מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פילינגיעל17/03/2009
שלום, אני בחורה בת 26 ועור הפנים שלי נראה לא טוב כי יש לי בשני צידי הפנים כיתמי פיגמנטציה גדולים(לאחר שימוש בגלולות ואי מריחת מסנן הגנה), בצבע חום בהיר, ויש לי גם כתמים אדומים של פיצעי אקנה שהיו לי בעבר ולא עברו(כיום אין לי אקנה פעילה), אך אין לי צלקות. הוצאתי עד היום אלפי שקלים על פילינגים קוסמטים, ועל תכשירי הבהרה רפואיים וקוסמטים. שום דבר לא ממש שיפר את המצב, והחלטתי לעשות פילינג רפואי כימי. אני מעוניינת אם אני כבר עושה פילינג רפואי, לעשות את הפלינג שיהיה הכי אפקטיבי ושיעלים את כתמי הפיגמנטציה ואת הכתמים האדומים מהאקנה, ושלא רק יטשטש. האם תוכלו בבקשה לומר לי האם פילינג בינוני עם TCA 35 אחוז יכול לעשות זאת? ואם לא, איזה פילינג כן יכול? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/03/2009יעל, שלום
הבהרת הכתמים בפנים מורכבת יותר ממריחת תכשיר כלשהו. הטיפול יכול לכלול פילינגים רפואיים בעומקים שונים, לייזרים ומיכשור אחר, מזותרפיה, תרכובות למריחה, הנרקחות על פי מרשם רופא ומשתנות בהתאם לצורך וכו'. דבר חשוב נוסף הוא שלטיפול הזה אין סוף, הוא נמשך כמה שקיימת נטייה ליצירת הכתמים. והנטייה הזאת מלווה אותך לאורך השנים (אם לא להגיד יותר).
מה ש נשאר לך- זה רק להיצמד לרופא ליילוה אותך בדרך הארוכה הזאת.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת כתמי פניםיעל16/03/2009
שלום איזה חומר ניתן לקנות כדי להבהיר כתמי פנים משמש/הריון וכו..? ראיתי משחה איזומד הבעיה שניסיתי מגוון והן לא הועילו יותר מידי למרות ההבטחות על התכשיר ובבית המרקחת...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/03/2009ריקי, בוקר טוב.
הבהרת הכתמים בפנים מורכבת יותר ממריחת תכשיר כלשהו. הטיפול יכול לכלול פילינגים רפואיים בעומקים שונים, לייזרים ומיכשור אחר, מזותרפיה, תרכובות למריחה, הנרקחות על פי מרשם רופא ומשתנות בהתאם לצורך וכו'. דבר חשוב נוסף הוא שלטיפול הזה אין סוף, הוא נמשך כמה שקיימת נטייה ליצירת הכתמים. והנטייה הזאת מלווה אותך לאורך השנים (אם לא להגיד יותר).
מה ש נשאר לך- זה רק להיצמד לרופא ליילוה אותך בדרך הארוכה הזאת.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העוריעל16/03/2009
שלום רב, רופאת הילדים איבחנה אסטמה של העור לתינוקת בת חמישה חודשים.(לאף ילד לא היה קודם) נתנה לנו למרוח דרמסילק אבל זה לא עוזר וזה מתפשט. האם לגשת לרופא עור למרות שהיא תינוקת? מה ניתן למרוח? האם יש טיפול טבעי שניתן לתת? האם יש קשר בין האסטמה שהתגלתה לאחרונה לבין העובדה שהיא רגישה מאוד באזור החיתול וכבר פעמים נאלצנו להשתמש בטבעקוטן כדי לטפל באדמומיות? תודה וסליחה מראש על כל השאלות ...אמא מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד''ר אלכסנדר אלטס17/03/2009ריקי, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. פני נא לפורומים העוסקים במחלות עור/ מחלות עור ילדים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה "שיטת קליגמן"
שוש18/03/2009לכי לרופא עור שירשום לך מרשם למשחה "שיטת קליגמן" הרופא כותב את המינונים של המרכיבים במשחה ובבית המרקחת מכינים לך אותה. חשוב מאד שתימנעי משמש וכל הזמן אבל פשוט כל הזמן תשימי קרם הגנה משמש. ישנם גם שמנים שמבהירים כמו שמן לימון או רוז היפ. אני כותבת מניסיון וצריך הרבה סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה היא לכתמים ולהבהרת עור
שוש18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש הבנתי שכתבת את התגובה
אלמוני18/03/2009בשבילי אבל יש לך מידע על המשחה של הבנזמין גיל להסרת כתמים וכמו בלוטה עזאת התנפחה אחריי הוצאתי שחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור אדמדםאנדריי16/03/2009
יש לי בפנים קצת עור אדמדם, וקצת בידיים, תהיתי מהם הדרכים היעילות לטיפול בתופעה? דיפדפתי קצת בפורום וראיתי שטיפול בפוטותרפיה אמור להיות יעיל, אבל האם יש טיפולים אחרים שבעזרת אפשר להיפטר מעור האדמדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנדריי
ד''ר אלכסנדר אלטס17/03/2009אנדרי, בוקר טוב.
טיפול בבעיה כלשהי מצליח יותר אם הוא מכוון לסיבת הבעיה. "עור אדמדם" יכול לנבוע מסיבות שונות. לכן מומלץ להתייעץ עם רופא עור, לאתר את "שורש" הבעיה ורק אז לדבר על טיפולים אפשריים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תופעות נלוות לטיפול ברואקוטןנוגה16/03/2009
אני לוקחת רואקוטן מזה חמישה חודשים, ועוד חודש צפוייה לסיים את הטיפול במידה והרופא שלי יימצא לנכון לסיימו. במשך כל החודשים נמנעתי מחשיפה לשמש, פעילות ספורטיבית מאומצת, שתיית אלכוהול, שעווה וכ'ו. השאלה היא מתי אני יכולה לחזור סוף סוף לשגרת החיים שלי? הקיץ בפתח ורציתי לדעת מתי אוכל לחזור להשתמש בשעווה ולהשתזף, ובעצם מתי העור מאבד את הרגישות שהוא פיתח בזמן הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט16/03/2009לגבי ספורט ואלכוהול ושמש חודש לאחר סיום הטיפול לגבי שעווה לעיתים יש צורך להמתין לפחות שלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחותדנה16/03/2009
שלום ד"ר.. קניתי קרם של אוון קליננס קיי לעור שמן שכתוב עליו שהוא מבוסס על חומצה אלפא הידרוקסית ומכיל קורקוביטה לקילוף עדין של העור ולניקוי עמוק..לשימוש בוקר וערב..( אני בת 27) אני קצת חוששת מקרם זה כיוון שאני רגישה לרטין A..בעבר השתמשתי באדפרין ולוקסיד והם גרמו לי למעין כוויה בעור. יש לי עור מאוד רגיש ודק..קניתי את הקרם במטרה לטפל בפיגמנטציה שרק התחילה ובמעט פצעונים..האם כדאי לנסות איזור מקומי כמה ימים ולראות את ההשפעה או שזה לא כמו אדפרין( אם אתה מכיר קרם זה) ואין ממה לחשוש.. תוכל לחוות דעתך.. בתודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם
ד''ר מיכאל שוחט16/03/2009מומלץ שתחילה תעשי טסט באזור מוסתר לדוגמא מאחורי האוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרהאלמוני15/03/2009
יש לי עור בעיתי מאוד לקחתי לפני כמה חודשים רוקאטן וזה עזר העור בגוף נהיה חלק לגמריי כמעט אבל בפנים כול פצע שיוצא ואני שם אקנטרים נשאר סימן העור מאוד רגיש ויש כתמים יש תרופה למכה הזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט16/03/2009ניתן לטפל בכתמים עיי קרם הבהרה פילינג או טיפולי לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור מראה העורחנה15/03/2009
בעבר סבלתי מאקנה די קשה, שפחתה עם הזמן (ועם תכשיר חיצוני שנתן לי הרופא עור). ברצוני לשאול אם ישנם כדורים שאפשר לקחת כדי שהעור יהיה חלק לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט16/03/2009לא קיים טיפול בכדורים שיכול להחליק את העור טיפול ברואקוטן יכול לשפר את מראה העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמראה העור
צילה17/03/2009כמו שכתב הד"ר, את יכולה לקחת רואקוטן. זו תרופה עם תופעות לא הכי נעימות אבל היא מעלימה פצעים. עוד אופציה זה פשוט לקחת גלולות נגד היריון (אני אישית יודעת על פמינט). זה גם עוזר הבעלמת פצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות קלואידמירב15/03/2009
שלום ד"ר, יש לי צלקות קלואיד רבות בגב כתוצאה מאקנה. בנוסף עברתי הזרקות רבות של קורטיזון שהיטיבו עם גודל הצלקות אך לא שינו את צבען. עפ"י מה שקראתי באינטרנט- צלקות הקלואיד הן קשות ביותר ואין יכולת להתמודד עימן ע"י פילינג עמוק/ שיופים למיניהם/ לייזר. האם קיימת דרך כלשהי להיפטר מהם או לטשטש אותם? האם ניתן לבצע עליהם סוג של קעקוע רפואי- כלומר להחדיר לתוכם פיגמנט בצבע העור? תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר אלכסנדר אלטס15/03/2009מירב, שלום.
טיפול בקלואידים בתחום של כירורגיה פלסטית. בארץ מרכז את הנושא פרופ' ירון הר-שי - מנהל פלסטיקה בב"ח כרמל.
לא הייתי ממליץ לנסות קעקועים וכל התערבות אחרת מחשש ךהחמרה במצב הצלקות.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמן ומבריקאיתי14/03/2009
שלום, רציתי לדעת איזה סוגי אוכל גורמים לעור להיות יותר מבריק ויותר שמנוני ממה שהוא כבר? מה אפשר לעשות בכדי לגרום לעור להיות רגיל בלי ברק ובלי שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמן
ד''ר מיכאל שוחט14/03/2009ניתן להשתמש בתכשירים מקומיים המקטינים את שומניות העור כמו סבונים לעור שמן או קרמים כמו סבוקלם או סבועור ואף רטינול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כוויהחני14/03/2009
שלום,אתמול נשפך לי תה רותח על הרגל.מרחתי משחה לכוויות.יש חלק קטנטן ברגל שהעור התקלף מהכוויה ולא שמתי עליו שום דבר.מה עושים איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כויה
ד''ר מיכאל שוחט14/03/2009ניתן למרוח קרם סילברול או משחה אנטיביוטית מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותמאיה.ב.13/03/2009
שלום.. יש לי בפנים (במיוחד באיזור האף והלחיים) מין חורים קטנים כאלה (שקעים).. זה התחיל לא מזמן.... האם זה יעבור לי עם הזמן? או שאני צריכה ללכת לטיפול כימי/פילינג או משהו בסגנון?.. מחכה לתשובה =) רוני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים
ד''ר מיכאל שוחט14/03/2009קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה של העור מומלץ לפנות לרופא עור או קוסמטיקאית רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וALTאורן13/03/2009
התחלתי לקחת רואקוטן כאשר 5 ימים אחרי זה עשיתי בדיקת שם (לפני כמה שבועות עשיתי בדיקת דם והכל היה תקין) בבדיקת הדם הALT היה 68 שזה גבוה מהרגיל האם אחרי 5 ימים שבהם לקחתי בכל יום 20 מ"ג יכולה להיות כזאת עלייה משמעותית? הרופא אמר לי עכשיו להפסיק עם הרואקוטן ולעשות עוד בדיקה האם יש סיכוי שזה לא יחזור על עצמו בבדיקה הקרובה וגם בעתיד? האם זוהי עליה שלא צריך לדאוג לגביה ויהיה ניתן לקחת רואקוטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט13/03/2009מומלץ לפעול לפי המלצת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהME12/03/2009
השארתי לכם הודע אחרי שעניתם לי, לא עניתם עליה אז אני ארשום אותה גם פה. האם אני יכולה להשתמש בבוקר בסבון פנים, ואחרי זה בספיריט סליציל ובערב להשתמש בסבון פנים ואחרי זה באקנה מיצין פלוס? נ.ב. - הסבון פנים זהו סבון פנים מיוחד לעור הנוטה לאקנה, הוא נטול שומן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה
ד''ר מיכאל שוחט13/03/2009התשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן ופעילות ספורטיביתYael12/03/2009
מהי בדיוק ההגבלה על פעילות ספורטיבית בזמן לקיחת ראוקוטן, ומדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ופעילות גופנית
ד''ר מיכאל שוחט13/03/2009טיפול ברואקוטן יכול לגרום לכאבי שרירים ופרקים ובנוסף בשילוב של ספורט לפגיעה בשריר שתוביל לפגיעה כלייתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)