מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקת לאחר הסרת נקודת חןמיטל14/07/2008
לפני כמספר חודשים עברתי הסרה של נקודת חן בולטת מהצוואר. ההסרה התבצעה ללא תפרים על יד סכין. כעת, במקום בו הייתה נקודת החן יש פשוט עיגול בצבע חום לא בולט מעל העור. האם הוא יעלם? ואם לא האם יש דרך להעלים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר הסרת נקודת חן
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008מיטל, שלום.
הדרך הטובה לברר זאת היא לפנות לרופא שעשה את הפעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה ומדאיגהמיכל13/07/2008
רופאים יקרים, קצת רקע: השיער שלי הוא דק, גלי ועדין, אולם יחד עם זאת יבשששששששש שזה מפחיד, חלש ודהוי. מעולם לא השתמשתי בקונדישינר (מרכך) כי לא היה לי צורך, אולם כעת אני חייבת לאחר חפיפה לרכך את השיער שמאד מאד יבש! קניתי את המרכך של ניוואה לשיער מתולתל (בא באריזה קטנה תכלת) ושמתי אותו רק על קצוות השיער בלבד (על השורש אני יודעת שאסור לשים כי אז באמת נגרמת נשירה). רופאים נכבדים, שמתי לב לכך שבעודי במקלחת שוטפת את המרכך אני רואה שהשיער שלי נושר עוד ועוד, ויורדות לי המון שיערות בזמן שטיפת המרכך. לעומת זאת כשאני חופפת לפני השימוש במרכך ושוטפת את השמפו, בקושי יורדות לי שערות במקלחת אבל השיער בסיום החפיפה יבש כמו קש ובלתי ניתן לסירוק על אף שהוא דק!!! התופעה המוזרה הזו של נשירה בזמן שטיפת המרכך מהשיער קרתה לי גם אצל הספר שחפף לי והכל היה בסדר וכשהוא שם מרכך ושטף הוא נבהל והבהיל גם אותי, שפתאום יורדות לי המון שיערות. מה קורה כאן? למה שטיפה של המרכך מורידה לי המון שיערות? נ.ב- התופעה הזו חוזרת על עצמה עם כל מרכך שניסיתי עד כה, והשיער שלי יבששש ומשווע לריכוך. כבר רץ לי סרט אימה בראש שאם אמשיך להשתמש במרכך יום אחד אשאר עם השיער ביד. מפחיד. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008מיכל, בוקר טוב.
מרככים עלולים להגביר את שבירות השיער, לכן בנטייה לשיער שביר לא מומלץ שימוש בהם.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך פותרים בעיה של שיער יבש
מיכל14/07/2008כמו קש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך פותרים בעיה של שיער יבש
ד''ר אלכסנדר אלטס15/07/2008מתייעצים עם ספר/ספרית מנוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם לחות עם סיליקון... לי זה עוזר
מישהי20/07/2008ואני לא משתמשת בקונדישינר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות בידייםרחל13/07/2008
היי, שבוע טוב.. לפני כשבוע וחצי עשיתי טיפול ליזר בידיים, יצאו לי כווית שטחיות (היה מעין צבע חום ולאחר מכן גירדתי מעט ויש סימנים לבנים קטנים בידיים- איפה שהיה הצבע החום שהיה אמור להתקלף) כעת אני לא יודעת אם ישארו לי צלקות, זה מאוד מכוער ולא אסתטי, מה הסיכויים שזה ירפא לבד? האם כדאי לי כבר עכשיו להתחיל טיפול עם משחה בשם קלוקוט עדיף כמה שיותר מוקדם? אם כן- תוך כמה זמן זה ירפא? ומה הסיכויים שזה יחלים? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות בידיים
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008רחל, בוקר טוב.
לכל מכון לייזר רציני ישנו רופא עור- יועץ. תדרשי במקום, בו טופלת את הייעוץ המגיע לך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם עור גדולבתיה13/07/2008
לבני בן ה17 יש כתם כהה גדול על ישבנו.אחד הרופאים איבחן זאת כ"שומת בוקר" זה ממשיך ומתפשט.האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם עור גדול
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008בתיה, שלום.
לא ברור לאיזו אבחנה התכוונת- זה מופיע ב"ג'יבריש".
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי שמש בפניםלי13/07/2008
שלום רב אשמח לקבל ייעוץ והכוונה לטיפול בכתמי שמש בפנים כולל טיפולים טבעיים ולייזר. בברכה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי שמש בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008לי, שלום.
בחירת שיטת הטיפול תלויה במרכיבים רבים, כגון מידת הנזק, סוג הנגעים, מאפייני עורך וכ"ד, לכן ניתן לגבש תוכנית רק בביקור אישי.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע עורתומר12/07/2008
שלום אני תומר בן 15...אז ככה אני ג'ינגי ויש לי עור לבן!...בקיץ זהמאוד מפריע!! שאני מנסה להשתזף ני רק נשרף והדבר היחידי שיוצא לי מזה זה נמשים....אני לא יודע מה לעשות....זה מאוד מפריע לי ואני מחפש דרך לשנות את צבע העור או בדרך של ניתוח הוספת פיגמנטים או משהו אני לא מבין בזה אבל זה מאוד חשוב לי....זה כבר כמה שנים שזה מפריע לי כלכך ואני מחפש דרך להתגבר על הבעיה.....רציתי לדעת אם קיים ניתוח כזה...או לפחות דרך להוריד את הנמשים וכך שאני ישתזף אז העור שלי ישתזף טיפה ולא יצוצו נמשים.....בקשה תעזרו לי!!....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע עור
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008תומר, שלום.
תכונות העור שלך נקבעות גנטית ואין לשנות זאת. ניתן זמנים להעלים את נמשים, אך הטיפול יקר ותוצאות כאמור זמניות בלבד.
כמו כן ממש לא מומלץ במצבך להחשף לשמש בכלל ולהשתזף בפרט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון
תומר14/07/2008מאכזב לשמוע....יש אולי איזה פתרון אחר? משהו אחר שאני יכול לעשות?..אני נואש....בקשה תציע לי פתון לבעיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תנסה שיזוף בהתזה?
מישהי20/07/2008היי אני גם מאוד רגישה לשמש. עשיתי השבוע שיזוף בהתזה וזה יצא מדהים. אם הבעייה רצינית אז כך בחשבון שכל התזה עולה בערך 140 ש"ח והצבע יורד אחרי כשבוע.. מה שכן זה לא מסוכן ועדיף על מיטת שיזוף או צלייה בשמש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וצלקותצלקות11/07/2008
שלום, שמי גדעון בן 16 ויש לי כמה סוגים של צלקות על הפנים: 1.יש לי צלקת שהיא דומה לנקודת חן, לפי מה שזכור לי זאת הייתה עקיצת ייתוש שהותירה אחריה מן צלקת שהיא דומה לנקודת חן ולצערי היא לא נעלמה כבר כמה שנים. אפשר לעשות עם זה משהו? 2.פעם אחת נחכתי בגילוח וזה הותיר צלקת, גם היא דומה לנקודת חן, אך היא לא. היא בדיוק הופיעה לאחר החתך. 3.ועכשיו לצלקות הנפוצות. היו כמה חצ'קונים שכמו אידיוט הוצאתי אותם בכוחי, כמובן שנותרו צלקות לאחר מכן, האם אפשר להעלימם או לטשטש אותם? הייתי גם שמח להמצלמה כיצד לטשטש צלקות אלה עם משחה או שמן או כל דבר אחר. האם אולי כדורים נגד אקנה יעזרו? תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה וצלקות
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008שלום רב.
קיימות שיטות שונות לטיפול בצלקות. את חלקן ניתן להעלים, חלקן לטשטש, אך לא ניתן להמליץ על שיטה ספציפית ללא בדיקה אישית ע"י רופא עור או פלסטיקאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז צמיחת שיער בעור הפנים.רון11/07/2008
שלום, אני נער בן 21, כיום לרוב בני גילי יש זקן מלא בעור הפנים, אצלי מופיע רק שפם ובשאר הפנים כמעט ואין שיער, גם במקומות שיש, השיער ממש דליל וקטן. הייתי מעוניין לדעת אם יש אפשרות (טבעית או תרופתית) לזירוז צמיחת הזקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז צמיחת שיער בעור הפנים.
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008רון שלום.
לא ניתן לזרז את צמיחת השיער בזקן
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בילדה בת שנתיים וחצימיכל11/07/2008
שלום רב יש לי ילדה בת שנתיים וחצי וברור לי שיש לה הזעת יתר בידיים וברגליים (זה תורשתי במשפחה שלי). האם יש טיפול לגיל כל כך צעיר? אם לא- מתי הגיל בו ניתן להתחיל לטפל בבוטוקס/נתוח ? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בילדה בת שנתיים וחצי
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008מיכל שלום.
קודם כל צריך לערוך בירור של סיבות האפשריות להזעת יתר (הורמונלי, נירולוגי וכ"ד) וטיפול בהתאם לממצאים.
אם הבירור לא יגלה בעיות, ניתן יהיה בעתיד לשקול את הטיפולים, עליהם כתבת. מה שקובע בבחירת הטיפול זה פחות הגיל, אלא מידת ההפרעה לתפקוד יום-יומי. אם אין כזאת- הטיפול אינו מחוייב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנוגע לאקנהליאת09/07/2008
שלום. סבלתי מהתפרצות אקנה (בעיקר באזור השפתיים)וכיום לאחר טיפול באנטיביוטיקה ומשחות למינהם נשארו רק צלקות ומעט פצעים שמופיעים. רופא עור אמר שאני סובלת מחוסר איזון הורמונלי והמליץ לי על נטילת גלולות או טיפול מקומי במשחות אנטיביוטיקות כגון בנזמיצין טופיקל. רציתי לדעת איזה טיפול טוב יותר ( שהרי בנות שלוקחות גלולות לטיפול באקנה הפנים מבריאות וכשהן מפסיקות את הגלולות כל הפצעים חוזרים שוב והבעיה בעצם לא נפתרה רק נדחתה תודה רבה זה חשוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנוגע לאקנה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008ליאת שלום.
סביר להניח, שרופא העור שראה אותך בחר את שיטת הטיפול האופטימלית בשבילך בהתאם למצבך בזמן הבדיקה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה בכפות הידייםערן שומיל09/07/2008
המכשיר דריוניקס מפסיק את הזיעה בידיים לצמיתות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיעה בכפות הידיים
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהסומסומון09/07/2008
הי! אם יש לי חזה גדול ונפול וארצה לבצע ניתוח הרמה, האם בניתוח שכזה יהיה ניתן באיזשהו תהליך כירורגי לחשוף עור חדש שלא ניזוק מסימני המתיחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008שלום רב,
נראה ששאלתך צריכה להיות מופנת לאחד הפורומים העוסקים בניתוחים פלסטיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סומסומון16/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת גבהסומסומון09/07/2008
שלום רב! במהלך החודש וחצי האחרון נושרת גבתי הימנית באיטיות אך בעקביות, ונשארות שערות בודדות (5) ברצוני לדעת , מה הם הסיבות האפשריות לתופעה זו האם יש טיפול בנוסף כמובן שאקבע תור לרופא אבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת גבה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2008שלום רב.
המצב המתאים ביותר לתיאורך הוא אלופציה אריאטה (Alopecia areata). מצב, שקשור ברוב לסטרס כלשהו (מתח נפשי, תאונה, מחלה, מעמץ גופני חריג וכ"ד). תופעה בד"כ חולפת עצמונית תוך מספר חודשים.
במובן מומלץ לאמת את ההבחנה אצל רופא העור שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סומסומון16/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולב בלרה נגד אקנהליאת06/07/2008
שלום. האם הגלולה בלרה ידועה כעוזרת נגד אקנה?? אם לא באיזו גלולה מומלץ להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולב בלרה נגד אקנה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/07/2008ליאת, שלום.
לכל גלולה יכולה להיות השפעה על אקנה, אך הטיפוליות נחשבות גלולות עם ריכוז גבוה יחסית של אסטרוגנים כגון דיינה, יסמין.
יחד עם זאת הגלולות אינן טיפול הבחירה באקנה, לכן מומלץ להתייעץ עם רופא עור אישית לפני ההחלטה על שיטת הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר-
ליאת11/07/2008הייתי אצל רופא עור שאמר לי לקחת גלולות למרות שאני גם לא חושבת שזה הפיתרון המושלם כי הבנתי שהגלולות מעלימות את הפצעים אך ברגע שמפסיקים לקחת אותן הפצעים חוזריםץ מה לטעמך טיפול נאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ילנה13/08/2008הייתי ממליצה לך על גלולות למניעת הריון Diana כי זה גלולות עם טיפול קוסמטי, אני התייעצתי עם הגניקולוג שלי והוא המליץ עליהן. המינון של ההורמונים שם הוא גבוה יחסית לגלולות אחרות אבל הן באמת עוזרות כי מספר הפצעונים שעל הפנים ירד בהרבה והיו לי כמו כן המון פצעונים גם בגב וכרגע אחרי שהתחלתי להשתמש בהם הפצעים בגב עברו לגמרי. ההבדל הוא שאת צריכה להבין איזה סוג של אקנה יש לך. יש סוג של גיל ההתבגרות, יש אקנה בגיל מבוגר כבר שלא קשור לגיל ההתבגרות כלל. ישנו אקנה הנובע מחוסר נקיון בפנים או סוג עור. יכול להיות שזה הורמונלי אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת סודה לשתיה כדאודורנטענת06/07/2008
לאחרונה התחלתי להשתמש באבקת סודה לשתי כדאודורנט. התוצאה מצויינת ללא ריח זיעה לאורך שעות. האם השימוש באבקה בטוח מבחינה רפואית ? השתמשתי בדיאודורנט ללא אלומניום אך התוצאה לא היתה טובה. י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת סודה לשתיה כדאודורנט
ד''ר אלכסנדר אלטס07/07/2008ענת בוקר טוב.
מבחינה רפואית לא קיימת התוויה של שימוש בסודה לשתייה. כמובן אין כל מחקר או דיווח רציני לגבי יעילות השיטה, לכן אין לי על מה להתבסס בתשובה על שאלתך. כמו בכל הטיפולים שבהם משתמשים בחומרים לא על פי התוויתם האחריות היא על המטופל.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)