מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בעור הפניםעטרה03/03/2009
אני סובלת מאקנה מאוד חריפה (אני בת 22 וחצי). ניסיתי כל מיני קרמים של קוסמטיקאיות, כל מיני משחות רפואיות, וכלום לא עוזר. האם אין מנוס מרואקוטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/03/2009עינת, בוקר טוב.
ההתוויה העיקרית לטיפול ברואקוטן הוא היעדר תגובה לטיפולים אחרים. כנראה זה גם המקרה שלך.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקנה
דנית05/03/2009אני עברתי טיפול ברואקוטן וכמו שכתב הדוקטור כנראה שכדאי לך ללכת לכיוון הזה אחרי שתתייעצי עם הרופא עור שלך. ניסיתי כל מיני טיפולים ושום דבר לא עזר לי, חוץ מהאינטנסיביות של הרואקוטן. מצד שני, יש לי חברה שהיה לה גם אקנה והיא דווקא התחילה לקחת גלולות פמינט נגד היריון (מסיבות אחרות של הסדרת מחזור) ובמקביל האקנה נעלם לה. אולי אולי שווה לך גם לבדוק גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהאיילת03/03/2009
אני בת 25 בריאה יש לי סבוריאה בגבות ובצידי האף משחות לא עוזרות לי לפחות מרשמים של רופא העור.זה מאוד מטריד ומפריע אסטטית וגם הגבות קצת נושרות.מה עלי לעשות?האם יש משחה טבעית?האם זה יעלם לנצח?וממה זה נובע?אשמח לשמוע הצעות תגובות אולי דיקור יעזור?תודה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/03/2009איילת, בוקר טוב.
טרם נמצא טיפול שיאפשר להעלים את סבוריאה לנצח. יחד עם זאת, כמעט תמיד ניתן למצוא דרך לשלוט בתופעה. נכון שאין תכשיר אוניברסלי המתאים לכולם, לכן חיפוש אחרי הנוסחה המנצחת זו עבודה לרופא ומטופל בשיתוף פעולה וסבלנות.
לגבי השיטות הבלתי קונוונציונליות מומלץ לפנות לפורומים העוסקים בכך.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבצות נימי דם...ilay03/03/2009
שלום! יש לי מאז שאני זוכרת את עצמי גוש אדום ובולט מתחת לזרת - הרופא אמר שזה התקבצות של נימי דם ושלהסיר את זה בניתוח זה מסוכן ולא יעיל! רציתי חוות דעת שנייה... וכמובן איך אפשר להסיר והעלות של הטיפול! ועוד דבר אחד... יש לי גם נקודה אדומה ליד המצח - גם נים? איך מסירים את זה וכמה זה עולה? תודה מראש!
ד''ר אלכסנדר אלטס03/03/2009שלום , ilay
לא ניתן לענות על שאלותך ולתת המלצות באופן וירטואלי. רק בבדיקה אישית אפשר להתרשם ממצאים ולקבוע תוכנית טיפול. ואם כבר תזמין בדיקת רופא, תשתדל שזה יהיה כירורג פלסטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד עזמירים02/03/2009
דוקטור שלום: אני ממש נבוכה לשאול אבל הבעיה קיימת ממש ליד פי הטבעת יש לי אודם רב מין תחושת שריפה ממש לאורך השביל גירוד עז המקום אדום מאוד וכשנוגעת מרגישה מין חום אין לי בעיית טחורים פשוט המקום מגרד לי. אני מאוד הגיינית אחרי היצאות אני שוטפת. מזה התופעה הזו ?האם זה דלקתי? וממה זה נוצר? תודה מקרב לב על התיחוסתך לשאלתי. יום טוב
ד''ר אלכסנדר אלטס03/03/2009מירים, שלום.
תשובתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום, לכן מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פנים בואקוםמילה02/03/2009
שלום רב, שמעתי שקיימת שיטה לניקוי פנים בואקום אשר מתבצע ללא מגע יד . תוכלו בבקשה להרחיב קצת על השיטה במידה וידוע לכם על מה מדובר, מה חסרונותיה? תודה מראש.
ד''ר אלכסנדר אלטס03/03/2009מילה, שלום.
זהו טיפול קוסמטי שלא בתחום הרפואה, לכן מומלץ להפנות את שאלתך לפורום קוסמטיקאיות.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטןאביב02/03/2009
שלום לכולם. רציתי לשאול מה ההבדל בין קיורטן לריקוטאן? בנוסף,התחלתי טיפול בקיורטן לפני כחודשיים אחרי שיש לי אקנה בגב כבר שלוש שנים שהצטברו לי מלא צלקות. מה הסיכוי שהקיורטן יוריד לי גם את הצלקות אם יש לי עור כהה? ואם לא הקיורטן אז איזה טיפול מתאים להורדת צלקות לעור כהה? בתודה.אביב.
ד''ר אלכסנדר אלטס03/03/2009אביב, בוקר טוב.
רואקוטן וקיורטן מכילים את אותו חומר פעיל. שניהם לא מיועדים לטיפול בצלקות, אלא בפצעים.
אחרי השלמת הטיפול בפצעים מומלץ להתייעץ עם לרופא עור לגבי טיפול בסימנים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פניםאיתי01/03/2009
אני בן 17.8 ויש לי עור פנים די בעייתי. כלומר, בהתחלה העור היה שמני ועם פצעים. עכשיו הוא כבר לא שמני ובלי פצעים כי לקחתי ראוקוטאן. הבעיה שעכשיו נשארו לי קצת נקודות שחורות,צלקות וכתמים. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדי שהפנים יהיו חלקות והצלקות,כתמים והשחורים יעלמו? יש איזה טיפול נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם ולא עניתם?!
איתי03/03/2009הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים פנימייםאנונימית28/02/2009
שלום, אין לי הרבה חצ'קונים אבל כשהם יוצאים הם באזור הסנטר וממש מתחת לעור (נראים כמו עקיצת יתוש). אני יודעת שזה חצ'קונים כי כשאני לוחצת עליהם ממש חזק יוצא הנוזל הלבן... איך מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קונים פנימיים
ד''ר צחי שלקוביץ01/03/2009אנונימית שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיימתי טיפול בראוקוטאןסוהא28/02/2009
אני כבר סיימתי טיפול בראוקוטאן כבר שלושה שבועות אחרי תקופת שישה חודשים בהם נטלתי את הכדורים. הבעיה שלי שהתחילו אחרי חודשיים מהטיפול להופיע לי שתי נקודות כהות באזור הלחיים, רופא העור נתן לי משחה (LOCACID) בה השתמשתי כבר שלושה שבועות הרופא ביקש שאשתמש חודש אבל אני לא רואה שיפור בכלל.... מה אני צריכה לעשות במצב כזה. אני מה זה חוששת שזה ימשיך כך ושהפנים שלי יישארו בצורה הזו, כאילו לא לקחתי תרופה בכלל... אני מבקשת מהרופאים לענות להודעתי בהקדם... או אם מישהו עבר במצבי ויש לו פתרון... אני מקווה שתהיו בריאים סוהא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיימתי טיפול בראוקוטאן
ד''ר צחי שלקוביץ01/03/2009סוהא שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבראהגיל28/02/2009
שלום, מצבי בפנים גרוע והתחלתי לקחת רואקוטן לפני 5 ימים. עכשיו אני רוצה לדעת האם יש סיכוי שהרואקוטן לא יעזור לי וגם אחרי חצי שנה/9 חודשים, יהיו לי פצעים? תודה על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבראה
ד''ר צחי שלקוביץ01/03/2009גיל שלום
סטטיסטית אנו יודעים כי הטיפול שהזכרת מועיל לכ-70 -80 אחוז מהמטופלים וזה אומר שאצל הנותרים , יש באיזה שהוא שלב חזרה של התופעות המצריכה בדרך כלל טיפול נוסף.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש נכון ברואקוטןגיל28/02/2009
אני לא יודע אם זה נכון הרופא אמר לי לקחת את זה כך אבל הרבה חברים שלי אומרים שזה לא כל כך טוב. אני לוקח 30 מ"ג על הבוקר שאני קם כדור אחד אחרי השני ומיד אחרכך אוכל לחמניה. האם זה שימוש נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב רקוטאן ודייבובט
נעה28/02/2009בהמשך לשאלה על הרקוטאן, אני חולת פסוריאזיס, נרשם לי שימוש בכדורים, האם אני יכולה ליטול אותם ללא חשש מסתירה בינם לבין דייבובט שאני משתמשת לטיפול בפסוריאזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש נכון ברואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ01/03/2009גיל שלום
אין פה הגדרה ספציפית לגבי שימוש נכון. מדובר על לקיחת המינון היומי כולו פעם אחת ביומו לאחר אוכל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ד"ר תיכנס
גיל01/03/2009אבל אני לוקח לפני האוכל, זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקוטאןליאת27/02/2009
שלום רב, אני נוטלת כדורים בשם רקוטאן כחודשיים 40 מ"ג ביום וברצוני לדעת האם זה אפשרי לעשות עיבוי שפתיים?ושיזוף בהתזה? בזמן לקיחת הכדורים אודה לכם אם תענו לשאלתי ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ01/03/2009ליאת שלום
בזמן טיפול ברואקוטן אין!!! לבצע כל פעולות כירורגיות בפנים . שיזוף בהתזה אינו מהווה בעיה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהאביה27/02/2009
שלום, רציתי לדעת האם סימני הרזיה/השמנה באזור הישבן ובצדי הבטן נעלמים מתי שהוא? ואם כן אז איך אפשר להעלים אותם? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מטרידה
ד''ר צחי שלקוביץ01/03/2009אביה שלום
ישנן מספר אפשרויות טיפול אך יש צורך לראות קודם כל במה מדובר לפני שניתן יהיה להתאימן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםאיה27/02/2009
שלום יש לי באיזור הפנים אולי 10 פצעים חלקת מוגלות ממש קטנים שמפוזרים בפנים ואולי אחד 2 מוגלתי גדול הקטנים זה רק ראשים לבנים בלי דלקת רציתי לדעת האם זה נקרא אקנה? ואיזה פתרונות יכולים לעזור לי כי תמיד יוצא לי ראשים לבנים ממש קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט27/02/2009קשה לאבחן ללא בדיקה מומלץ שתיפני לרופא עור יתכן ומדובר באקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור אדמדםרועי27/02/2009
שלום, יש לי עור אדמדם באזור הלחיים בעיקר בעת חשיפה לשמש. (גם בכפות הידיים העור שלי מידי פעם מאדים) 1.על איזה קרם הגנה אתם ממליצים? 2.האם אתם ממליצים על טיפול בלייזר לטפל בנימים בדם באזור הלחיים שלפי מה שהבנתי הם הגורם לאדמומיות..? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור אדמדמם
ד''ר מיכאל שוחט27/02/2009מומלץ שימוש בקרם הגנה לפנים היפואלרגי ממקדם הגנה לפחות 34 במידה ובבסיס האדמומיות קימים אכן נימים ניתן עיי סידרת טיפולים בקרן אור או ליזר לשפר את מראה העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
רועי28/02/2009תודה רבה על התשובה שמעתי שיש סיכונים של צלקות וכתמים מהניתוח.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רועי02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רועי13/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים
ד''ר מיכאל שוחט14/03/2009לא מדובר בניתוח אלא בטיפול לייזר בדכ אין צלקות ואולם תיתכן פיגמנטציה שחולפת בדכ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)