מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמיםME29/03/2009
שלום,
כבר בערך שנה-שנתיים אני סובלת מכתמים באיזור הצוואר.
צבעם חום-אפרפר... בהתחלה חשבתי שזה אולי לכלוך, אך אחרי שניקיתי את המקום
הכתמים לא ירדו.
האם זה כתמי פיגמנטציה? האם הם ירדו עם הזמן?...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/03/2009בוקר טוב.
לא ניתן לאבחן את בעיתך על סמך התאור בלבד, לכן מומלץ להבדק ע"י עור ולקבל חוות דעת אישית.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורנייםנטשה29/03/2009
אני סובלת כבר כמה שנים מפטרת ציפורניים. רופא העור שלי רשם לי איטרנול ואמר שאין צורך לערוך בדיקה של סוג הפטרת לפני בחירת הטיפול. למיטב הבנתי, במידה והיה ידוע בוודאות שמדובר בפטריה מסוג הדרמטופיטים ניתן היה לקחת את Terbinafine. האם Terbinafine עדיף מבחינת יעילות/תופעות לוואי או כל סיבה אחרת על Itraconazole? כלומר האם כדאי לי בכל זאת לעשות בירור של סוג הפטריה לפני בחירת סוג הטיפול?
שאלה נוספת - האם יש המלצות על טיפול נלווה במהלך הטיפול הכדורי (נטילת תכשירים מחזקים מערכת חיסונית, מריחת שמן עץ התה וכו')?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטשה
ד''ר אלכסנדר אלטס29/03/2009נטשה, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום, לכן מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בישבןלירן29/03/2009
שלום, שמי לירן ואני מזה כמה שנים כבר סובל מפצעים בישבן. רק בזמן האחרון זה התחיל להפריע לי גם פיזית אף זה תמיד הציק לי מבחינה אסטתית.
שאלתי היא ככה. מכיוון שאני חייל קרבי, אין לי הרבה לאן לפנות או הרבה זמן לפנות למקומות אלה.
מה הטיפול שאני יכול לתת לעצמי מבחינת משחות או פעולות יום-יומיות שיעביר את הפצעים הללו?
בנוסף התחילה גם אדמומיות שמלווה בעור מת בחלק היותר פנימי של הישבן. מה הטיפול בשני המקרים הללו? בתודה מראש, לירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירן
ד''ר אלכסנדר אלטס29/03/2009לירן, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום, לכן מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבןיואב29/03/2009
אני בן 18 ולפני כשנה התחיל לצמוח לי שיער לבן. השיער הלבן שצמח לי נמצא נקודתית במספר מקומות, אבל במקומות שהוא נמצא בהם - הוא נמצא בהם הרבה.
אני לא מעוניין בינתיים בצביעת השיער. האם יש כדורים כלשהם שיכולים להפסיק את התופעה?
מה לגבי כדורי אנטי אוקסידנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואב
ד''ר אלכסנדר אלטס29/03/2009יואב, בוקר טוב
לא ידוע לי על הכדורים שיכולים לטפל בבעיתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים - Cheilitisרונן אזולאי29/03/2009
שלום,
אני סובל משפתיים מתקלפות במשך כארבעה חודשים. השפתיים מתקלפות באופן קבוע כל מספר ימים. במגע עם מים העור מלבין לגמרי. רופא העור אצלו אני מטופל איבחן את הבעיה כ-cheilitis. בצעתי תבחיני מטלית שלא הראו אלרגיה, טופלתי באלוקום במשך חודש ללא כל הטבה.
מכיוון שהמצב נמשך כבר מספר חודשים ואין זיהוי של מקור הבעיה אני מעוניין להתייעץ עם רופא נוסף שאולי יוכל לתת אבחנה מדוייקת ולהציע כיצד להמשיך בטיפול.
האם יש רופא עור המתמחה בסוג הבעייה הזו?
בנוסף, אשמח לכל עצה להמשך הטיפול.
תודה רבה,
רונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
ד''ר אלכסנדר אלטס29/03/2009רונן, שלום.
בכל קופות החולים ישנם יועצי על שעובדים בהסדר עם הקופה (למשל "מושלם" של הכללית). גש למרפאת אם שלך ובקש ספר השירות- שם תמצא יועץ באזור מגורייך.
עד שתגיע לייעוץ המלצה היא- בשום פנים ואופן לא ללקק, לא לנשוך ולא לקלף את שפתיים. כל מנת רוק שאתה מניח על השפה מאריכה את תהליך הריפוי בכמה שבועות. שתמיד יהיה לך בהשג יד תכשיר שימון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שתי שאלות קטנות.
רונן אזולאי29/03/2009תודה רבה על תגובתך המהירה.
1. ברשימה של ה"כללית מושלם" יש הרבה מאוד רופאים. מכיוון שאיני מכיר את הרופאים ואת תחום התמחותם, האם יש רופא ספציפי שמומחה לבעיה (לא משנה לי אפילו אם הוא אינו בכללית מושלם)?
2. האם מומלץ לשטוף את השפתיים במים? (לדוגמא, במקלחת או בשטיפת פנים) מצד אחד, המים גורמים לעור להיות לבן ולהתקלף יותר מהר, אבל מצד שני אולי חשוב לשמור על ההגיינה של השפתיים.
ושוב תודה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן
ד''ר אלכסנדר אלטס02/04/2009רונן, בוקר טוב.
עד כמה שידוע לי לא קיימת מומחיות נפרדת לבעיות שפתיים.
לשטוף בהחלט מותר. רק להקפיד לשמן היטב את הספתיים לאחר מכן.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילופי עונותמעיין28/03/2009
שלום רב,
חילופי העונות כעת ושינויי מזג האוויר התכופים לא מיטיבים עמי. אני חולת פסוריאזיס במצב בינוני ומטופלת משחתית אבל אני חוששת מהחמרה של הפצעים בגלל הקור והחום המשתנים. מה ניתן לעשות כדי להמנע מהחרפת המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009ניתן ליטול במקביל לטיפול המקומי כדורי אומגה 3 ולא לחשוש מהחמרה מאחר ועצם החשש יכול להחמיר את המצב ולהמשיך בטיפול היום יומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מעיין31/03/2009תודה על תשובתך.
אני יודעת שאסור לי להילחץ ושזה עלול להחמיר את המצב, אני משתדלת לשמור על רגיעה..
איך בדיוק האומגה 3 מטפל במצב הפסוריאטי שלי? אפשר לשלב אותו עם כל טיפול משחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתמשת באלוקוםנטע28/03/2009
אני מידי פעם משתמשת במשחה שנקראת אלוקום באיזור הפנים בגלל גירויים וכו' כבר שנתיים בערך.
לאחרונה התחלתי לעשות אפילציה באיזור הידיים ולפצעים נורא קשה להחלים.
רציתי לדעת האם יש קשר לאלוקום? אני יודעת שאלוקום הופף את העור לדק ועדין אבל מה הקשר לאיזור הידיים?
מה אלוקום עושה לי לגוף?
האם יש קשר להחלמת הפצעים לאחר אפילציה באיזור שונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוקום
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009אין קשר בין הטיפול הפנים לפצעיים בידיים ואולם טיפול ארוך באלקום יכול אכן לגרום לנזק מקומי הכולל הדקקות של העור ואטרופיה התפתחות כלי דם והזדקנות מוחשת של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע28/03/2009אלוקום עוזר לי בשניות להפסקת גירוי ומניעת פצעונים, מה יש בו שהוא כ"כ מועיל?
יש איזה תחליף לא מסוכן ודומה בהשפעתו לאלוקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ענבר12/06/2009שלום ד"ר אני במקרה חיפשתי תגובות לגבי משחת אלוקום
וראיתי את התגובה שלך ונבהלתי אני סובלת מפריחה קלה באיזור הפנים והצוואר כבר כ שנה ולאחרונה גילו שזה אלרגיה לחיטה הפצעים ברוך השם לא ברמה כל כך גבוה אבל פעם ראשונה שחטפתי את הפריחה היא הייתה מאוד קשה בכל הפנים והרופא עור נתן לי את המשחה אלוקום ובה השתמשתי ואחרי מספר ימים הפריחה עברה .
ברוך השם מאז לא הייתה פריחה בסדר גודל כזה אבל פה ושם יוצאים פצעונים קטנים אז אני שמה את המשחה , עכשיו קראתי את התגובה שלך ואני נורא מודאגת מי מה שהמשחה הזאת עלולה לגרום יש סיכוי שהעור שלי ניזוק ? ועכשיו יגרם לי נזק והעור יזדקן ? אני נורא מפחדת ומודאגת בבקשה תגיד לשאלתי הרחבה על המשחה ומה מומלץ לעשות בישביל למנוע נזקים לעור ?
תודה מראש
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת - תכנס לכאן עדכנתי כמה דברים
ענבר12/06/2009שלום ד"ר אני במקרה חיפשתי תגובות לגבי משחת אלוקום
וראיתי את התגובה שלך ונבהלתי אני סובלת מפריחה קלה באיזור הפנים והצוואר כבר כ שנה ולאחרונה גילו שזה אלרגיה לחיטה הפצעים ברוך השם לא ברמה כל כך גבוה אבל פעם ראשונה שחטפתי את הפריחה היא הייתה מאוד קשה בכל הפנים והרופא עור נתן לי את המשחה אלוקום ובה השתמשתי ואחרי מספר ימים הפריחה עברה .
ברוך השם מאז לא הייתה פריחה בסדר גודל כזה אבל פה ושם יוצאים פצעונים קטנים אז אני שמה את המשחה , עכשיו קראתי את התגובה שלך ואני נורא מודאגת מי מה שהמשחה הזאת עלולה לגרום יש סיכוי שהעור שלי ניזוק ? ועכשיו יגרם לי נזק והעור יזדקן ? אני נורא מפחדת ומודאגת בבקשה תגיב לשאלתי בהרחבה על המשחה ומה מומלץ לעשות בישביל למנוע נזקים לעור ?
אני משתמשת במקביל בקרם לפנים אקווה קרם כל יום .
תודה מראש
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיים אדומותעזר26/03/2009
אני בן 29 ומאז שאני זוכר את עצמי הלחיים שלי אדומות ויש בהן כעין 2 עיגולים אדומים שמודגשים בתנאי חום -קור-לחץ , בכ"א הם שם בצורה קבועה השאלה רק מה הגוון שלהם. זה מציק לי מאוד
מה אפשר לעשות? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים אדומים
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009ניתן לטפל בקרן אור או בלייזר ואף לשלב טיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מתחת לעינייםורד26/03/2009
שלום,
אני בת 32, ולאחרונה נהיו לי בלוטות לבנות קטנות מאוד אבל הרבה מאוד מתחת לעור מהזוית שליד האף בעין כלפי מטה באלכסון ברוחב של 2 ס"מ לכיוון השני, כשמעביר יד, לא ניתן להרגיש את הבלוטות, אלא רק במראה. הלכתי לקוסמטיקאית ואמרה שאין מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009מו מלץ לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה קלה עד בנונית ורואקוטןיניב25/03/2009
שלום רב, אני סובל מאקנה קלה עד בנונית מזה שנים, לעיתים המצב סביר ביותר לעיתים הוא מחמיר עד למצב שלא מאפשר לי לתפקד כמו שצריך מבחינה חברתית, ניסיתי כמעט את כל הטיפולים האפשריים, מאנטיביוטיקה ועד דיקור שעזרו אך באופן זמני.
שאלתי היא, האם לאקנה קלה יש אפשרות לקחת רואקוטן במינון נמוך מאוד לחיסול התופעה? האם ככה שהמינון נמוך תופעות הלוואי קלות?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, שאלה נוספת
יניב25/03/2009אני קורא לאחרונה שאחת הסיבות לאקנה היא הורמונלית, האם גם בגברים יש מצב כזה שהסיבה היא הורמונלית? איך בודקים זאת, ומה דרך הטיפול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד? :(
ינ יב26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009התשובה חיובית מומלץ שתיפנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהחנה24/03/2009
האם כתמי פיגמנטציה ניתן להסיר ע"י משחות למיניהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי פיגמנטציה
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009בחלק מהמיקרים התשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןלילך24/03/2009
שלום
יש לי כמה נקודות חן גם בפנים שאני רוצה להסיר , אני לא מסירה אותן מהפחד שיהיו לי צלקות
האם רופא עור ? כירורג שהוא גם פלסטיקאי זה הפתרון ?
האם יש למשהו המלצה על רופא באזור תל אביב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן
ד''ר מיכאל שוחט28/03/2009מומלץ להסיר נק חן רק עיי רופא עור או כרורג פלסטי אשמח ליעץ לך ניתן לפנות דרך הקישורית בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה :)ויקי ס.23/03/2009
שלום, קיוויתי שתוכלו לעזור לי! בגיל 14 עשיתי פירסינג באף. במשך הזמן שמתי לב שבגלל העגיל מתכת שהיה לי העור מסביב לעגיל התחיל להשחיר... רק לפני כמה חודשים, בגיל 17 הורדתי אותו, אבל הכתם השחור נישאר ולא יורד... רציתי לקבל חוות דעת מקצועית- איך ניתן להוריד אותו? באמצעות לייזר? זה ניחשב אולי לסוג של קעקוע? זה הרי מתחת לעור... אולי פילינג כימי? תודה ענקית מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקי
ד''ר אלכסנדר אלטס24/03/2009ויקי, שלום.
התופעה שאת מתארת אכן מזכירה את סוג של קעקוע. אבל לא ניתן לחוות דעת על סמך תאורך בלבד. תתייעצי עם רופא עור שלך והוא יכוון אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות שרירי פנים וקמטיםענת23/03/2009
שלום, רציתי לשאול האם התעמלות שרירי פנים הינה אכן אפקטיבית במניעת קמטים או בשיפור מצב העור ? האם אתם ממליצים ? תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלכסנדר אלטס24/03/2009ענת, שלום.
השיטה אינה רפואית, לכן מומלץ להתעניין בפורומים רלונטיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות במצב בינונידגנית23/03/2009
שלום לד"ר, יש לי על הפנים פצעי בגרות ב"מצב בינוני" כמו שהגדיר את זה הרופא עור שלי. הוא טוען שאני לא חייבת להשתמש ברואקוטן ושגלולות נגד היריון יכולות להספיק, אבל רציתי חוות דעת נוספת. האם באמת משתמשים ברואקוטן רק במקרים של אקנה במצב קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגנית
ד''ר אלכסנדר אלטס24/03/2009דגנית, שלום.
התוויות לרואקוטן התרחבו בשנים אחרונות, לכן משתמשים בו גם באקנה לא קשה במיוחד. יחד עם זאת דעיה של הרופא שלך מבוססת על הבדיקה האישית יותר אובייקטיבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
מאי24/03/2009אם הרופא המליץ על גלולות כדאי לקחת גלולות. גם לי אמרו שעדיף במצבי לקחת רק גלולות ובאמת אחרי שהתחלתי להשתמש בפמינט חודש וחודש וחצי ולאט לאט העור התנקה ככה שההלמצה של הרופא כדאי להשתמש בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי האקנה
מיכל24/03/2009האמת שגם כשאני שאלתי חברה שלי היא אמרה לי שכשהיא התחילה ליטול פמינט הפצעים פחתו לה, ואני עכשיו די מתלבטת מה לעשות... האם לקחת גלולות נגד היריון? (כרגע אין לי חבר ואני לא צריכה אותן למניעת היריון). או שמשחות לפצעים מספיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)