מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת שיער פנים במכשיר אינפרא רדאמא01/06/2008
שלום,
לבתי בת ה 9 יש פלומת שפם תורשתית (התופעה קיימת מאז הלידה), רציתי לברר פרטים על הורדת שיער במכשיר אינפרא רד (הדגם החדש של קריסטל) אצל קוסמטיקאית מורשת.
האם זה בעייתי להשתמש במכשיר לפני גיל ההתבגרות?
האם קיימים מחקרים בנושא?
האם יש שיטות הורדה אחרות להמליץ?
תודה מראש על התשובה
חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שיער פנים במכשיר אינפרא רד
ד''ר צחי שלקוביץ01/06/2008חיה שלום
אין מניעה להסרת שיער בגוף בכל גיל. לגבי תגובה ספציפית לגבי מכשיר מסוים, אין כל דרך לדעת עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעהטלי31/05/2008
ערב טוב
ניסתי בעבר הרבה דאודורנטים , כיום אני משתמשת ב SPIRIAL , יש לציין שאין לי "עיגולים" בבית שחי , וגם יש מעט ריח של זיעה , אני אובדת עצות , לפעמים אפילו 10 דקות אחרי המקלחת יש לי ריח זיעה ,אגב אני לא מריחה שיש לי , יש חברה שאומרת לי
מבקשתת עזרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח זיעה
ד''ר צחי שלקוביץ01/06/2008טלי שלום
יש לנסות תכשירים שונים עד שתמצאי את זה היעיל לך ואין כל דרך לדעת זאת מראש.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...טולי31/05/2008
בשנתיים האחרונות (אני בת 20), אני סובלת מפצעונים על הפנים, והייתי רוצה מאד להפטר מהם לצמיתות ולהפסיק להשתמש במייקאפ על מנת להסתיר אותם. כמו כן הופיעו לי פצעונים קטנים כאלה ומעצבנים על חלק מהגב, יותר מרגישים אותם כשנוגעים מאשר רואים, וגם זה סיוט שאני לא רואה איך נפטרים ממנו...
רופא עור ייעץ לי לקחת ראוקטן, אבל אין סיכוי, כי אני עם עדשות מגע רוב היום, וזה לא בא ביחד, וגם הבנתי שיש החמרה במצב הפנים , כחלק מהטיפול, ואני עובדת במקום שלא מאפשר הופעה עם "ביטויי" טיפול חמורים על הפנים...
אני שוקלת לפנות לטיפול אמל קוסמטיקאית, בשיטה שנקראת אליוס (הבנתי שזה קרני אור ורדיו משולבים שמשפיעים על העור וגורמים להעלמת הפצעים)- האם מנסיונכם הייתם ממליצים על טיפול זה, והאם הוא אכן עשוי לעזור? כמו כן אולי עדיף להתחיל ליטול גלולות למניעת הריון כדי להעלים את הפצעים, ובכך לגמור עם העניין?
עצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ01/06/2008טולי שלום
קחי בחשבון כי כל טיפול שציינת , למעט רואקוטן, יהיה יעיל כל זמן שתבצעי אותו אך בהמשך התופעה תחזור. כל המגבלות שציינת לגבי רואקוטן ניתנות לפתרון ואני ממליץ על ייעוץ אצל הרופא המטפל שלך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה30/05/2008
יש לי מין סוג של פצעון אבל שונה מפצעי בגרות, הוא בצבע לבן והוא כבר יחסית הרבה זמן ולא יורד
מישהו יודע מה זה בכלל ואיך מורידים את זה? כי זה ממש מציק לי !
אשמח שתענו במהרה,
דניאלה (שם חסוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לענות לי?
דניאלה01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/06/2008דניאלה, שלום.
ניתן רק לנחש שמדובר במיליום (Milium), אך לאבחון ודאי תתצטרכי לגשת לרופא עור שלך.
ערב טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק חןחסוי30/05/2008
יש לי נק חן באזור בין האף ללחי בצבע חום , היא בינונית . והיא מציקה לי כבר הרבה שנים , אני רוצה להורידה אך מפחדת שישאר איזשהו סימן .
ביררתי , ואיני יודעת מהי השיטה הטובה ביותר עבורי שלא תשאיר לי סימן ושעורי יראה ללא כתם או צלקת , הייתי בביקור אצל ד"ר אילן זמיר שאומר שניתן להסיר אותה ע"י משחה או תמצית מסויימת והנקודה יורדת לאחר מספר ימים ולא מותירה צלקת , האם כדאי ? והאם דבריו נכונים? או אולי כדאי האמצעות לייזר...הבנתי שיש גם שמן מסוים שמוריג נקודות חן אלו ולא מותיר צלקת? האם כך הדבר?
אחכה לתשובה . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן וד"ר זמיר
ד''ר אלכסנדר אלטס05/06/2008ערב טוב.
השימוש בנוסחה, עליה דיברת אסור בהחלט בארץ. כל שומה או חלק ממנה חייב על פי חוק להשלח לבדיקה היסטולוגית.
לכן תצטרך לבחור דרך ניתוחית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקות לפנים- רדיאסתמר27/05/2008
שלום רב, לפני כשנה ו5 חודשים הזרקתי רדיאס מצידי הפה, התוצאה היתה סבירה , את הגבעות של הלחי זה לא העלים מכיון שכנראה לצורך זה צריכים לבצע מתיחה.
היום ביקרתי שוב את הרופא מכיון שכרגע יש חזרה מאוד מינימלית של הקמטים.
הוא המליץ לבצע שוב הזרקה. השאלה היא האם לא מוקדם מידי כעבור שנה ו5 חודשים?
מדובר ברדיאס שאמור להחזיק עד שנתיים. האם אז התוצאה היתה בסדר זאת אומרת שם הפעם לא תהיינה בעיות של גושים וכאלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלא יעבדו עלייך -רדיאס לא מחזיק !
יוספה27/05/2008רדיאס מחזיק בקושי שנה ולכן הוא לא שווה ,אני מעדיפה חומצה היאלורונית כי התוצאה יותר יפה והמזרק יותר זול ,ורדיאס משאיר המון פעמים גושי סידן ולכי תדעי לאן הוא הולך אחר כך ,הוא לא חומר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלונתווו25/05/2008
לגבי הקלריאל האם דרוש מרשם רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלונת
ד''ר אלכסנדר אלטס26/05/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלריאלווו25/05/2008
תודה על התשובה. אך לא השבת לי האם מותר להשתמש בקלריאל אם יש סיכוי להריון?
האם זו משחת הלבנה מבהירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלריאל
ד''ר אלכסנדר אלטס26/05/2008בוקר טוב
בתכשיר ניתן להשתמש גם בסיכוי להריון וגם בהריון עצמו. מטרתו להבהיר את הכתמים, אך גם לנמוע את הווצרותם.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזקסווו25/05/2008
במקרה של פיגמנצאטיה שיש על הפנים, אז למה היא נתנה לי רוזקס?
במה זה יכול לעזור לי? זה מונע פצעים? עושה פנים חלקות?
מה זה עושה???
אם רוזקס לא אמור לעזור לפגמנטאציה אז איזה תכשיר כן יכול? (בהנחה שמנסים במקביל להכנס להריון)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזקס
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2008רוזקס ניתן כטיפול לאקנה רוזציאה כטיפול לפצעוניים לפיגמנטציה ניתן להשתמש בקלריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטאציה ורוזקסווו25/05/2008
שלום רב, ותודה ראשית על הפורום!
יש לי כתמי פגמנטאציה על הפנים. הלכתי לרופאת עור בקופ"ח שאמרה לי למרוח פעמיים ביום רוזקס.(כשבמקביל אנו מנסים להיכנס להריון ואמרתי לה זאת)
1.על הרוזקס כתוב שלא מומלץ לקחת אם מנסים להיכנס להריון, אבל הרופאה אמרה לי שאין בעיה.
האם זה בטוח?
2.ראיתי שהרוזקס מטפל באדמומיויות לפי מה שכתוב עליו או בזיהומים.
אצלי יש כ ת מ י ם של פ ג מ נ ט א צ י ה האם זה יעיל לטיפול בם???
מודה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזקס
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2008הטיפול לא יסייע במיקרה של פיגמנטציה מדובר בגל אנטיביוטי בדכ אין בעיה עם הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה בדיוק עוזר הרוזקס??
ווו25/05/2008אז למה היא נתנה לי רוזקס? במה זה יכול לעזור לי? זה מונע פצעים? עושה פנים חלקות?
מה זה עושה???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב, לא קיבלתי תשובהסאן24/05/2008
שלום.. אני בת 27, סובלת מאקנה מגיל צעיר טופלתי באנטיביוטיקה, משחות, רואקוטאן פעמיים, דיקור סיני, נוטורופתייה.. אך ללא הטבה משמעותית.. לציין שהפרופיל ההורמונאלי שלי תקין, ללא שחלות פוליציסטיות.. א נוספת שאני מעוניינת לבדוק.. הוא טיפול בלייזר פוטונה הטיפולים אינם זולים (350 ש"ח לטיפול בודד) לכן לפני התחלת הטיפול אני מעוניינת להתייעץ אם יש מחקרים בנושא, והאם אתם מכירים את תחום הלייזר בטיפול באקנה.. אשמח לקבל תשובה מפוטת.. בברכה.. סאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2008טיעפול באור באקנה הוא מוכר ולעיתים יכול לעזור מדובר בדכ בסדרה של טיפולים פעמיים בשבוע למשך שישה שבועות לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכפות הידיים והרגליםליאור24/05/2008
שלום
לפני כחודש התחיל לי גרד מקומי בכפות הידיים והרגלים שהלך והתפשט עם גבשושיות קטנות הרופא איבחן זאת כאלרגיה ונתן לי כדורים נגד אלרגיה לאחר שבוע נפסקו הגירודים והעור החל להתקלף
( במקביל אובחן אצלי סטרפטוקוקוס A ) .
היום לאחר חודש שוב הופיעו הגבשושויות הקטנות בכפות הידיים וזה מתפשט לכל כף היד .
אבקש את חוות דעתכם בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2008מו מלץ לגשת לטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות מטיפול בלייזרשירי23/05/2008
לפני חודשיים עברתי טיפול במכשיר IPL
להסרת שיער. במהלך הטיפול שרף לי מאד העור מהפעולה, באיזור הבטן חזה וגב.
חזרתי הביתה מהטיפול בוערת ממש, כאבים וגרוע מכל-סימנים מהמכשיר.
בתחילת הם הפכו ממש לפצעים שגירדו ועם הזמן נשארו צלקות.
בחלק מהן ישנם קצת סימני העלמות, אך ישנם כמה סימנים חזקים מאד.
הסימנים בצבע חום, בולטים ואנני יכולה לחשוף אותם.
במשך חודשיים אלו מרחתי פראפין בלבד.
האם הסימנים יעלמו במשך הזמן? מה מומלץ לעשות עמ"נ להעלימם?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2008כנראה מדובר בכתמים היפרפיגמנטריים שיכולים להופיע לאחר כויה מומלץ לגשת לרופא עור לקבלת קרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרמה.בבקשה,כנסו דחוף חייבת הסברמיכל22/05/2008
שלום.
יש לי סימנים מהפצעים בגב,והם כמו כתמים כאלו אני לא יודעת איך להסביר.
אז הרופא עור שלי הביא לי משחה מדרמה,
אך בגלל שהיא כל כך יקרה כמעט 200 שקל.דודה שלי הביאה לי דוגמיות.
ובדוגמיות האלה אין הסבר איך לשים וכמה.
אפשר לקבל הסבר בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרמה
ד''ר אלכסנדר אלטס22/05/2008מיכל, שלום
מורחים את מדרמה 3-4 פעמים ביום. פשוט להספיג כמות קטנה באזור הצלקת.
לאותה מטרה ניתן להשתמש גם בתכשיר Postopyl+
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת שיזוף משפיעה על התקרחות?עידו22/05/2008
אני סובל מהתקרחות לצערי. אני משתמש בפרופסיה כבר קרוב לחצי שנה ולא רואה שינוי השיער ממשיך לנשור. לאחרונה התחלתי להשתמש במיטת שיזוף רציתי לדעת האם מיטת שיזוף יכולה לזרז את תהליך ההתקרחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת שיזוף משפיעה על התקרחות?
ד''ר אלכסנדר אלטס22/05/2008שלום,עידן.
לא ידוע לי על קשר סיבתי בין שימוש במיטת שיזוף ונשירת שיער.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)