מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראוקוטן ואפילציהYael08/03/2009
האם מותר לעשות טיפולי אפילציה בפנים בזמן לקיחת ראוקוטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/03/2009לא מומלץ
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגיל08/03/2009
אני מטופל ברואקוטן כבר שבועיים אתמול התחילה לי שפעת, אתמול לקחתי בבוקר 2 כדורים רצוף רואקוטן כשעה אחרכך לקחתי אקמול כמה שעות אחרי זה עוד אקמול כמה שעות אחרי זה אופטלגין ועוד כדור אופטלגין באמצע הלילה. גם היום לקחתי אופטלגין. לא ידעתי שאסור לשלב תכדורים האלה עם רואקוטן והבנתי שזה יוצר עומס על הכבד. מה הסיכוי שהכבד שלי נפגע? האם זה סיכוי גבוה ומה הסימפטומים לפגיעה בכבד? אני מבקש תשובה אני חייב. תודה, גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
גיל08/03/2009אני לוקח 30 מ"ג רואקוטן בבוקר ומיד אחר כך אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל
ד''ר אלכסנדר אלטס09/03/2009גיל, בוקר טוב.
כעקרון אין מניעה מליטול תרופות אחרות עם רואקוטן במידת הצורך. אם אתה חושש מהשפעה על הכבד, ניתן לבצע בדיקות דם רלונטיות, אך הסיכון לפגיעה משמעותית הנו מזערי.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה - הבדל בין ויטמין A ורואקוטן.יניב08/03/2009
יש לי שאלה שמעניינת אותי, שהרי רואקוטן, היא נגזרת של ויטמין A נכון? אז למה נטילה של ויטמין A בצורה של כפסולות ויטמנים לא יעילה או יעלה חלקית? בטיפול, בעוד שרואקוטן, יעיל הרבה יותר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב
ד''ר אלכסנדר אלטס09/03/2009יניב, שלום.
לכל תרופה מנגנון פעולה משלה (מה שנקרא פארמקוקינטיקה). החומר הפעיל של רואקוטן (איזוטרטינואין) מתפרק בתוך הגוף לשלוש נגזרות, כאשר כל אחת מהן תרופה בפני עצמה. סינרגיזם של שלושתם מקנה לרואקוטן את יעילותו. מה שלא קיים בנטילת ויטמין A רגיל.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון ורסטילן האם הולכים יחדיו?לירית07/03/2009
לפני כ-8 שנים הוזרקו לפני סיליקון: בשפתיים, צידי הפה והאף ובמצח כעת נוספו עוד קמטים באזור וברצוני להזריק רסטילן. ניגשתי לרופא והוא אמר שזה מסוכן כי הסיליקון יכול לנדוד. אני התעקשתי והוא הזריק לי ליד הסיליקון לא ממש איפה שהנמצא הסיליקון. האם אחרי כל כל הרבה שנים עדיין יכולה להיות נדידה. ואיזה חומר כן יכול ללכת עם הסיליקון בכל זאת\. מה הפתרון למילוי קמטים במצבי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/03/2009לירית, בוקר טוב.
כעקרון, אין הוראות חותכות ברפואה אסתטית בכלל ובמקרה שלך בפרט. כל רופא נוהג על פי שיקולים וניסיון שלו. בין הרופאים שאני בקשר איתם ספק אם יימצא מישהו שייסתכן בהזרקת חומצה היאלורונית (רסטילין או אחרים) לאחר סיליקון.
יחד עם זאת, אין לי ספק שתוכלי למצוא רופא שכן יעשה זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה פסוריאזיס או משהו אחר ?קובי07/03/2009
יש לי מן כתמים אדומים על הפנים בלחייים מעל הגבות ולצד הפאות אני נוטל תרופות פסיכיאטריות כגון קלונקס , סרווקוול ופרטן ויש לציין שהכתמים האדומים מופיעים לי רק על הפנים ממה זה יעול לנבוע ?
ד''ר אלכסנדר אלטס08/03/2009קובי, שלום.
קרוב לודאי מדובר בדרמטיטיס סבוראית, אך לאיבחון המדויק מומלץ לפנות לרופא עור באזור מגוריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטטים קטניםליאת07/03/2009
האם יש דרך לטפל בחטטים שנוצרו לאחר פצעים? יש דרך לרפא את העור מהדבר הזה? תודה רבה! ליאת.
ד''ר אלכסנדר אלטס08/03/2009ליאת, בוקר טוב.
ישנן מספר דרכים. לבחירת הדרך המועדפת מומלץ לפנות לרופא העור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנהאנה06/03/2009
שלום רב דייר!! שאלתי היא כזאות אני לוקחת שתי גלולות דיאנה עכשיו אני שוטפת מדרגות ורציתי לדעת האים שטיפת מדרגות ניחשבת לפעילות פיזית והאים זה לא ישפיע שאני מנקה מדרגות קצת מיתאמצת על יעילות התרופה זה מותר לישתות גלולות דיאנה ולהיתאמץ כאילו לישטוף מדרגות זה לא ישפיע על יעילות הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/03/2009אנה, בוקר טוב.
כל מה שקשור לטיפול בגלולות נמצא בתחום העיסוק של רופא נשים, לכן מומלץ לפנות בהתאם.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אתה לא עונה?איזי06/03/2009
פעם שניה - \ אז ככה, רציתי לדעת אם ישר דרך להבהיר את הצבע של העור, אני לא כזה כהה, יחסית אני עומד בין לבהיר לכהה. והפנים שלי די שזופות רציתי לדעת אם יש משהו שלא מצריח ניתוח, או משהו כזה. קרם, או משחה. פילינג או משהו שיעזור לי בלהבהיר את העור. אני אשמח לדעת אם יש דרך כזאת. או דרך ע"י תרופת סבתא. תודה רבה אני אשמח אם תעזור
ד''ר אלכסנדר אלטס08/03/2009בוקר טוב.
לא. אין דרך להבהיר את עורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בזקיק השערהשים05/03/2009
שלום, יש לי בפנים פצעונים קטנים ללא מוגלה (כמו חררה - לא יודעת אם ככה כותבים את זה) הקוסמטיקאית אמרה לי שכנראה זה דלקת בזקיק השערה, קראתי קצת על הנושא וראיתי שהגורם העיקרי לדלקת זה הורדת שיער, אני לא הורדתי שיער מהפנים...האם יש סיבות נוספות? (אני מקפידה לנקות את הפנים). והאם יש דרך לטפל בזה? תודה
לא ניתן לאבחן את בעיתך במדוייק באופן וירטואלי, לכן מומלץ לפנות לרופא עור לבדיקה אישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהליאת05/03/2009
שלום רב, זה אולי נשמע מצחיק אבל שמתי לב שכל פעם שמשהו מתקרב אלי חבר שלי חברה שלי או כל בן אדם גם במונית מתחילים להתגרד זה מוזר כי לי אין גירודים באופן מיוחד ממה זה יכול לנבוע? תודה רבה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/03/2009חן, בוקר טוב.
שאלתך מעניינת, אך אינה בנושא הפורום. נסה/י בפורומים רלונטיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילה לבנה halo nevousאיש טוב05/03/2009
שלום, לפני כחצי שנה הסרתי נקודת חן אצל כירורג שמסביבה התפתחה הילה לבנה. לאחר הניתוח נותר כתם עגול לבן. ביקרתי אצל רופא עור ושאלתי אותו האם ישנה דרך כלשהי להחזיר את צבע העור לקדמתו. אז הוא המליץ לי על "אלידל קרם". קניתי את התרופה ומעיון בעלון המצורף הבנתי שתרופה זאת נועדה לאלו שסובלים מאקזמה, ובהמשך בפירוט תופעות הלוואי, נכתב "לעיתים נדירות, עלול להתרחש שינוי בצבע העור (העור הופך כהה יותר או בהיר יותר מהעור שמסביב)" האם תרופה זאת בטוחה לשימוש! ומתאימה למקרה הספציפי שלי? האם יש דרך כירורגית להסרת העור הלבן? מדובר על כתם של כ-7 מ"מ קוטר בפנים. בברכה ותודה רבה,
אלידל הנו תכשיר בטוח. עד כמה הוא מתאים לך ספציפית לא ניתן להחליט וירטואלית.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למילוי שפתיים מה עמיד יותר ?ענת05/03/2009
מה עמיד יותר פרפקטה או פרלן?? תודה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/03/2009ענת, שלום.
אין הבדל משמעותי בין החומצות היאלורוניות שונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה קטנה ?
ענת05/03/2009הבנתי שבפרלן יש 25% הילרונית ובפקרפקטה 35%? האם אתה מכיר את דר איימס? והאם אתה ממילץ עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/03/2009ענת שלום.
הפורום אינו עוסק בהמלצות ספציפיות לגבי רופאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנה בעזרת פוטותארפיהאנדריי04/03/2009
שלום, לצערי גם אני סובל מאקנה, למזלי היא לא קשה אך עדיין מעצבנת. שמעתי על שיטה שנקראת פוטותארפיה (מורחים לך משהו על הפנים ואחר כך יש כזה מכשיר מיוחד שעושה אור כחול*, ואחרי כ-3 טיפולים האקנה אמורה להיעלם, תהיתי כמו עולה ((בערך) טיפול 1 של פוטותארפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוטותרפיה
יסמין08/03/2009אני מכירה טיפולי פוטותרפיה לחולי פסוריאזיס, אבל טיפולים משחתיים נפוצים יותר. אני מאמינה שגם לאקנה, כמו לפסוריאזיס, עדיפים הטיפולים המתונים יותר. אבל זו דעתי האישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אבל
אנדריי08/03/2009הייתי כבר אצל במרפאה פרטית, ניסיתי כבר המון תרופות כאלה ואחרות. פשוט תהיתי מהו המחיר של טיפול אחד בפותוטרמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנדריי
ד''ר אלכסנדר אלטס09/03/2009אנדריי, בוקר טוב.
יעילות של פוטותרפיה באקנה לא עולה על טיפולים קיימים אחרים, לכן היא לא מהווה "בשורה" בתחום.
הטיפול הוא פרטי, לכן מחירים נקבעים ע"י המכון שעוסק בטיפולים הנ"ל.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומים בעקבות פצעוניםג'וזפין04/03/2009
שלום רב. הייתי נוטלת מינוציקלין במשך כחודשיים וחצי מכיוון שלא הייתי מרוצה כ"כ מעור פניי .הרופאה התייאשה ממני בסופו של דבר עם כל המשחות שהייתה רושמת לי,שבסופו של דבר החליטה לתת לי מינוציקלין. התחלתי לשים לב,בעקבות נטילת מינוציקלין(שכבר סיימתי אגב מכיוון שעשה לי תופעות לוואי-טעם מריר בפה,ולמרות שבדיקות דם יצאו בסדר,החלטתי לסיים),שהפצעונים שיוצאים מדי פעם נרפאים הרבה יותר לאט ומה שיותר גרוע,זה שהם החלו להשאיר כתמים אדומים קטנים במקומם,שעוברים בקושי(אם בכלל) ולוקח להם מלא זמן להיעלם. הבנתי שהם כן ייעלמו בסופו של דבר,אבל שזה לוקח המון זמן. השאלה שלי היא האם ישנן איזשהן משחות או תכשירים שניתן להשתמש בהם על מנת לזרז את ריפוי העור-העלמת הכתמים(זה משהו שנורא מפריע לי ואני מרגישה מאוד חסרת ביטחון בגלל תופעה זו) תודה מראש על ההתייחסות
ד''ר אלכסנדר אלטס05/03/2009שלום רב.
באופן כללי ניתן לשקול שימוש בתכשירי ויטמין A (רטין A, לוקציד), אך את המלצה המותאמת למצב עורך ספציפית תוכלי לקבל רק מרופא עור שלך בבדיקה אישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםא.03/03/2009
שלום, אני לא יודעת כל כך להגדיר מה יש לי... זה לא בדיוק אקנה, פצעים לבנים. יש לי פצעונים כאלה קטנים- אבל הרבה, מין בלוטות כאלה- במצח בלחיים... מלא מלא אין לי לבן אבל זה בולט. חוץ מזה יש לי די הרבה כתמים (וכשיש לי מידי פעם פצעים לבנים אני אף פעם לא מפוצצת) רציתי לשאול איך אני מטלפת בכתמים האלה, יש לי הרבה. והכי חשוב איך אני מטפלת בפצעונים האלה, בבלוטות האלה..? זה כבר הרבה זמן שיש לי את זה. יש לי גם פצעים בחלקים בגוף... אותם פצעים שתיארתי שיש לי במצח וכו'.. אני הייתי אצל רופא עור אבל המשחות שהוא נתן לי מייבשות את הצורה ולא מועילות במיוחד.. ואני לא רוצה לקחת כדורים. רוקאטן לא בא בחשבון... אין דרך אחרת להוציא את זה? ועוד שאלה: אילו דברים אני יכולה לאכול כדי שהפנים שלי יהיו נקיות שוקולדים לא, מטוגן לא, פיצוחים לא.. רציתי לשאול גם אם חלב זה מותר, שמעתי שזה גם גורם לפצעים. תודה רבה!
ד''ר אלכסנדר אלטס05/03/2009בוקר טוב.
לא ניתן לאבחן את הבעיה שלך וירטואלית על סמך תאורך ובודאי להמליץ על טיפול.
לגבי האוכל...
המוצר היחיד שנבדק בקשר לאקנה בבנות הוא חלב. במחקר נמצא שצריכה מוגברת של חלב מלא ומוצרים המכילים חלב מלא כגון שוקו, שוקולד חלב וכ"ד מחמירה את מהלך האקנה. לגבי פיצוחים, מתוגנים וכו' את יכולה להתרשם רק על פי ניסיון אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)