מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינוציקלין או דוקיסילין?רועי03/04/2009
איזו אנטיביוטיקה נחשבת יעילה יותר? הבנתי שמינוציקלין נחשבת יעילה כיח היא דור שני של אנטיביוטיקה או משהו כזה.
האם חיידק שפיתח עמידות למינוציקילין יפתח בהכרח עמידות לדוקיסילין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין או דוקסילין
ד''ר צחי שלקוביץ05/04/2009רועי שלום
אין מושג הנקרא "אנטיביוטיקה יעילה יותר". ההתאמה נעשית לפי סוג הבעיה או לפי החיידק המתקבל בתרבית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אני פשוט נואש כבר
שוב אני05/04/2009הלכתי כבר ל2 רופאי עור שונים, שניהם בקושי טרחו לבדוק אותי, האחד ישר אמר לי לקחת ראוקטן והשני ישר רשם לי מינוציקלין בטענה שהיא יעלה יותר מאשר דוקסילין שהרופא משפחה רשם לי.
אין לי מושג מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןאמיר02/04/2009
שלום,
בעיית העור שלי החלה לפני מס' שנים,
פעם בא היו מופיעים לי פצעים בודדים בקרקפת, מעין פרנקולים. דגימה שנלקחה לפני מס' שנים העלתה כי מדובר בפלקוליטיס קל.
כיום אין לי פצעים בקרקפת. לפני כשנה וחצי הופיעו לי פצעים על הפנים. (ממש מעט). היה לי פצע שחזר וכביכול גדל מתחת לעור(מעין פרונקל) כך שהיה צריך לנקז את המוגלה. בדיקת המוגלה הראתה כי מדובר בחיידק סטאף.
לאחר שטיפולים משחתיים ואנטיביוטיים לא פתרו את הבעייה. לפני כ-3 וחצי חודשים התחלתי טיפול בראקוטן, המינון אותו אני לוקח הינו של 20 מ"ג פעם ביומיים.
להבנתי מינון כזה הוא מאוד נמוך. בבדיקת מעקב אחרי חודשיים רופא העור אמר לי להמשיך באותו מינון. האם מינון שכזה יכול לפתור את הבעיה לתמיד? כרגע כמעט ואין לי פצעים, ואם מופיע אחד בודד הוא מתייבש. כמה זמן עלי להמשיך את הטיפול על מנת שאוכל להיפטר מהבעיה אחת ולתמיד?
רופא העור שלי אמר לי שמותר לי פעם בשבוע לשתות אלכוהול במינון נמוך. האם זה נכון? אם כן מה לדעתכם הוא מינון נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ05/04/2009אמיר שלום
מכיוון שלא ראיתי במה מדובר, אני ממליץ לך לקבל את כל התשובות מרופא העור המטפל שלך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע כוואב ואדם- דחוווףטל02/04/2009
שלום..
לפני כמה ימים יצא לי פצעון קטן..
בשיא הטמטום החלטתי לפוצץ אותו.. הוצאתי את המוגלה אך מה שקרה הוא שנוצרה אדמומיות מממממטורפת סביב הפצע והוא רק גדל והתנפח וכואב יותר..
מה אפשר לעשות בכדי להוריד במהירות האפשרית את האדמומיות?
יש מסיכה או משהו טבעי שאפשר לשים?
והאם פוסידין קרם או ביאפין יכולים לעזור ?
בבקשה זה דחוףףף אני חייבת להוריד את האדמומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2009רונית, בוקר טוב.
מומלץ בהקדם לפנות לרופא עור (אם הפנייה דחופה של רופא משפחה בד"כ אין בעיה להתקבל באותו יום)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בקשר לפצעון הכואב
טל03/04/2009אין לנו בכל יום רופא עור, רק בימי חמישי..
עכשיו הפצע נסגר ונהפך למוגלתי באמצע ועם מסגרת אדומה..
עכשיו אפשר לשים לו משהו?,
והאם פוסידין קרם עוזר לאקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לעורחנה01/04/2009
יש לי מעט קמטוטים בזויות העיניים והשפתיים, והייתי רואה להקנות לעורי מראה צעיר יותר. האם ישנם טיפולים שיכולים לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/04/2009חנה, בוקר טוב.
בהחלט קיימים טיפולים בבעיות שציינת. לבחירת הטיפול האופטימלי בשבילך מומלץ לפנות לרופא עור העוסק באסתטיקה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים לעור
צילה05/04/2009קודם כל, הכי חשוב שיראה אותך רופא ויבין במה מדובר. מנסיוני אני יכולה להגיד לך שעברתי טיפול מיזותרפיה בפרופורציה ושהוא מאוד עזר לי והפך את העור שלי לחלק יותר. אבל התייעצתי עם רוםא קודם וזה מה שמומלץ לך לעשות לפני הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל01/04/2009
שלום היתי רוצה לדעת מה טווח המחירים באפלציה האם יש הנחה משמעותיתי בכללית אסתטיקה למי שיש לו מושלם?כי הבנתי שבפרטי הטיפולים נורא יקרים ואין לי כסף לזה אשמח לתשובה מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אלכסנדר אלטס02/04/2009מיטל, בוקר טוב.
הדרך פשוטה ביותר- לפנות לאחד הסניפים של כללית אסתטיקה. שם תקבלי את כל המידע בנושא.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפסוריאזיס טיפתימירב01/04/2009
יש לי שאלה,
איזה טיפולים מציעה היום הרפואה הקונבנציונלית עבור חולים עם פסוריאזיס טיפתי? האם יש לשקול שימוש במשחה/ים המלח או שקרם לחות פשוט יעשה את העבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר אלכסנדר אלטס02/04/2009מירב, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת שומןשרון31/03/2009
שלום, רציתי לברר בנוכע לטיפול החדשני שיצא בנוגע להמסת שומן-פוספטידיל כולין,
עד כמה זה יעיל?
קראתי כמה כתבות, ועדיין לא ברור אם יש תופעות לוואי או לא
השאלה האם הטיפול מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המסת שומן
ד''ר אלכסנדר אלטס02/04/2009שרון, בוקר טוב.
הגוף הרשמי שמרכז את הנושא של המסת שומן נקרא Network lipolysis. באתר של נטוורק ניתן למצוא את כל המידע הנדרש וגם רשימת רופאים המורשים לבצע טיפול לפי ארצות, כולל הארץ.
יעילות הטיפול תלויה בהרבה בבחירה נכונה של ההתוויה. למשל, בטן תחתונה, סנטר כפול, זרועות ידיים מגיבות לטיפול מצוין. להבדיל פנים הברכיים, ירכיים הרבה פחות.
כאשר טיפול מבוצע ע"י רופא מנוסה ועם החומר האיכותי סבירות של תופעות לוואי זעירה.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על טיפול בוטוקסרחל31/03/2009
שלום,
אני בת 42 ומעוניינת לעשות טיפול בוטוקס. הייתי כבר בפגישה עם הרופא בכללית אסתטיקה והוא הסביר לי בפירוט על התהליך, אבל אני עדיין מוטרדת מהסיכונים – הרי אומרים שבוטוקס הוא בין החומרים הרעילים ביותר...
האם יש לי סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009רחל, שלום.
בוטוקס אכן רעלן. המינון המסוכן שלו לאדם הוא כ- 3000 יחידות חד פעמית. המינון האסתטי לטיפול אחד יכול להגיע ל- 50-60 יחידות. לכן את יכולה להסיר את הדאגה מליבך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות גנטיתחגית31/03/2009
שלום רב
האם יש האופן כללי טיפול להתקרחות גנטית? כמו למשל תוספי תזונה או צמחי מרפא או תזונה? האם יש תרופות?
או שאם זה גנטי אין מה לעשות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009איציק, שלום.
בשלבים התחלתיים ומתקדימים של ההתקרחות, (לא אחרי יצירת קרחת של ממש) הטיפול היעיל הינו כדורי Propecia.
כאשר קרחת כבר נוצרה רק השתלה יכולה לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגמיטל30/03/2009
כללית אסטתיקה חוץ מהסרת שיער מתעסקת גם בפילינג כימי?ואיך הם ב2 הנושאים?אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009מיטל, בוקר טוב.
כללית אסתטיקה מתעסקת גם עם פילינגים, אך מגוון הטיפולים משתנה מסניף לסניף, לכן מומלץ להתקשר למוקד המרכזי- משם יכוונו אותך למקום המתאים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנהחסוי30/03/2009
שלום
יש לי מס' שאלות:
1. מהו קרם ההגנה המומלץ ביותר למניעה מוחלטת של שיזוף? אני אשמח לקבל שם של קרם...
2.האם בכלל ניתן להגיע למצב שבו העור נשאר בצבעו הטבעי, במידה ויש חשיפה מסויימת לשמש, לא חשיפה ממושכת ומכוונת,אלא חשיפה בהליכה ברחוב, 15 ד' ביום נניח.
3.האם לקרם הגנה יש תאריך תפוגה?
תודה על ההתייחסות והעזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009בוקר טוב.
לא קיימת המלצה גורפת על קרם ספציפי כלשהו. תכשיר נבחר על פי קריטריונים רבים ע"י רופא עור.
כמו כן לא קיים מסנן קרינה החוסם לחלוטין את הקרינה.
בד"כ גם לקרם הגנה ישנו תאריך תפוגה.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףףיעל30/03/2009
בוקר טוב, אובחן אצלי סקאבייס ביום רביעי שעבר, הרופאה נתנה לי משחה דואו-סקביל למרוח 3 ימים אחרי מקלחת... עם הוראות של החלפת מצאים וכיבוס מיידי של המצאים +המגבות + הבגדים מידי יום למנוע הדבקה חוזרת ואכן אני עושה כך מיום רביעי ועד היום (אני גם מגהצת את הכל)... לדעתי הטיפול לא עוזר כי אני ממשיכה להתגרד מידי יום, רוב היום, הפצעים לא עוברים והגרד לא נותן מנוח ושינה בלילה... איך ייתכן שהמשחה לא עוזרת??? יש טיפול אחר ??? אני מיואשת!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009יעל, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. נסי לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור/מחלות זהומיות.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוןרן29/03/2009
שלום !! רציתי לדעת איזה סבון לרחצת הגוף הכי פחות פוגע בעור ? לא מייבש אותו נותן תחושה טובה ולא תחושה שהעור הולך להתפוצף מהעצמות !! תודה ולהתראות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009שלום רב.
המבחר אינו קטן. מפשוטים יחסית כגון אמול, בלנאום ועד מורכבים יותר כגון Xerodiane וכ"ד.
רב התכשירים הנ"ל אינם דורשים מרשם רופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ושמש - דחוף בבקשהחן29/03/2009
היי, אני בתחילת החודש הרביעי של כדורי רואקוטן עם מינון של יום 40 מ"ג ויום 60 מ"ג...
בסוף השבוע אני נוסעת לאילת ורציתי לדעת אם כדאי להפסיק את השימוש בכדורים?
אנסה להמנע כמה שיותר מהשמש אבל נראה לי שעדיין יצא פה ושם קצת להחשף...
חוץ מזה גם לגבי האלכוהול, עדיף להפסיק את הכדורים אם אני אשתה שם קצת יותר מהרגיל לא?
ושאלה אחרונה - יש כל מיני משחות של שיזוף ללא שמש, את זה אפשר למרוח? זה לא בעייתי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009חן, בוקר טוב.
גם אם תפסיקי את הטיפול עכשיו, השפעת רואקוטן לא חולפת מיידית. פרט לכך הפסקה עלולה לפגוע באיכות הטיפול. קרמים לשיזוף מלאכותי ניתן לנסות , אך לאחר טסט על מקום כלשהו. צריכת אלכוהול אינה מומלצת בזמן הטיפול. כאמור, הפסקה קצרה אינה משנה דבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אנטיביוטיקה דוקסיליןדני29/03/2009
שלום רב, פניתי לרופא המשפחה וזה רשם לי כדורי אנטיביוטיקה למשך 20 יום.
בעבר לקחתי גדורי מינוציקלין הפנים נהיו חלקות אך כעבור כמה חודשים התופעה חזרה.
מה ההבדל בין מיונציקלין לדוקסלין? והאם תקופה של 20 יום היא מספקת? תודה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009דני, בוקר טוב.
אם מדובר בטיפול באקנה, כדאי לנהלו דרך רופא עור. בנוגע לטיפול שקיבלת, לא ניתן לחחות דעת על תוכנית טיפולית של רופא אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)