פורום אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יבלת צעירים
    ורד
    11/05/2008

שלום רב,

לבן שלי בן 5 התחיל בגיל 2.5 לצאת "פלולות" באצבע יד ימין.
    נגשתי עימו לרופא עור והוא החליט לשרוף אותם באמצעות חנקן. ראוי לציין שנוצר פצע עמוק ביותר עם צלקת שאינה מגלידה. לאחר מספר חודשים באותו אזור התחיל לצמוח פלולות נוספות. ניגשתי לרופא פעם נוספת, אמר לי שזה וירוס וירלי וצריך לשרוף אותם פעם נוספת. הפעם היה קשה לעשות זאת מכיוון שהילד מאוד פחד וזכר הייטב את הפעולה מעברו הלא רחוק. כמובן שניסינו וההתנגדות הייתה גדולה והרופא לא הצליח לכוון למקום הנקודתי הרצוי.
    שאלתי, מהי התופעה הזו?
    האם יש דרך אחרת (לא באמצעות חנקן) להוריד פלולות מסוג זה?
    ראוי לציין שזה לא אסטטי.

תודה רבה, ורד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יבלת צעירים

הוספת תגובה

• יבלת צעירים

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

ורד שלום
    ישנן מספר שיטות טיפול ביבלות , אך אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בגב וטיפול בבנזק
    מירי
    11/05/2008

לאחר שהפסקתי להשתמש בגלולות (עקב כתמים בעור הפנים). התחילו לצאת לי פצעים בגב, הרופאת עור רשמה לי בנזק AC ג'ל. בערך כשבועיים וחצי אני משתמשת בו וכל הזמן יש לי גירודים ומן פריחה בגב מציקה והפצעים לא עוברים. האם זה לוקח זמן עד שהמשחה משפיעה, או שעליי להפסיק עקב הגירודים והפריחה?
    הבנתי שיש גם תרחיץ בנזק האם הוא יעיל באותה מידה ואני יכולה להשתמש בו במקום המשחה-ג'ל.
    הקיץ הגיע ואני בבעיה (זה לא כל-כך נעים ללבוש גופיות), אני מקווה שתוכלו לעזור לי .
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בגב וטיפול בבנזק

הוספת תגובה

• פצעים בגב וטיפול בבנזק

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

מירי שלום
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אני מניח כי את מתכוונת לאקנה, ובמקרה זה אם הינך מחפשת פתרון לטווח ארוך, שאינו תלוי בטיפול מתמשך, הדרך היחידה הינה שימוש בכדורי רואקוטן ועל כך עליך לקבל מידע מרופא/ת העור שלך.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים
    שיר
    10/05/2008

אילו יתרונות יש לשתייה מרובה של מים על העור בפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    מים

הוספת תגובה

• מים

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

שיר שלום
    אין לכך כל השפעה.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים
    מיה
    10/05/2008

ד"ר שלום

אבי חולה בסרטן ריאות ומזה חודש יצאו לו פצעים אדומים בכל הגוף
    הפצעים מגרדים והגירוד נמשך כל היום ללא הפסקה , הרופא אמר שהפצעים נובעים מהמחלה
    ונתן משחת דרמובט - שמרגיעה קצת אך לא עוזרת הרבה

האם יש טיפול אחר שיכול להרגיע את הגירודים

תודה
    מיה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים

הוספת תגובה

• פצעים

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

מיה שלום
    לצערי, אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשים וכתמי שמש
    מיטל
    09/05/2008

אני בת 15, אני לא ג'ינג'ית (שיער חום בהיר) אבל העור שלי מאוד בהיר ולאחר חשיפה לא מוגנת לשמש (בעיקר אחרי בילוי בים למשל) יש לי נטייה להישרף. יש לי נמשים בהירים על כל הפנים שדי מתמזגים עם העור ולכן הם לא בולטים מאוד.
    על הידיים יש לי נמשים יותר קטנים וגם בהירים, בכתפיים גם אותו הדבר אבל לא הרבה נמשים וגם על הרגליים (מהברך ומטה) יש לי אבל ממש בקושי. הבטן שלי חלקה ולעולם לא נשרפתי באיזור הזה. כשאני נשרפת אחרי חשיפה זה בד"כ בפנים (אבל בקושי), בידיים ובכתפיים הכי הרבה, וברגליים מתחת לברך..
    רציתי לדעת האם יש דרך לטפל בכל הכתמים או להבהיר אותם או משהו ? איך ואיפה עושים את זה?
    והאם יש דרך שאני יכולה להגן על העור שלי כדי לא להישרף וכדי שלא יהיו לי עוד ועוד נמשים או שפשוט עליי לוותר על הים וכל זה (אני לא פריקית של ים אבל הולכת פעם ב..)?
    אשמח לקבל כמה שיותר תשובות, וגם מהגולשים אם מישהו מזדהה או משהו..

לקביעת תור
    סגירה
    נמשים וכתמי שמש

הוספת תגובה

• נמשים וכתמי שמש

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

מיטל שלום
    אשר לשאלתך הראשונה אין כל דרך לענות בלי לראות במה מדובר.
    ההגנה הטובה ביותר על העור הינה שימוש קבוע יומיומי במסנני קרינה בעלי SPF30 לפחות בכל אזורי העור החשופים.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור רגיש
    גיא
    09/05/2008

שלום.
    אני בן 15,והעור שלי ממש ממש לבן .
    חשיפה של יותר מרבע שעה בשמש גורמת לעור שלי להיות מגורד ואדמומי ואני לא יודע מה לעשות כי אני רוצה להשתזף אבל אני מפחד לחלות במחלת עור בגלל שהעור שלי רגיש במיוחד :\
    אני חייב עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עור רגיש

הוספת תגובה

• עור רגיש

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

גיא שלום
    הייתי מציע לך לנטוש את רעיון השיזוף ולנסות במקום זאת להשתמש בתכשירי "שיזוף ללא שיזוף" הנמכרים בפארמים השונים ושם יוכלו להסביר לך את דרך השימוש והפעולה.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה! שימוש בראקוטן עם גלולות
    שרון
    09/05/2008

שלום, אני התחלתי גלולות למניעת הריון ובמקביל התחלתי גם ראקוטן. כשהתחלתי את שתי התרופות שאלתי אם לראקוטן תיהיה השפעה על יעילות הגלולות והגניקולוגית אמרה לי שלא והיום הרוקח בבית המרקחת אמר לי שמי שלוקח ראקוטן עםגלולות, הגלולות לא מגינות ב100% . אני מאוד מבולבלת רציתי דעה נוספת בבקשה.

הוספת תגובה

• שימוש ברואקוטן עם גלולות

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

שרון שלום
    קבלי בודאות את דעת הגניקולוגית שלך.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפגעת מכון לייזר
    דיגו
    09/05/2008

שלום רב.
    אני רוצה לספר את סיפורי.
    אני בחורה בת 28. סטודנטית.
    עברתי לפני 3 שנים ניתוח להסרת משקפיים שעבר בהצלחה.
    לפני חודש וחצי החלטתי ללכת לבדיקת עיניים באותו מכון בו עשיתי את הניתוח.
    בהזדמנות זאת ניגשתי גם לשיחת ייעוץ בקשר להסרת שיער מהפנים.
    אני רוצה לציין שאני בהירת שיער.
    המנהלת של הסניף קיבלה אותי בחדרה, והסתכלה עליי במבט כזה שאותו אני מפרשת כ"מה את עושה אצלי בחדר, את לא שעירה בכלל"
    אבל היא לא אמרה כלום, אלא התקשרה לקוסמטיקאית שבאה מיד לחדר ולקחה אותי לחדר הטיפולים.
    היא בדקה את פניי תחת זכוכית מגדלת ואמרה שאני מתאימה לטיפול.
    חזרתי אל חדר המנהלת יחד עם הקוסמטיקאית שאמרה לה שאני מתאימה, ויש שערות.
    המנהלת אמרה שאני יכולה להכנס לטיפול תוך שעה בערך, והסכמתי.
    היא אמרה שאסור להשתזף, ושאצטרך 10 טיפולים.
    שאלתי האם יכול להיות שאצטרך פחות והיא אמרה שאצטרך בדיוק 10.
    היא שאלה אותי אם אני רוצה לעשות גם פאות, חשבתי שאם היא מציעה לי כנראה היא רואה שיש לי פאות שהלייזר מתאים להורדתן (בלונדיניות לחלוטין ופלומתיות).
    בשאלון שניתן לי רשמתי שאני מטופלת בפרפנאן. אף אחד לא בדק שם את התרופה הנ"ל לפני הטיפול.
    נכנסתי לטיפול.
    נשכבתי על המיטה, והקוסמטיקאית שהמליצה לי על הטיפול גילחה את כל פניי.
    את הפאות, סנטר, שפם. (אף אחד לא אמר לי לפני שייגלחו אותי)
    הטיפול ארך כרבע שעה, ממש לקראת סופו היא אומרת לי "אני לא רגילה לפני כמו שלך, יש לך רק 3 שערות".
    באותו רגע הבנתי שעבדו עליי ומאז התחילה עבודתי בתחום הסרת שיער בלייזר.
    נכנסתי למספר פורומים ושאלתי לגבי התרופה- נאמר לי שהיא עלולה לגרום לכויות, ולשיעור יתר.
    ניגשתי עם אחותי יומיים לאחר הטיפול אל הסניף.
    אחותי היתה מאוד נסערת ושאלה- מה פתאום אתם עושים לה לייזר,היא בלונדינית!!!
    היא הוצאה מהחדר, ונשארתי לבדי עם המנהלת.
    היא אמרה לי שהפיגמנט שלי כהה, ושהתרופה אינה גורמת לשיעור יתר. היא אף רצתה להתקשר לאחר מרופאיה אבל ויתרתי על התענוג.
    היא המליצה לי להמשיך בטיפולים ואמרה שאני יכולה להפסיק גם אחרי הטיפול השני.
    אמרתי שאחשוב על זה.
    החלטתי ללכת למכונים אחרים ולבדוק מה הם אומרים לי.
    אמריקן לייזר- לא קיבלו אותי בגלל שאני בלונדינית וגם התרופה מהווה בעיה.
    נאטורפיל - אמרו שאני בהירת שיער וגם הגבות שלי בהירות ולכן הטיפול לא יהיה אפקטיבי.
    פרופורציה - לא עושים טיפולי לייזר באזור הפנים כי זה לאט עובד וגורם לצמיחה מוגברת.
    כללית אסתטיקה- לשלושים אחוז מהבנות יש צמיחה מוגברת בפניםן לאחר הלייזר. הלייזר מעורר זקיקים רדומים- לא מומלץ.

ברגע ששמעתי את זה חשך עליי עולמי ומיד התקשרתי למכון.
    אמרתי מי אני ושאלתי האם הלייזר גורם לצמיחה מוגברת.
    אמרו לי שכן, בטיפולים הראשונים.
    שאלתי בהלם- למה לא אמרתם לי את זה לפני?
    הבחורה ענתה שזה כתוב בחוזה
    ביקשתי שתקריא לי, היא חיפשה וחזרה אליי עם תשובה- זה לא כתוב.

לקביעת תור
    סגירה
    נפגעת מכון לייזר

הוספת תגובה

• המשך

דיגו
    09/05/2008

כמובן שאם הייתי יודעת שהלייזר עלול לגרום לצמיחה מוגברת לא הייתי נותנת להם לגעת בפנים שלי
    אבל הם לא אמרו דבר על זה.
    ביקשתי לדבר עם סמנכ"ל המכון, איתה התכתבתי במייל וסיפרתי לה את כל הסיפור.
    קיימנו שיחה שנמשכה חצי שעה בה היא צעקה עליי,קראה לי חולת נפש ושקרנית.
    שאלתי שאלה - האם הלייזר גורם לצמיחה מוגברת והאם היא מוכנה לשלוח לי מכתב בו היא
    מתחייבת שלא תהיה לי צמיחה מוגברת עקב הטיפול. היא אמרה שבחיים לא תשלח לי מכתב כזה
    ושיש לה קרובת משפחה שעקב שימוש בהורמונים נהיה לה זקן כמו של גבר והלייזר עזר לה.
    זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי- זו דוגמא שהכי לא מתאימה למצבי, יש לי כמה שערות בודדות.
    למי שיש לה זקן כמו של גבר אולי הלייזר מתאים אבל למי שיש שערות בודדות הוא לא מתאים!!
    אמרתי לה שעובדת שלה כרגע אמרה לי שהלייזר גורם לצמיחה מוגברת.
    ומכונים אחרים כמו פרופורציה וכללית לא עושים פנים בגלל זה.
    היא אמרה שהיא בתחום 10 שנים ופרופורציה כותבים באתר שלהם שהם קיימים 18 שנים וזה שקר.
    (מה אכפת לי כמה זמן הם קיימים אם הם אומרים את האמת לגבי הלייזר בפנים? זה הרי מה שמשנה לי כלקוחה ולא אם הם קיימים פחות זמן ממה שהם אומרים)
    איך יכולתי לדעת שמכון בו עשיתי ניתוח הסרת משקפיים ובטחתי בו בכל ליבי יגלה את פרצופו המכוער ?
    הלכתי לשם מבלי לבדוק באף מכון אחר, ולא באינטרנט, ואפילו לא התייעצתי עם אחותי וחברים.
    הלכתי לייעוץ בלבד והשתכנעתי שהמקום מקצועי, האמנתי לו בעיניים עצומות.
    איך אני אמורה להרגיש ?
    כל המכונים האחרים סירבו לקבל אותי, חלקם לא מטפלים בפנים.
    אתם יודעים איך זה לשמוע אז זה אחרי שהמכון בו בחרתי לא אמר לי את זה לפני?
    ואחרי הטיפול הם כן מודים בזה, זאת אומרת שזה דבר ידוע, ואמור להיות כתוב בחוזה, או לפחות להאמר בזמן הייעוץ.
    איך הקוסמטיקאית לא מתביישת להעביר לי על כל הפנים את הלייזר הזה, כשהיא יודעת מה הוא עלול לגרום, ועוד לומר לי באמצע שהיא לא רגילה לפנים כמו שלי, יש לי רק 3 שערות!!!
    למה המלצת לי על הטיפול ??
    אתם מתעסקים עם פנים של בני אדם, לא עם חפצים.
    ואצטט מה שאמרה לי יועצת באמריקן לייזר: השיער שלך לגמרי בלונדיני, איך הם נגעו לך בו ועוד בשביל 1300 ש"ח?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקסיד
    דנה
    09/05/2008

שלום..
    מרחתי פעם ראשונה לוקסיד רציתי לבדוק אם יש לי רגישות..יום אחרי לא קרה כלום ויום אחרי הופיעה לי אדמויות על המצח איפה שמרחתי..אדמומיות מגרדת..זה הגיוני שזה מהמשחה או ממשהו אחר כי זה צץ רק אחרי יום ולא מרחתי יותר מהפעם הראשונה..
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לוקסיד

הוספת תגובה

• לוקסיד

ד''ר צחי שלקוביץ
    13/05/2008

אלונה שלום
    זה בהחלט הגיוני והדרך להמנע מתופעות אלו היא התחלת שימוש באופן הדרגתי כאשר כל ערב מאריכים מעט את פרק הזמן בו משאירים את התכשיר על הפנים.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמי אביב ויש לי בעיה
    ארנון א
    08/05/2008

לפני כחצי שנה בערך עשיתי לצערי "פתיחת תלתלים" מן פעילות כימית בשיער באחת המספרות.

מאותו רגע ואילך,נוצרה אצלי נשירה שיער מפחידה ביותר שגורמת לי לצער רב.

הלכתי לרופא עור והוא נתן לי מינוקסי 5 אך לצערי החלטתי לא לקחת את זה כי זה הלחיץ אותי והסתפקתי בלהסתפר קצוץ ולהוריד את "השיער הפגוע" השיער כיום כבר גדל אבל עדיין יש נשירת שיער מרובה והשיער הרבה הרבה יותר דליל מרעמת הישער היפה שהיתה לי פעם.

יש לציין שאני בחור צעיר בן 23 ללא עבר תורשתי של נשירה במשפחה,פשוט מאותו יום של פתיחת התלתלים הדלילות החלה.

בנוסף אני סובל מסבוריאה של הפנים והקרקרפת ואולי זה גם השפיע.

ד"ר הודה לך אם תציע לי מה לעשות כדי להפסיק את הנשירה ואלי להצמיח את מה שנשר.

(כרגע אני עם רעמת שיער אבל נושר לי הרבה במקלחת ושאני נוגע בשיער והשיער יותר דליל מלפני הפתיחת תלתלים זה מה שבטוח)

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שמי אביב ויש לי בעיה

הוספת תגובה

• ד"ר אפשר לענות גם לי?

ארנון א
    13/05/2008

???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה

ד''ר צחי שלקוביץ
    18/05/2008

אביב שלום
    אין ביטחון כי תהליך זה הוא אכן זה שגרם לנשירה ויש לבצע בדיקות דם מכוונות לנושא זה ולשלול גורמים נוספים. במידה וכל הבדיקות תקינות יש להמתין בסבלנות עד לרגיעת התהליך.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמש כהה מאד
    מיכה
    08/05/2008

לבתי בת 3 יש נמש גדול שצבעו השתנה מחום בהיר לחום כהה מאד (כמעט שחור). האם זו סיבה לדאגה?. יש צורך ללכת לרופא?. הנמש באיזור הבטן שאינו חשוף לשמש.

לקביעת תור
    סגירה
    נמש כהה מאד

הוספת תגובה

• נמש

ד''ר מיכאל שוחט
    08/05/2008

עליך לגשת לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדיים
    רחלללללל
    08/05/2008

שלום רציתי לדעת איזה אוכל אפשר לאכול בשביל שהשדיים יגדלו יותר מהר?

לקביעת תור
    סגירה
    שדיים

הוספת תגובה

• שדיים

ד''ר מיכאל שוחט
    08/05/2008

איני מכיר אופציה כזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בניית ציפורניים
    רחלללללל
    08/05/2008

שלום!
    אני רוצה לעשות בניית ציפורניים אבל יש לי ציפורניית ממש רגישות ואני מפחדת שזה יכול ליגרום לי לציפורן חודרנית או לפיטרייה.
    האם ככדאי לי לעשותת.?
    וזה יכול ללעשות ציפורן חודרנית ופיטריעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בניית ציפורניים

הוספת תגובה

• בנית ציפורניים

ד''ר מיכאל שוחט
    08/05/2008

פטרת בציפורניים מחיבת ארוע של הדבקה וציפורן חודרנית בדכ נגרמת עיי לחץ חיצוני או נטיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקסיד
    דנה
    08/05/2008

מרחתי לוקסיד במצח בלילה..יום אחרי לא קרה כלום וכעבוד נום נוסף צצו לי סימנים אדומים ושורפים במצח..הייתכן שזה מהמשחה?

לקביעת תור
    סגירה
    לוקסיד

הוספת תגובה

• לוקסיד

ד''ר מיכאל שוחט
    08/05/2008

מריחה רבה של הקרם או חשיפה לשמש יכולה לגרום לאדמומיות וקילוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לצלקות מאקנה
    שלומית
    07/05/2008

שלום רב,
    האם קיים טיפול לצלקות ו"חורים" בעור לאחר פצעי אקנה בעבר?
    בברכה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לצלקות מאקנה

הוספת תגובה

• צלקות

ד''ר מיכאל שוחט
    08/05/2008

ישנם טיפולים שונים כמו פילינג כימי טיפול בליזר או מילוי של הצלקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה