מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ג'ינג'יתרחלללללל24/06/2008
שחכתי לשאול דבר שמאוד מאוד מפחיד אותי:
זה נכון שכל הגי'ינג'יות בגיל מבוגר חולים בסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינג'ית
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינג'יתרחלללללל24/06/2008
שלום!
אני רציתי לדעת האם יש איזשהם תרופות או שהו שאפר לישתות בשביל להפוך מג'ינג'ית לשחורה או לחומה? ויש אולי גם משהו שמלבנת עור אני יהפוך לשחומה??
ואיך אפשר להוריד את הנמשים???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינג'ית
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008נטלי, בוקר טוב.
בינתיים לא ניתן לשנות את התכונות הגנטיות של העור. קיימים טיפולים להבהרת נמשים, אך תוצאה היא זמנית בלבד.
כמובן, עם סוג העור שלך את חייבת להמנע בכל דרך אפשרית מחשיפה לשמש.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזומד?מר יבלת24/06/2008
אוקי אז ככה יש לי נמשי שמש ושמעתי שאזומד 4% יכול להולל שינוי?
מישהו יכול להסביר איך זה הולך? ועם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008גיא, שלום
המרכיב הפעיל בקרם אזומד הוא הידרוקינון. ביכולתו להבהיר כתמים ולמנוע את הווצרותם, אך הריכוז של 2-4% הוא די נמוך ולא לכל כתם זה מתאים. אתה יכול לנסות (תכשיר נרכש ללא מרשם רופא) לתקופה של 6-8 שבועות. אם תזהה הטבה- תמשיך ללא הגבלת זמן, אם לא- פנה לרופא העוסק ברפואה אסתטית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מר יבלת25/06/2008יש אולי תכשיר אחר שאחוז ההידרוקינון שלו גבוהה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות שומן בקצה הפיןאבי23/06/2008
שלום,
יש לי 2 בלוטות שומן בקצה הפין , ליד פתח השופכה מה ניתן לעשות , האם יש חומר שיכול ליבש או להעלים אותם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות שומן בקצה הפין
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008אבי, שלום
פנה לרופא עור/אורולוג לבדיקה וקביעת טיפול.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבור שומן כואב בגבתמר23/06/2008
בחלק התחתון של עמוד השידרה ממוקמת בלוטת שומן תת-עורית (ללא ראש) בקוטר 3 ס"מ מזה שנים רבות.
לאחרונה התחלתי להרגיש אותה ובימים האחרונים היא גדלה מאוד וכואבת מאוד (האיזור מאוד אדמומי ועדיין אין לה ראש).
מה לעשות?
יש אפשרות לטפל בזה (להרגיע את הכאב) באופן חיצוני בלבד?
האם צריך להוריד בלוטות כאלה (בצורה כירורגית) או שאפשר להמשיך לחיות עם זה ללא סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבור שומן כואב בגב
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008אתי, בוקר טוב.
קרוב וודאי מדובר בציסטה (Sebaceous cyst).
ההמלצה היא לשקול הסרת הנגע.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך במצח..קובי22/06/2008
יש לי חתך במצח מלפני שישה חודשים החתך פחות אדום ומגורה ונפוח מכפי שהיה...החתך כרגע טיפ טיפה מוגבה מעל העור..שאלתי הם זה עדין יחלים האם העור ימתח ומתי זה ישתפר..?אצין כי מגרד לי מידי פעם..תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך במצח..
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008קובי, בוקר טוב.
לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה אישית. בעיקרון, משך הריפוי תלוי בעומן הנזק ותכונות של העור שלך.
בכל מקרה ניתן לשפר את הריפוי בעזרת תכשירים מקומיים כגון Mederma או POSTOPYL PLUS
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כהה במפשעהדייב21/06/2008
מה ניתן לעשות עם כתם כהה במפשעה שנוצר כנראה מלחות וחוסר באור? האם יש משחות או פתרונות סבתא לבעיה האסתטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כהה במפשעה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008בוקר טוב.
קיימות מספר סיבות לתופעה. הטיפול תלוי בבעיה, לכן כדאי לעבור דרך רופא עור שלך בכדי לקבוע את הטיפול המתאים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההההדיקלה20/06/2008
שלום !
ביקרתי אצל קוסמטיקאית , וטופלתי בהסרת שיער בשעוות שרף , לאחר יומיים קרתה תופעה של העור כיום לאחר הטיפול , מופיעים כתמים חומים שמאוד שורפים במקלחת (כאילו שנעשה קילוף לעור) אשר משחימים יותר ולאחר זמן מה מתקלפים .
האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך , ומה ניתן לעשות על מנת להימנע מנזק / טיפול מתאים.
אשמח לתשובה דחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופהההה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008דיקלה, שלום.
על פי תיאורך לא נראה שנגרם לך נזק בלתי הפיך. שתי סיבות אפשריות הן כוויה או דלקת ארגית ממגע עם החומר. הטיפול בשתי התופעות אלה שונה, לכן תצטרכי לקבל חוות דעת של רופא העור שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת דלקת ארגית?
דיקלה25/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה... שאלה לגבי אקנהאלי19/06/2008
שלום רב!...
שמי אלי ואני בן 17 ולפני כשנתיים החלה אצלי פצעי אקנה...
עד לפני חצי שנה הייתי מפוצץ את הפצעים ולכן כיום יש לי סימנים מפצעונים ישנים
כבר לא יוצאים לי הרבה פצעונים כיום.. אבל יש לי עדיין את אותם סימנים על הפנים שנשארו.
חיפשתי מוצר ומצאתי את Light & Clear Face של ד"ר עור...
השאלה שלי היא מה דעתך על המוצר הזה?
האם הוא טוב לשימוש ומועיל?
ומהם תופעות הלוואי שלו אם תוכל למצוא?
בתודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008אלי, שלום.
"סימנים" זהו מושג כללי מדי. עם מדובר בכתמים- הם יחלפו לבד, ללא כל טיפול. אם נשארו צלקות, אז קרמים לא יועילו.
אם ברצונך לקבל הערכה מקצעוית של מצבך מומלץ להתייעץ עם רופא עור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוסמטיקה רפואית
דימה בסקין27/06/2008שלום רב! ברצוני להציע לך טיפול קוסמטי רפואי של סדרת מוצרים "גלן קוסמטיקס" אלו מוצרים שעוזרים מאוד לאנשים עם בעיות אקנה כמו שלך. פרי עבודתה של "אנה לוטן" (שם עולמי בתחום הקוסמטיקה הרפואית) לפרטים נוספים אשמח לעזור 0544853595 גנדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטינול בהריוןרחל19/06/2008
שלום דר,
1. אני בשבוע 10 להריון. שמעתי שאסור להשתמש ברטינול בהריון, וגיליתי ששני קרמים בהם אני משתמשת מכילים חומר זה, האחד Retinyl acetate והשני Retinol palmitate. אלו קרמים רגילים של חברת ג'ייד וסופט טאץ'. האם השימוש אכן מסוכן וגורם נזק?
2. האם מותר להשתמש בתכשירי הגנה נגד השמש בתקופת ההריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינול בהריון
ד''ר אלכסנדר אלטס24/06/2008דינה, שלום.
לא מומלץ להשתמש בהירון בכל התכשירים המכילים נגזרות שונות של ויטמין A
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש ושימוש במשכה לעור - שאלהמתן198718/06/2008
שלום,
הייתי אצל רופא עור לפני כשלושה חודשים והוא אמר לי שיש לי אקנה ברמה בינונית ונתן לי להשתמש מידי ערב במשכה שנקראת LOCACID, שבהחלט עוזרת והתוצאות שלה מאוד טובות. הרופא אמר לי להימנע מחשיפה לשמש, דבר שהוא די מגביל. לפני מס' ימים ההיתי בים, ולאחר החשיפה לשמש והשימוש במישכה - העור שלי ממש התייבש והחל להתקלף- קילוף שהוא לא כתוצאה משיזוף אלא כתוצאה מכויה בעור או משהו דומה שלא בדיוק ברור לי, וגם יצאו לי פצעים מעבר לרמה הרגילה - אני משער שזה בגלל השימוש במישכה בזמן חשיפה לשמש. השאלה שלי, היא האם ניתן בכל זאת ללכת לים ולהנות מהנאות כמו ים ובריכה ובכל זאת להמשיך להשתמש במישכה מבלי לפגוע בעור ובאפקטיביות של המישכה? האם קרם הגנה עוזר? ואם כן איזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008מתן, שלום
לוקציד, כמו גם תכשירים אחרים המכילים ויטמין A מגבירים את רגישות לשמש, לכן צדק הרופא שלך כאשר המליץ להמנע מחשיפה לשמש. פרט לכך זו המלצה גורפת גם ללא שימוש במשחות. הנזק שאתה צובר עולה בהרבה על הנאה.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחותדנה18/06/2008
שלום..
קניתי קרם לחות של ד"ר עור..רשום עליו לעור בעייתי..מחדש תאים מתים וכו'..העור שלי אינו בעייתי רק שמידיי פעם יוצאים לי פצעים..יש לי עור מעורב..קצת שומני..אמרו לי שהקרם לא מתאים לי כיוון שהוא מכיל חומרים ומרכיבים שיכולים להזיק..קניתי אותו כי חשבתי שההיפך נכון ושהוא יכול למנוע את יציאת הפצעים הבודדים שיוצאים מידיי יום..(לקחתי ראקוטן לפני כשנה וחצי)..האם אתה ממליץ לי להשתמש בו?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לחות
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008דנה, שלום.
לא ניתן לתת המלצה מסוג זה באופן וירטואלי. מומלץ לפנות לבדיקת קוסמטיקאית מנוסה או רופא עור שעוסק באסתטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוסמטיקה רפואית
דימה בסקין27/06/2008שלום רב! ברצוני להציע לך טיפול קוסמטי רפואי של סדרת מוצרים "גלן קוסמטיקס" אלו מוצרים שעוזרים מאוד לאנשים עם בעיות עור כמו שלך. לכל סוגיי העור יבש שמן ומעורבב. פרי עבודתה של "אנה לוטן" (שם עולמי בתחום הקוסמטיקה הרפואית) לפרטים נוספים אשמח לעזור 0544853595 גנדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תאמיני לקרמים -הם לא עושים כלום!
מני27/06/2008אל תאמיני בקרמים ,המחקרים העולמיים אומרים ש 90% מהחומרים של קרם לחות ממש לא פעילים ולא נספגים ! קרם של 10 ש"ח שווה לקרם של 700 ש"ח ,אל תאמיני לקרמים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורן שעברה טראומהמיכלי18/06/2008
שלום
לפני מס' חודשים קיבלתי מכה חזקה בציפורן הזרת היד שמאל. היא השחירה ולפני מס' ימים החלה "להתרומם". רופא העור רשם לי טיפול באגיספור. בהוראות השימוש מצויין כי צריך לחבוש את האצבע 24 שעות ביממה. האם אכן כך? או האם ניתן למרוח את המשחה, לחבוש בפלסטר למס' שעות ואח"כ להוציא? אני שואלת משום שנראה לי שאם תהיה חבישה 24 שעות זה יגרום להחמרה במצב עקב הזעה, חדירת מים וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בציפורן שעברה טראומה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008מיכלי, שלום.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום.
נסי לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסטלי18/06/2008
שלום ד"ר כל חודש בערך יוצא לי הרפס בשפתיים מעל השפה העליונה ולוקח זמן עד שזה עובר אני קונה משחה ואחרי כמה ימים זה עובר.רציתי לדעת למה זה קורה בתדירות כזאת גבוהה .?ויש איזה משחה שמעלימה את זה מהר?והאם אפשר להעלים את זה לתמיד?לא הייתי חולה בשפעת או משהוו.לא היה לי חום.אשמח לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008ריקי, שלום.
תדירות גבוהה של ארועי ההרפס מצדיקה לשקול טיפול מונע ע"י נטילת כדורים נגד וירוס. החלטה על טיפול כזה היא בידי רופא עור או רופא זהומולוג.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה,תודה מראשTTT17/06/2008
שלום,עשיתי ניתוח בבית שחי עקב דלקת בבלוטות הלימפה-"היידרדניטיס" כעבור 8 חודשים יש לי צלקות ומין כדורים כאלה מבשר שממש מכערים את המקום ורציתי לדעת אם יש איזה טיפול שיכול לעזור לי לייפות קצת?
ואם כן אז על מי אתם ממליצים לי?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008בוקר טוב.
השלכות של התערבות כירורגית הינן בתחום הטיפול של המנתח. לכן בשלב ראשון מומלץ לפנות אליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)