מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחוייבות האורתודנט כלפיי המטופלשרון כהן10/09/2010
שלום רב לכם,
בחודשים האחרונים התגבשה בי ההחלטה לבצע את טיפול האורתו שאני כ"כ צריך.
ראוי לציין כי במהלך החודשים הארונים ראיתי למעלה מ10 אורתודנטים שונים. חלקם מומחים וחלקם לאו.
כעקרון קיימת לי בעיה של נסיגת חניכיים, שלא ארחיב מידיי את הדיבור עליה. אציין רק כי בעיקרון דעותיהם של האורתודנטים שראיתי היו מאוד חלוקות ל2 קבוצות- אלה שאמרו לי שלא קיימת בעיה לבצע טיפול אורתו למרות הנסיגה, ואלה שהתריעו בפניי על הבעיה (ראיתי פריודונט שטען כי הבעיה אצלי לא קריטית וניתן לבצע טיפול אורתו). דעותיהם גם חלוקות, אגב, אם קיימת לי ספיגת עצם ואם לא. וכבר הבנתי שאין לי ברירה אלא לגבש החלטה סופית, והחלטתי הייתה לבצע את הטיפול. וכמו כן, יותר חשוב לציין: דעותיהם גם היו חלוקות אם יהיה אפשר לגרום לי לסגר מלא בסופו של דבר או לאו.
שאלותיי הן:
1. האם יהיה לגיטימי מבחינתי, והאם זה נהוג, לדרוש מאורתודנט שמבטיח לי סגר מלא, ללא עקירות, וכן לכך שלא יגרם לי נזק לשיניים עם הנסיגה, את ההבטחות האלה בכתב?
2. בכל אופן אשמח לדעת איזה הבטחות, או בכלל, איזה אסמכתות אמור האורתודנט לתת לי בכתב.
בכבוד רב, ותודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מקצוע רפואי
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010זה לא סוחר רהיטים או קבלן בניה. לא ניתן להבטיח דבר ובטח שלא בכתב. האורתודונט מתחייב לעשות את המקסימום שיש ביכולתו בהתאם לידע המקצועי למקצועיות ולנסיון שלו. בהתאם לכך התוצאה שלו תהיה שונה מאורתודונט אחר. יש להבין שטיפול זהה בבעיות זהות אצל מטופלים שונים מסתיים בצורה שונה. כמו כן, לא תמיד הטיפול מתנהל ומסתיים כפי שאנחנו מצפים כי ככה זה. לכן אני לא ממליץ לך לבקש התחייבות בכתב כי היא אינה שווה דבר, והאורתודונט שיסכים לכך להערכתי טועה בגדול. אם קיימת הסתייגות וחשש מפני סכנות או סיכונים, או שלוקחים את הסיכון או שלא. אם יש חשש ודאי לנזק יש לשקול לא לבצע את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיותשני08/09/2010
האם הגומיות בטיפול אורטודנטי מוחלפות במרפאה או באופן עצמאי בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומיות שעוטפות סמכים- במרפאה
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010גומיות בין לסתיות - בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחמעיין07/09/2010
מהם הדרכים לתקן מנשך פתוח מלא (חוץ מהטוחנות) בגילי- 26 , האם שימוש באמצעים רגילים? אין לי הרגל של דחיפת לשון, האם מדובר עקרונית בטיפול ממשוך?(אסטטית זה לא בולט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאד לתקן מנשך פתוח
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010או בטיפול אורתודונטי קלאסי או בטיפול אורתו כירורגי (יישור שיניים + ניתוח לסתות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםנעמי07/09/2010
אני בת 36 ועושה יישור שיניים. שמו לי אתמול קוביות על השיניים העליונות וזה כואב לי חבל על הזמן. מה מומלץ לאכול כדי שלא יכאב כל כך?
כמו כן יש לי קוביות גם למטה כבר שנה +ושן 46 נוטה טיפה הצידה קצת בולטת מהקשת של השיניים למה זה קרה ואיך אפשר לתקן את זה ? האורתודנט אמר משהו על רטנציה שלא הבנתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה רכה
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010לגבי שן 46 תבקשי מהאורתודונט הסבר לכך אני מושכנע שתביני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשירה07/09/2010
מהו המינימום של שיניים עליהן יש צורך להדביק סמכים עלמנת לסגור רווח בשתי שיניים קדמיות? אני יודעת שכל מקרה לגופו אך מהו המינימום עקרנוית?
שאלה נוספת בד"כ שרופא קובע הצעת מחיר ליישור ישניים האם נהוג שזה מחיר גלובלי או שבד"כ משלמים גם בנפרד על כל ביקורת במהלך בהטיפול?
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר הסמכים בהתאם לבעיה
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010ולשיקול האורתודונט המטפל
לגבי צורת התשלום כל רופא עושה כפי שהוא מבין, במדינות שונות צורת התשלום שונה. יתכן שהרופא הגיע מחו"ל ומתאימה לו צורת תשלום מסוימת וכך הוא מבקש. בארץ נהוג לשלם גלובלית עבור טיפול אורתודונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ניידנוי06/09/2010
האם ניתן לשחות עם פלטה ניידת? והאם אמורים לאכול איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לשחות עם פלטה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/09/2010לאכול - תלוי בסוג הפלטה ובהוראות האורתודונט המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהשי05/09/2010
אני צריך להוריד את הגשר מהשיניים בקרוב. האורתודנט אמר שאחרי שהוא יוריד לי את הגשר הוא ישים לי פלטה מודבקת מאחורי השיניים לכל החיים.
התאמת הרמתי קצת גבה, כי זה נשמע לא נוח, מה דעתך על זה?
מה יותר נוח ואסטתי פלטה מודבקת מאחורי השיניים, או הפלטה שמרכיבים באופן ידני?
תשובתך חשובה לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל
ד``ר עתליה וסרשטיין09/09/2010יותר נוח ואטטי הקיבוע שמודבק מאחורי השיניים ויש המוסיפים פלטה ללילה. פלטה בלבד היגיינית יותר, אך דורשת יותר שתוף פעולה מצדך בהרכבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחים בשיניים העליונותניר04/09/2010
שלום, יש לי רווחים בין השיניים הקדמיות לשיניים שלידן (אני לא יודע איך קוראים להם...)
יש אולי למקרה זה פלטה רק ללילה או אפשרויות שהן לא טבעות רגילות ( במחיר סטנדרטי)
רק הבעיה הזאת מפריעה לי.
אני כבר בן 15 עוד מעט ואין לי כוח להתחיל טיפול של שנה+ ...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לבדיקה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/09/2010למומחה או מומחית ליישור שיניים. יתכן שפלטה תספיק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים עם DAMONשיפי04/09/2010
היי, אני בת 29, הולכת לעבור תהליך של יישור שיניים, הציעו לי את הגשר הרגיל ומנגד את הגשר החדש שנקרא DAMON ... מבקשת לדעת מה ההבדל בין הרגיל לבין הDAMON ..ואם מדובר במשך הטיפול, בכמה זמן הוא מקצר את משך הטיפול. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הוכחות
ד``ר עתליה וסרשטיין09/09/2010לקיצור משך הטיפול עם Damon. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחמ.ח31/08/2010
שלום רב .
אני סובלת מאז ומתמיד מבעיה של מנשך קדמי פתוח. (כמו שאפשר לראות בתמונה -הלשון דחפה את השיניים ועקב כך נוצר לי רווח קדמי ובשיניים הטוחנות אין רווח כלל.)
טופלתי בעבר בהיותי בת 11 במשך שלוש שנים בבעית הסגר ואחרי מספר שנים הפתח שוב נפתח אבל לא באותה רמה כמו שהיתה לי אבל עדיין יש מנשך פתוח שמאוד מאוד מפריע לי למהלך תקין של החיים. (חשוב לי לציין שגם לא הרכבתי את הפלטה אבל אני לא יודעת אם זה קשור כי נראלי שגם אם כן הייתי מרכיבה את הבלטה המצב היה חוזר בכל מקרה לקדמותו בגלל הלשון )
כיום אני בת 19 ולפני כשבוע החלטתי על טיפול אורטודנטי נוסף ובנוסף לסמכים שמו לי גם גודר לשון קבוע ( בנוסף הייתי גם במספר שיעורים אצל קלינאית תקשורת לפני כשנה בערך שלימדה אותי לשים את הלשון למעלה מאחורי השיניים במצב של בליעה ובמצב מנוחה )אבל בזמן דיבור נורא קשה לי באפן שוטף ובזמן שאני משתמשת באותיות השורקות לשים את הלשון מאחורי השיניים ואני מרגישה שהןדוחפות את השיניים העליונות בזמן דיבור ,הלשון אצלי לא יוצאת החוצה בזמן דיבור היא רק דוחפת מבפנים את השיניים החוצה .
אני לא יושדעת אם הגודר לשון באמת יחנך את הלשון שלי אחת ולתמיד לא לדחוף את השיניים, אני מאוד משתדלת ויש בי המון רצון לתת לגודר לשון באמת לעזור לי להפסיק את ההרגל הזה שבגללו הורס לי את כל המהלך של היישור שיניים התקין,
יש לציין כי הייתי אצל מספר מומחים לאורתודונטיה וחלקם אמרו שיש לעקור 4 שיניים וחלקם אמרו שממש לא נראה להם לעקור 4 שינייםבריאות ושבסופו של דבר כל המצב יחזור לקדמותו אז עדיף כבר להישאר עם השיניים.
הומלץ לי גם לעבור ניתוח והניצוח כולל קיצור לשון ,ואני נורא מפחדת לקחת סיכון שאולי זה ישנה לי את הפנים בצורה בלתי הפיכה ואני יצטער על כך.כל הסיבוכים הללו נוצרו אך בגלל הלשון הדוחפת !
אני יודעת שאם אני ירגל את הלשון לא לדחוףף אז הכל הסתדר והתוצאה תישמר לתמיד .
האם שמעת על מקרים שבאמת הגודר לשון יכול לעזור בצורה כזאת ? או שזה רק במהלך הטיפול ואחרי שאני יוריד אני שוב ידחוף עם הלשון ?
אני כבר מיואשת ואני לא יודעת מה לעשות.
תודה מרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אופטימית.
ד``ר עתליה וסרשטיין01/09/2010גודר הלשון יכול לעזור מאוד ולאחר סיום הטיפול ניתן יהיה לתת לך מכשיר נייד שיכלול גודר לשון לשימוש בשינה- כשאין לך שליטה על הלשון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי שינייםעדי30/08/2010
הבת שלי נשלחה לבצע שילומים שונים לפני טיפול אורטודנטי. בררתי קודם במכון ונאמר שהצילומים דיגיטלים. יחד עם זאת הם השתמשו בפילם וטענו שהוא פילם דיגיטלי רב פעמי דיגיטלי. האם גם במצב כזה יש קרינה מופחתת כמו בצילומים דיגיטלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לך ניתנה
ד``ר עתליה וסרשטיין01/09/2010בפרום רפואת שיניים לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר לטיפול אורטודנטיגלעד לביא29/08/2010
שלום.
קיבלתי מחיר של 7000 שח עבור יישור שיניים לבני בן ה- 16 האם המחיר ראלי?
גלעד לביא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שחשוב
ד``ר עתליה וסרשטיין01/09/2010שתהיה מטופל על ידי מומחה או מומחית לאורתודונטי. המחיר שהוצע לך אינו גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהמור29/08/2010
אני בת 14, והייתי עם גשר במשך כשנה וחצי. לפני שבוע, בערך, האורתודנט הוריד לי אותו, והתקין קיבוע על השיניים התחתונות. לשיניים העליונות קיבלתי פלטה שקופה שעמה אני צריכה ללכת חצי שנה במהלך כל היום (24/7), וחצי שנה נוספת רק במהלך הלילה. הבעיה היא הדיבור שלי עכשיו. אני לא יודעת אם יש לכך פתרון, אבל אני לא מתקשה לבטא אותיות מסוימות בגלל זה (ס', צ' ו-ש'). מה ניתן לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרונות אפשריים
ד``ר עתליה וסרשטיין29/08/20101. להתרגל. הדיבור ישתפר עם הזמן.
2. לבקש מהאורתודונט להוריד מהפלסטיק שעל החך, אם ניתן במקרה שלך. כשיש פחות פלסטיק על החך, קל יותר לדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשיניים קדמיות עליונותמנש28/08/2010
אני בן 15 ויש לי שיניים ישרות רק רווח בשיניים הקדמיות העליונות מפריע לי. ובלי קשר 2 השיניים הרדמיות העליונות שביניהם הרווח, גדולות מהרגיל וקצת בולטות, אבל זה גם לא מפריע לי אלא רק הרווח שביניהם.
רציתי לדעת מה עדיף לעשות במצב זה.
לשים חומר על השן ולהגדיל אותה שיסגר הרווח ? או לעשות ציפוי חרסינה ?
ואגב, האם הרווח יוכל לגדול בעתיד? או להסגר בעתיד שיצאו השיני בינה או משהו ?
כי אני לא רוצה לשים קוביות ברזלים על השיניים רק בגלל הרווח הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח יכול להשתנות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/08/2010במהלך החיים. אם לא מפריע לך שהשיניים בולטות, תוכל לבחור בפתרון פרוטטי כגון זה שהצעת.
יתכן שהמקרה שלך יכול להיפתר אורתודונטית גם על ידי מכשיר נייד כגון פלטות שקופות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחעדי27/08/2010
האם תיקון מנשך פתוח הוא תהליך ארוך בגיל 25? מה מינימום הזמן בו ניתן לתקן ליקוי זה? והאם התיקון מיחיב בד"כ מכשור קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מורכבת
ד``ר אריאל דינבר28/08/2010תלוי בגורמים רבים, בסיבה לליקוי הסגר, בנוכחות או אי נוכחות של הרגל כלשהו המתחזק ומקשה על הטיפול בבעיה, בחומרת הבעיה אם היא מובנת בעצם או רק בשיניים ועוד. קשה להגדיר זמן ללא נתונים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)