מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספחת-שאלהלא משנה..17/06/2008
שלום!
יש לי כמה שאלות:
יש לי ספחת העור בברך בגודל בינוני אני מטופלת בדייבובט כבר למעלה מחודש וחצי אני חושבת שהיא קטנה במקצת אבל האם אחרי זמן כזה צריכים לראות תוצאות מתקדמות יותר?כי המשחה כבר עוד מעט לקראת סיום.
הדבר השני המטריד זה שידוע שהספחת יוצאת גם באזור ה"פיקה" של היד כזה מאחור היד ועד היום לא היה לי שם.
לפתע (אחרי גירוד במקום) גיליתי שהספחת יצאה גם באזור הזה!(של מאחורי היד)
האם זה יצא בעקבות המשחה שבה התחלתי להשתמש?
במקרה כזה מה עושים??
בכל מקרה קבעתי תור אבל עד אז חשוב לי לדעת למה ואיך..
אשמח לתשובה!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספחת-שאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/06/2008בוקר טוב.
שאלותך חשובות בהחלט, אך אינן בנושא הפורום.
מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיקלייר ואטופיק דרמטיטיססאשה16/06/2008
שלום בני בן 10 חודשים ומהחודש השני (הוא נולד פג שבוע 35) הוא אובחן כסובל מאטופיק דרמטיטיס. האזורים הבעייתים בעיקר הם פנים מאחורי הברכיים. הומלץ לנו על אטופיקלייר. השאלה שלי כמה פעמים ביום ניתן למרוח את התכישר. למשל במהלך היום אני שוטפת את בני מספר פעמים לאחר שהיתה לו יציאה, גם הרגליים נרטבות, הם אני צריכה למרוח את התכשיר שוב פעם? והשאלה השניה: איך אני משלבת בין פנסטיל נגד הגרד לבין אטופיקלייר, מה למרוח קודם, האם יש צורך לחכות בין המריחות? השאלה שלישית: האם יש תכשיר אחר שהינכם ממליצים?
תודה
סאשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיקלייר ואטופיק דרמטיטיס
ד''ר אלכסנדר אלטס17/06/2008סאשה, בוקר טוב.
שאלתך חשובה בהחלט, אך היא לא בנושא הפורום. כדאי להפנותה לפורומים העוסקים במחלות עור.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא עורמתן198716/06/2008
שלום,
יש לי עור רגיש יחסית, עם אקנה ברמה בנונית שאני מטפל במשכה שנתן לי רופא עור (משכה שנקראת LOCACID), שהאמת עושה פלאים ועכשיו אני יכול לומר שעם המשכה רוב הפצעים נעלמו, וגם אלה שמופיעים נעלמים להם מהר בזכותה.
אך יש לי מספר שאלות בקשר לגילוח..
- לאחר גילוח, כששמים אפטרשייב או קרם על העור, ובכלל לאחר פעלות הגילוח - כיצד ניתן למנוע את אפקט העור השורף והאדמומי... האם אני עושה משהו לא נכון? או שזה פשוט ריאקציה טבעית של העור?
- מה הדרך הטובה ביותר להתגלח כך שלא יצאו שיערות תת עוריות שיובליו לפצעים?
- בנוסף, לא פעם שמעתי שכשאר עושים פילינג לעור בו יש פצעים, זה לא טוב כיוון ואני מפזר את הפצע או משהו כזה על שאר העור? האם זה נכון? או העם זה טוב לעשות פילינג לפנים מידי פעם? באיזה תדירות וכו...
אשמח לתשובה מאדם מקצועי בנושא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא עור
ד''ר אלכסנדר אלטס17/06/2008מתן, בוקר טוב.
בנטייה לתפרחת לאחר גילוח (שיערה הפוכה וכ"ד) מומלץ להתגלח פעמיים-שלוש בשבוע במכונה חשמלית.
לוקציד מגביר את רגישות העור- תביא את זה בחשבון.
פילינג יכול לשמש טיפול מוצלח באקנה, אך החלטה על כך ניתנת אך ורק בבדיקה אישית.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע עם נקודה שחורהאלעד16/06/2008
שלום. יש לי פצע אדום נפוח בחזה עם נקודה שחורה שטוחה, הפצע נפוך וכואב כאשר לוחצים עליו. יש לכם מושג מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008כנראה מדובר בפצע זיהומי מומלץ למרוח משחה אנטיביוטית ולגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים שהופכים לכתמיםאתי15/06/2008
שלום רב,
אני חודשיים אחרי לידה.
עוד בהריון בסוף חודש שמיני לערך הופיעו לי על בית החזה מן פצעים שנראו כמו אבעבועות רוח, באותה תקופה הם לא גירדו לי ולכן הרופאים למיניהםם אמרו שזה כנראה תגובה מההריון.
כשבועיים אחרי הלידה הופיעו לי שוב אותם פצעים והפעם בנוסף לבית החזה הם הופיעו על יד ימין לאורך הזרוע והפעם הם התחילו לגרד לי.
הלכתי לרופאת עור והיא אמרה לי שזה זיהום פטרייתי בעור ונתנה לי טיפול.
הטיפול שהיא נתנה הוא:
למשך שבוע ימים כל יום להתקלח ולסבן את העור עם שמפו 'אגיספור' להשאיר למשך 5 דקות על הגוף לשטוף ולנגב ולאחר מכן למרוח על הפצעים את תרחיץ הקלמין.
בשבוע השני לבצע את אותה הפעולה אבל פעמיים בשבוע.
משהתחלתי את הטיפול יצאו לי עוד פצעים כאלו קטנים וגדולים גם ביד השמאלית ועל הכתפיים.
הפצעים הם: כתמים אדומים, שגדלים עם הזמן, מתבהרים למן כתם חום בהיר ממש על העור ובמרכזם נוצר יובש עדין בחלק הלבן כמו קילוף עדין של העור, ונורא מגרדים!
יש לציין שהפצעים בסופו של דבר משאירים לי על העור מן כתמים חומים ובהירים.
השאלה שלי היא מדוע הטיפול רק גרם לפצעים להתרבות ולהופיע עוד?? האם אפשר לעשות משהו כדי שלא יופיעו עוד פצעים ולא ישארו לי כתמים חומים על העור חוץ מאותו טיפול הנ"ל?
זה נורא מציק לי הכתמים האלה ובכלל הפצעים האלו!
אשמח אם תעזרו לי.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008הטיפול שתיארת ניתן" לפטרית שמש"במידה ועדיין מופיעים נגעים חדשים מומלץ לפנות שוב לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעדן15/06/2008
איפה אפשר לעשות לייזר להעברת כתם אצל איזה שם של רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008ניתן לפנות לרופאי עור העוסקים בטיפולי ליזר בעור אשמח לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער וקעקועדנה15/06/2008
אם אני עושה קעקוע במקום שדורש הסרת שיער מדי חודש (בשעווה או במכונה), אז השעווה והמכונה יפגעו באיכות הקעקוע או יגרמו איזשהו נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008במידה ואין תגובה דלקתית של העור לאחר הסרת השיער אין חשש לפגיעה בקעקוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותסיו15/06/2008
שלום,
אני בת 24 ולפני כשבוע נשרטתי ברגל כתוצאה מרוכסן מכנסיים שנשבר ויצר שריטה מהברך ומטה.
מרחתי ויטה מרפן על השריטה, שלא נראתה עמוקה במיוחד ואכן היא הגלידה.לאחר שבוע כעתנותר רק סימן אדום בהיר- חום בהיר לאורך מיקום השריטה.
שאלתי היא 1. האם ניתן לחשוף כעת את המקום לשמש(אני אמורה לצאת לחופשה) או שיש סכנה לשינוי צבע?
2. האם משחת KELO COTE מתאימה לסוג זהשל סימן. אני פשוט חוששת שהכתם יישארומדובר בסימן בהיר, אך ארוך. בכללף מה יכול להשפיע על הריפוי וחזרת צבע העור לקדמותו?
כמו כן, אני מסירה שערות בידיים בלייזר ונחתכתי מן הסכין מספר פעמים כאשר האיזור
גולח טרם הטיפול.נשארו סימנים כהים באיזור הפציעה, ללא צלקת בולטת מהעור.
חלפו 5-10 חודשים מאז הפציעות השונות ומאחר שעורי בהיר יחסית זה מאוד מפריע לי.
האםKELO COTE יכול להתאים? או שחייבים לקבל ייעוץ למשחה להבהרת כתמים?
תודה רבה על הסבלנות והמענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008קלוקוט אינו עוזר לכתמים מומלץ לגשת לרופא עור לקבלת קרם הבהרה מומלץ להגן על האזור בפני חשיפה ממושכת לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדן15/06/2008
האם טיפול קוסמטי יכול לעזור לי לכתמים בפנים או רק טיפול רפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008טיפול עיי קוסמטיקאית מנוסה יכול לעזור בכל מיקרה מומלץ גם חוות דעת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים על הפניםסלב15/06/2008
במהלך גיל ההתבגרות, עד גיל 17 ככה, סבלתי מאקנה.. לבסוף נרשם לי הרואקוטן שהעביר לי את כל הפצעים..
כעת שאני כבר בן 21, נעלם לי האקנה, אך באופן קבוע צצים לי פצעונים חדשים על הפנים במקומות אקראיים.. כל פעם שאחד נעלם, צץ אחר במקום אחר על הפנים, וחוזר חלילה, במשך המון זמן.. הם לא מגרדים, אבל הם לא ממש אסתטיים.. האם יש לך מושג במה מדובר וכיצד אפשר לפתור את זה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008עליך לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ופצעיםאני15/06/2008
שלום רב,
אני בן 25, בעבר היו לי פצעים ולקחתי רואקוטן מה שהעביר אותם לגמרי (לפני מספר שנים כבר).
הבעיה היום היא שברגע שאני מתחיל עם פעילות גופנית כלשהי (רק פעמיים בשבוע)
לאט לאט הפנים שלי מתכסים ביותר ויותר פצעים ככל שאני ממשיך. אם אני מפסיק הפצעים עוברים לחלוטין לאחר כשבועיים. זה כבר קורה לאורך מספר שנים, מספר רב של פעמים כך שהקשר בין הספורט לפצעים מובהק ואני יודע בודאות שהפצעים לא נגרמים ממשהו אחר.
כמובן שהפתרון המידי שנתנו לי היה לנקות היטב את הפנים שכן הפצעים נגרמים מהזיעה אבל זה לא עוזר. אני שוטף את הפנים פעמיים ביום עם סבון פנים, לפני הספורט אני מנקה את הפנים עם מגבון לפנים וגם לאחר הספורט בשני מגבונים.כלום לא עזר.
בעבר גם ניסיתי לפנות לרופאת עור שרשמה לי משחות במרשם שלא עזרו לחלוטין.
יכול להיות שזה הורמונלי ? האם כדאי פשוט להוריד את הספורט לפעם בשבוע ?
קראתי שלא הוכח שום קשר בין פצעים לספורט, כך שאני מבין שאין טיפול תרופתי לבעיה ?
אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי או תתנו לי כיון מעבר ללנקות היטב את הפנים (מה שלחלוטין לא עוזר)
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים והזעה
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008לפני פעילות ספורטיבית ניתן למרוח תרחיץ קלמין על אזור הפנים להפחתת ההזעה ובנוסף ניתן להשתמש בסרט סופג על השיער והמצח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שזוףאה15/06/2008
שלום, נולדתי עם עור בהיר למדי, כנראה בגלל שאני כל היום בשמש העור שזוף בהפרש די גדול מצבע העור שלא נחשף לשמש, שלא שזוף, זה בולט בעיקר בידיים וברגליים(הבדלי הצבעים).
אני רוצה לדעת אם יש איזה קרם או טיפול כלשהו שמאפשרים "להיפטר" מהשיזוף או שעדיף לקחת קרם הבהרה או אפילו טיפול אם צריך. העיקר שזה יהיה מיועד לכל הגוף, כמו שאמרתי הבעיה בעיקר בידיים, רגליים ופנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2008הפיתרון הוא מריחה של קרם הגנה משמש באזורים החשופים ולא הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בראש-דחוף!קרן15/06/2008
שלום רב,
אבקש את חוות דעתכם בקשר לתופעה מוזרה שיש לי כבר כמה חודשים... על הקרקפת הופיעו לי הרבה פצעונים קטנים, מאוד כואבים ומעצבנים כי הם גם מגרדים. הייתי אצל רופא עור, אך מבחינתו , לא ראה שום דבר וזה מאוד מפריע לי...
אציין שלקחתי כדור בשם רדוקטיל (להרזייה) בחודשים האחרונים. האם יש לו קשר לכך?
אשמח אם תמליצו לי על המשך טיפול א תשפכו לי קצת אור על הסוגייה.
תודה על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בראש
ד''ר צחי שלקוביץ15/06/2008קרן שלום
לצערי , אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים זה גם קורה מרגישות לשמפו...
מישהי26/07/2008במקרה שלי, דווקא שמפו מהסוג הטוב , שמיועד למניעת קשקשים ונחשב להכי טוב בשוק המכירות של השמפו, הוא גורם לי תוך מספר פעמים של שימוש בו, לגרד בראש ולפצעונים קשים וקטנים בקרקפת שכואבים כמו סיכה דוקרת בראש. רק כשהחלפתי אותו באחר, הכל עבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בידייםטלי14/06/2008
שלום ד"ר אני בת 34 כבר כמה שנים באותה עונה שמגיע הקיץ מופיעים לי פצעונים באצבעות הידיים ובזרוע בידיים שהלכתי לרופא הוא אמר לי שאולי בגלל שאני מזיעה קצת בידיים והוא הביא לי משחה וכדורים קטנים נגד אלרגיה זה ממש לא עזר.אני סובלת מזה המון שנים .מה אפשר לעשות ד"ר.אשמח אם תעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בידיים
ד''ר צחי שלקוביץ15/06/2008ריקי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה ברזילאית...14/06/2008
מהי שעווה ברזילאית?והאם ממש מוציאים את הכל ואיך?הבעיה היא שאני ממש שעווה גם בשפתיים איך ניתן להוריד שם?זה לא מסוכן??אשמח לתגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה ברזילאית
ד''ר צחי שלקוביץ15/06/2008עדי שלום
איני מכיר את הסוג הספציפי הזה ולכן לא אוכל לתת המלצות לגביו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)