מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףרחלללללל18/07/2008
שלום! יש לי 2 שאלות: תקשיבו יצאה לי נקודת חן בצבע וורד כהה- אדום בצורה של ראש ארנב -זאת אומרת היא עגולה ויש עלייה כמו 2 אוזניים! היא ממש ממש קטנה אפילו לא ס''מ! ועם לא להיתמקד בזה אז בכלל לא רואים אותה. והיא לא שטוחה ממש. יש לי כזאת גם בצוואר אבל ממזמן. ואתמול היא יצאה לי פתאום ביד.אני כל כך מודאגת מה זה יכול ליהיות???? בבקשה תענה לי! אני בת 45. שאלה 2: הייתה לי שומה ביד, ועכשיו לא יודעת או שפשוט לא הייתי שמה לב לזה או שזה משהו חדש-מהשומה כאילו התחילו לצאת עוד שומות מתחת לשומה. הצבע הוא צבע חום בשומה שהייתה וצבע חום בהיר בערך כמו צבע של סומק בשומות שהתחילו לצאת מתחת לושמה הקיימת! אני מורחת לפעמים קרם הגנה. בבקשה תענה לי האם זה לא סרטן?! אני מאוד מפחדת! גם הנקודת חן וגם השומה הם באותה היד! בבקשה תענה לי ! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר צחי שלקוביץ27/07/2008נטלי שלום[
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה מסיגריהשרית18/07/2008
שלום נכוותי מסיגריה לפני מספר ימים במסיבה. הכוויה ברגל וזה נראה כמו נקודת חן חומה כזאת,ברצוני לדעת אם הכוויה תעבור כמו פצע רגיל בגוף ואם לא איך אפשר לטפל בזה במהירות האפשרית בכדי שלא ישאיר צלקת תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה מסיגריה
ד''ר צחי שלקוביץ27/07/2008שרית שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך צלקת במצח..קובי18/07/2008
יש לי צלקת במצח מלפני חצי שנה פחות אדומה ומגורה מכפי שהיתה אציין שלפעמים מגרדת וטיפונת מוגבת האם המצב יכול להשתפר? או שניתן לעשות משהו אני בחור צעיר וזה לא אסטטי בשבילי תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך צלקת במצח
ד''ר צחי שלקוביץ27/07/2008קובי שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן בעייה מלחיצה..אמיר17/07/2008
שלום, היום הייתי אצל רופא עור ונאמר לי שעלי להסיר אצל כירורג נקודת חן בגב. העניין הוא,שלא העלתי בפני הרופא את העובדה שהיא שינתה צורה-ולמרות זאת הוא ראה אותה לבדו.הוא אמר שההורדה אינה דחופה,והתור לניתוח הוא בעוד כחודש(!!) השאלה היא: הבנתי שנקודה שכבר ביצעה שינוי - כנראה הותמרה לסרטנית- משמע הסיכוי שלאחר הבדיקה של הנקודה שלי יאמר לי שהיא סרטנית הוא גבוה? יכול להיות שנקודה ביצעה שינוי ולמרות זאת עדיין לא סרטנית? לפי 4 הגימלים אם בוצע שינוי אז התפתח גידול-ואני לא מצליח להבין האם השינוי מעלה את הסיכוי או מראה על סבירות גבוהה לגידול ? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ששכחתי להוסיף
אמיר18/07/2008כתוב בהפנייה: DYSPLASTIC NEVUS SYNDROM וקראתי על זה דברים מפחידים באינטרנט- כמו סיכוי גבוה מאוד לפתח מלנומה. האם זה באמת כך? האם באמת נשאר סיכוי של 2.3 אחוז לגידול באיזור-גם לאחר ההסרה ?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת נקודת חן
ד''ר צחי שלקוביץ27/07/2008אמיר שלום
עצתי לך היא להרפות מכל המחשבות המיותרות ולהמתין לתוצאות הבדיקה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפתYAEL17/07/2008
שלום ד"ר, כתוצאה מספינינג יש לי שפשפת במפשעות. האם הידרואג'יסטן ממומלץ לטיפול? האם ישנה תרופה טובה שאתה ממליץ עליה? ואם כן, האם יש צורך במרשם רופא, או שניתן לקנות בסופר פארם ללא מרשם? תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשפת
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008רויטל שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הידרואגיסטן נשמע כתכשיר שיכול להיות יעיל לבעיה. לגבי התאמת תכשירים נוספים, אין דרך לעשות זאת בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמןטליה17/07/2008
שלום רב, יש לי עור שמן שמאוד מהר נראה מבריק וזה ממש לא יפה. האם ישנה דרך לצמצם את המבריקות. גם אם אני שמה מייק אף לעור שמן בסופו של דבר העור נעשה מבריק. אשמח אם ישנו איזשהו פיתרון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמן
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008טליה שלום
הדרך היחידה לנסות ולהפחית את שומניות העור הינה שימוש קבוע בכדורי רואקוטן במינון של 20 מ"ג פעמיים בשבוע.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בעיותזה17/07/2008
שלום, אני נער בן 17 בעל עור שזוף(לא טבעי). השיזוף הצטבר במהלך השנתיים-שלוש האחרונות ורציתי לדעת איזה משחות או טיפולים אפשר לעשות כדי להחזיר את צבע העור שלי לקדמותו. הבעיה השניה היא שעצמות הלחיים שלי מאוד בולטות מה שנותן לפנים שלי מראה עגלגל וזה מאוד מפריע לי, מה אפשר לעשות כדי ליישר את העצמות או "לדחוף" אותן פנימה כדי שלא יגרמו לזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בעיות
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008שלום רב
א.לגבי שאלתך הראשונה הדרך היחידה לגרום לשיזוף להתבהר - ומדובר באזורים החשופים לשמש בלבד- הינו שימוש קבוע יומיומי במסנני קרינה בעל SPF30 לפחות על כל האזורים המדוברים.
ב. אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקדם הגנה 100מור17/07/2008
אם שמים מקדם הגנה של 100 לא משתזפים בכלל או שהוא רק מונע מלהשרף?(או מפחית שיזוף?) העור שלי שחום אבל בדרגה הכי בהירה שיש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקדם הגנה 100
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008מור שלום
בדרגת SPF כזו, אמורים להמנע גם הכוויות וגם השיזוף, אך כמובן שאין כל דרך לדעת זו בוודאות מלאה עד שלא מנסים מכיוון שהתגובה הינה אינדוידואלית לחלוטין.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בפורוםיונהגו16/07/2008
שאלה לי, אם הרופאים מדלגים על שאלות, מה זה אומר? שאין להם תשובות? שהשאלה לא מתאימה לפורום? או שהם יחזרו אליה בעתיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בפורום
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008יונהגו שלום
תשובה לשאלה זו יש לקבל מהנהלת הפורום.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם לי יש שאלה:]מישהי16/07/2008
אז ככה השתזפתי רק באזור של האף ואני רוצה לדעת עם יש איזה משהו שאני יכולה לעשות כדי להבהיר את האזור הזה.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אם מדובר בשיזוף בלבד ולא בפיגמנטציה , הרי ששימוש קבוע במסנני קרינה אמור לגרום להתבהרות העור והשוואת הגוון שלו עם יתר אזורי העור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגב, כתפיים וחזהדניאל16/07/2008
שלום אני סובל כבר זמן רב מפצעים מוגלתיים בעיקר, בגב, כתפיים וחזה. האם יש טיפול חיצוני מומלץ פרט לטיפול אנטיביוטי (אני רגיש למינוצין)? ניסיתי סבון וקרם פוליקולי של ד"ר עור אך לא עזר לי כל כך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגב, כתפיים וחזה
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008דניאל שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dermarollerיונהגו16/07/2008
אני ממשיכה לגבי השאלה השנייה. הוצע לי ע"י הקוסמטיקאית שלי טיפול ב-dermaroller כדי לרענן את הפנים ואולי לדחות בכמה שנים ניתוח פלסטי, מה דעתך ? לגבי השאלה הראשונה שלי הכתמים מופיעים אצלי כמו נימי דם קטנים והקוסמטיקאית רוצה לעבור לי עם המכשיר גם על הצוואר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dermaroller
ד''ר צחי שלקוביץ22/07/2008יונהגו שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ייתכן ואת מתכוונת לתופעה המכונה בשפה המקצועית BERLOQUE DERMATITIS שהיא הופעת פיגמנטיציה+נימי דם בצידי הצוואר לרוב משילוב של בישום מאחורי האוזניים כאשר הבושם נוזל לצידי הצוואר ותגובתו לחשיפה לשמש גורמת לתופעה זו.
אין ספק שאם בכך מדובר dermaroller אינו פתרון לבעיה אלא יש צורך להמנע מבישום מאחורי האוזניים והצוואר במידה והינך עושה זאת, והטיפול בתופעה עצמה יכול להתבצע על ידי שילוב לייזרים ספציפיים לשני המרכיבים הקיימים שם : הפיגמנטציה וכלי הדם.
אשר לשאלתך השנייה דרמרולר הינו בהחלט טיפול יעיל ונחמד לריענון העור , אך איני בטוח אם ניתן לצאת בהכרזה של דחיית מתיחת פנים למספר שנים בעקבות השימוש בו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ופיגמנטציהרחלי15/07/2008
אחרי שנים של טיפולים ואפילו רואקוטאן- הצלחתי פחות או יותר "להשתלט" על האקנה שלי... העניין הוא שמסתבר שהעור שלי מאוד רגיש. כל פצעון או בלי סיבה אמיתית. מופיעים לי כתמים של פיגמנטציה. עשיתי כמה טיפולי פילינג עדין שאולי עזרו אבל הבנתי שאצטרך לפעול בצורה קבוע להבהיר ולטפל בבעיה (ברור שאני תמיד עם קרם לחות עם מקדם 15 SPF) האם ישנו קרם מומלץ על ידכם שגם אינו בעייתי בחודשי הקיץ הארוכים אצלינו.? רופא המליץ לי על clairial SVR - מאוד יקר--- האם אפקטיבי לאור העובדה שהוא נמכר OTC?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/07/2008בוקר טוב.
התכשיר חדש יחסית בשוק. תגובות ראשונות מעודדות, אך אישית תוכלי העריך את יעילותו רק אחרי שתנסי בעצמך.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלהלא יודעת1815/07/2008
היי.... יש לי עור מאוד מאוד בהיר, והבעיה היא שהוא מאדים ממש מהר, אפילו כשאני לא מתאמצת בכלל, למשל, כשהייתי עושה מבחנים העור פנים שלי היה הופך ממש ממש לאדום, כאילו עשיתי פעילות גופנית לפני (ככה שכשאני כן עושה פעילות גופנית אני ממש ממש אדומה!), וגם לפעמים סתם העור פנים שלי הופך להיות אדום כשאני לא עושה שום דבר מיוחד.... יש אולי איזשהי משחה או משהו שאני יכולה לעשות בשביל למנוע את האדמומיות הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/07/2008ערב טוב.
נסי סידרת Rubialine (ג'ל לפנים, קרם טיפולי).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה כמה שאלות............לירז15/07/2008
אני בחודש השני שלישי ככה ויש לי החמרה בפנים האם זה נורמאלי<?
ועוד שאלה בנוגע לחשיפה לשמש..... הייתי יומיים שלמים בברכה כל היום
ושמתי מלא קרם הגנה ולא קרה לי כלום לא נכוויתי האם זה בסדר כל עוד לא נכוותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהה ואני לוקחת ריקוטאן!
לירז15/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה כמה שאלות
ד''ר אלכסנדר אלטס15/07/2008לירז, בוקר טוב.
החמרה בחודשיים-שלושה הראשונים של טיפול ברואקוטן נפוצה מאד וזמנית.
חשיפה לשמש אינה מומלצת בזמן הטיפול ברואקוטן, אן על כך איסור מוחלט.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)