מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינייםאורלי26/07/2010
בני בן ה- 11 נדרש לעבור יישור שיניים. בבדיקה אצל אורטודנטית התברר שהלסת העליונה שלו צרה יותר מהתחתונה ולכן עליו לעבור הרחבה. הוצעו לנו שתי שיטות: האחת מכשיר הרחבה לטיפול של כחודשיים תוך סיבוב הבורג מידי יום או הנחת סמכים בשיטת דיימון כך שההרחבה תתבצע באופן הדרגתי. רציתי לדעת ברשותכם איזה שיטה עדיפה ומה היתרונות והחסרונות בכל אחת מהשיטות. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בחומרת הבעיה
ד``ר אריאל דינבר26/07/2010כמו כן תלוי בידיים שמבצעות את הטיפול.
ממליץ לך לגשת לחוות דעת נוספת.
רשימת המומחים מופיעה באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטות שקופות או טבעות פנימיותתמר25/07/2010
היום נפגשתי עם אורטודנטית מוכרת מאוד ורציתי להתייעץ לגבי אינויזליין.היא פתחה את עיני גם לגבי טבעות פנימיות (דבר שלא חשבתי עליו).
מבחינת המחיר שתי השיטות עולות אותו דבר ואני מאוד מתלבטת...מה כדאי?
האם יש בעיה להתנשק עם טבעות פנימיות?
אני בת 28 אם לשתיים ומאוד רוצה שהטיפול יצליח ולא יבלוט.
לטענת הרופאה שתי השיטות יביאו לתוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך ניתן להתנשק עם מכשור פנימי
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפאר25/07/2010
שמו לי טבעות ו עכשיו עושים תלי תגשר שבוע הבא בת דודה שלי ממש הלחיצה אותי ואמרה לי שי בחילות שעושים תגשר האם זה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיקת לשוןמתוסכלת25/07/2010
שלום,
אני בת 30
ארבע שיניים עליונות קדמיות בולטות בשל דחיקת לשון
בצעירותי בררתי לגבי יישור שיניים והופנתי לטיפול אצל קלינאית תקשורת. נאמר לי שכל עוד אני דוחקת לשון אין טעם ליישור מאחר ולאחר הורדת הפלטה המצב יחזור על עצמו
עברתי טיפול אצל קלינאית תקשורת, אבל זה לא ממש עזר, ואני לא חושבת שאי פעם אצליח לשנות את תנוחת הלשון (בדיבור, אכילה, שינה...).
בינתיים מצב השיניים רק הולך ומחמיר...
האם אין לפחות טיפול מניעתי? משהו שימנע דחיפה נוספת של השיניים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי להחליף קלינאית תקשורת
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13>>>>דנית25/07/2010
בת 13 החלה בטיפול שכיח של יישור שיניים ובחלוף כמה חודשים האורטודנט הוותיק מבקש את עקירת שיני 14 ,24-שיהיה מקום בפה לשאר השיניים
זו עקירה מקובלת?
הריווח באזור העקור ייעלם?
מדוע דווקא 14,24
ואיזו יכול תאבד כתוצאה מכך?
האם עקירה כזו קלה יותר מאשר יקירה למבוגר?
תודה ל 5 תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות של שיניים קבועות
ד``ר אריאל דינבר25/07/20101. כן
2. כן
3.יש לשאול את הרופא המטפל שיסביר את שיקוליו לבחירת השיניים האלה.
4. שאלה לא מובנת.
5. בד"כ קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים טוחנות תחתונותטוני25/07/2010
שלום רב,
אני אב לילד בן 3 ו-10 חודשים.
לאחרונה, בעת הצחצוח הבחנתי כי אחת מהשיניים הטוחנות התחתונות לא צמחה לגובה מלא (כשאר הטוחנות)
הצמיחה הייתה בגיל התקין, בסביבות גיל שנה וקצת.
ממה הדבר יכול לנבוע?
מה עושים במקרה כזה?!
אודה לתשובתכם,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לרופא שיניים מומחה לילדים
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010רצוי לבצע מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים למבוגריםעידן23/07/2010
שלום,
אני בן 25 מירושלים ומעוניין ליישר את שיניי.
לאחר חיפוש מצאתי את ד"ר אלון אקרמן באיזור המגורים, אך לא מצאתי עליו נתונים באיגוד של רופאי השיניים/אורטודונטים.
האם הרופא מוכר/מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה להסתדרות לרפואת שיניים
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010שאל אותם ישירות אם הרופא שאתה מדבר עליו הוא מומחה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אתה עושה את זה..
רוטל26/07/2010אז תגיד גם כאן..
כי גם אני שמעתי עליו ומעוניינת בכך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתי מי שלא מופיע באיגוד הא
ליאת01/08/2010האורתודונטים אינו מומחה.(ומי שאינו מומחה שעבר הכשרה מתאימה לא יכול להרשם לאיגוד)
שימו לב!!! מומחה הוא מי שסיים 3 שנות הכשרה באורתודונטיה (לאחר לימודי רפואת שיניים)
אל תתפתו לרופא שאינו מומחה בתחום. כל רופא שיניים יכול לעבור קורס ולהיות כביכול אורתודנט.
זה לא הופך אותו לאורתודונט מומחה!!
כמי שבדקה הייטב את הנושא אני בחרתי במומחה. נכון זה יותר יקר אבל גם יותר בטוח וניתן להבחין בפגישה מי מומחה ומי לא....ותשאלו שאלות !!!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכנולוגיות חדשות
ד``ר עתליה וסרשטיין01/08/2010לא להתפתות על ידי לא מומחים , שלעתים מכירים רק טכנולוגיה מסוימת גם אם חדשה, אך לאו דווקא מתאימה לכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מתאיםשרון22/07/2010
באיזה גיל אפשר להתחיל בטיפול אורטודנטי
לבני בן השלוש מיבנה לסת עליונה בולטת ובגלל זה הפה שלו נישאר פתוח גם בשינה
האם ישנו טיפול שמתאים לגילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
שרון25/07/2010סס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגיל זה רצוי מעקב רופא שיניים
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010רופא שיניים מומחה לילדים. ההפניה לאורתודונט תתבצע בהתאם ע"י מומחה לילדים
מומלץ התייעצות עם רופא אף אוזן גרון לגבי נשימת פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםורד22/07/2010
על מנת לקבע תוצאה של יישור שיניים נאמר לי שאצטרך פלטה ללילה לכל החיים, אחרת רווחים יפתחו שנית(מדובר על 2 שינים קדמיות בהן אמור להיסגר רווח). האם הדבר לא עלול להחליש את השיניים עקב הלחץ התמידי היופעל עליהן?עדיין לא החלתי בתהליך ואני חוששת להתחיל עקב כך, האם יש בכך אכן סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטעות דילגו על שאלתי
ורד25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי אם יש אפשרות להדביק קיבוע
ד``ר אריאל דינבר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן טוחנת שצמחה לחצי גובהטוני21/07/2010
שלום רב,
שמתי לב שהשן הטוחנת אצל בני בן ה4 לא צמחה במלואה אלא רק חצי גובה ביחס לשן האחרת,
מה הסיבה והאם יש צורך בטיפול?
בברכה,
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
טוני22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשי לבדיקה אצל מומחה לרפואת
ד``ר אריאל דינבר26/07/2010מומחה לרפואת שיניים לילדים.
יתכן ויש הפרעה מקומית, יתכן שהכל בסדר והשן נמצאת במהלך בקיעה תקין. דורש בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים, מתי מתחילים?גלית20/07/2010
שלום
הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן להתחיל בתהליך של יישור שיניים לילד בן 12 לפני שהתחלפו לו כל השיניים לקבועות.
בכבוד רב
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר עתליה וסרשטיין21/07/2010בעיקר אם יש צורך לשפר את יחסי הלסתות, או שרצויה הכוונה של בקיעת שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוצרכת עקירה?<אודליה20/07/2010
שלום רב,אני בחורה בת 26
שיניים שלי התחילו לצאת החוצה בשנתים האחרונות,
אני בודקת אצל כמה אורתודנטים וחלקם אמרו לי לעקור שיניים את מספר ארבע בשני הצדדים ואז להתחיל בטיפול ולהכנסי את השיניים עם הפלטה.
דבר זה מסתכל אותי מאד, אינני רוצה טיפול 100 אחוז אלא קצת להכניס אותם ולשים קיבוע כדי למנוע הווצרות יציאתם שוב עם השנים.
עכשיו שן בינה אחת כבר עקרתי, האם יש אפשרות לטיפול ללא עקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבריך
ד``ר עתליה וסרשטיין21/07/2010חלק מהאורתתודונטים הציעו טיפול ללא עקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל.....
אודליה22/07/2010אבל כיצד אדע מה נכון בישבילי ?
אם ישנן הצעות עקירה זה אומר שאין מקום לעשות פלטה ללא עקירות מכיוון שאין לאן לדחוף את השיניים.
אז כיצד כן המליצו לי ללא עקירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרי גבול
ד``ר עתליה וסרשטיין24/07/2010קיימים , בהם ניתן לטפל עם או ללא עקירות שיניים. התוצאות לא בהכרח תהיינה זהות. קיימת אפשרות של נסיון ללא עקירות, ואם התוצאה לא מספקת, לעבור לעקירות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמיכל20/07/2010
האם יישור שיניים מעלה סיכון לעששת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר עתליה וסרשטיין21/07/2010אם אין צחצוח של השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שיניים
ורד22/07/2010על מנת לקבע תוצאה של יישור שיניים נאמר לי שאצטרך פלטה ללילה לכל החיים, אחרת רווחים יפתחו שנית(מדובר על 2 שינים קדמיות בהן נסגר הרווח). האם הדבר לא עלול להחליש את השיניים עקב הלחץ התמידי היופעל עליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים באמצעות קשתיות שקופותרוטל20/07/2010
שלום רב,
אני בת 24 ויש לי בעיה בלסת העליונה יש לי ניב אחד שנכנס קצת פנימה והשן שמתחתיו בלסת התחתונה יוצאת קצת החוצה.
הייתי אצל 2 אורטודנטים לקבלת ייעוץ לטיפול והצעת מחיר לטיפול עם קשתיות שקופות.
במקום הראשון, אמרו לי שאני צריכה קשתיות ל2 הלסתות וזה יהיה בערך 15,000 שח בשיטת clear aligner. כמו כן, אם אני רוצה להוזיל את המחיר אני יכולה לשים קשתית רק למעלה ולמטה איפה שפחות רואים לשים ריבועים שקופים... ואז זה יהיה בסביבות ה 11,000.
במקום השני, עובדים רק עם האינוויזליין (לא הקליראליין), ואמרו לי גם שאני צריכה ל 2 לסתות ובשיטה השקופה הזו זה יעלה לי כ 35,000 שח. כמו כן, הציעו לי לעשות גשר שקוף כזה... עם ריבועים לבנים וחוט לבן בינהם בכ- 14,000 ש"ח.
איך ייתכן שיש כזה הבדל במחירים???
אמרו לי שהאינויזיליין מגיע מארה"ב ובגלל זה זה יקר...
ייתכן שיש כזה הבדל במחיר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל ייתכן
ד``ר עתליה וסרשטיין21/07/2010נוכחת בעצמך בהבדלי המחירים. חשוב שהמטפלים יהיו מומחים לאורתודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אורתודנטי לילדה בת 5לורין19/07/2010
שלום רב
לבתי בת ה-5, לסתות צרות מאוד, ולסת תחתונה בולטת החוצה. בהתייעצות עם שני רופאים אורתונטים, נאמר לי ע"י אורתודנט של קופת החולים להמתין עד שהילדה תחליף שיניים וגם תהיה מוכנה לשתף פעולה, ובהתייעצות עם רופא פרטי, הוא אמר דווקא לא להמתין, כדי להימנע מהתערבות כירורגית, ודווקא עכשיו להתחיל טיפול על שיניים חלביות(שזה יותר מומלץ, מאחר ולפעמים הם עלולות להתרקב אצל ילדים, שלא מצחצחים שיניים היטב מתחת למכשירים), לטענתו
היא צריכה להיות מטופלת בשני מכשירים, האחד להרחבת הלסת והשני, להוצאת הלסת התחתונה החוצה.
מאחר ואני בעצמי עברתי טיפולים מסוג זה, הרחבת לסת, יישור שיניים ולבסוף ניתוח להיפוך הלסתות (בבי"ח תל השומר) אינני יודעת האם זה נכון לטפל בגיל כ"כ צעיר (הטיפול צרוב בתוכי כזכרון ממש לא נעים), או להמתין שגם יהיה שיתוף פעולה מצד הילדה, אך האם זה גם לא יהיה מאוחר מידי ואז גם היא תצטרך התערבות כירורגית?
אבקש את עצתכם בנושא מאחר ואינני יודעת מה נכון יותר לעשות.
תודה מראש,
לורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/07/2010אין למהר בהתחלת הטיפול, כיוון שלא ניתן להבטיח שלא תצטרך כרורגיה בסיום הגדילה,במיוחד במצב שהיא ביתך ויש סיכוי סביר לפי תאורך, שירשה ממך את יחסי הלסתות. המתיני לנכונות מצידה, וגם אז לא בטוח שכדאי להתערב, אלא אם המצב מפריע לילדה. התערבות תידרש כנראה כשנה וחצי לפני סיום הגדילה כהכנה לניתוח, אם יחסי הלסתות רחוקים מהמצב התקין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)