מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנסת גומיות לפני גשר (spacers)---12/08/2010
שלום רב,
אתמול הגעתי לאורתודנט לשם הכנסת גומיות, אשר אמורות ליצור מרווחים לטבעות של הגשר אותו ירכיבו לי בשבוע הבא.
שאלתי היא כזו:
בכל פעם שקראתי באינטרנט על הכנסת גומיות שכזו, הבנתי שהדבר נעשה באמצעות חוט דנטלי ומשחילים את הגומיות בין השיניים, דבר שלא כואב כלל. אך אתמול כשטופלתי, עוזרו של האורתודנט השתמש במכשיר מסויים בכדי לדחוף את הגומייה פנימה על ידי הפעלת לחץ רב (דבר שכאב עד מאוד). האם זה נורמלי שכך הוא בחר לעשות?
אני חושש, לא יודע האם אני בידיים טובות...
אודה לתשובתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיהו העוזר?
ד``ר עתליה וסרשטיין15/08/2010אני מקווה שמדובר ברופא שיניים. לעניינך - אל דאגה. אכן המקובל הוא להכניס את הגומיות עם צבת המיועדת לכך. הכאה נובע מלחץ הגומייה וסביר להניח שהיית סובל מאותו לחץ גם בהכנסה עם חוט דנטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמניםטל12/08/2010
כמה זמן בערך חולף מרגע לקיחת מידות ועד שהפלטה (ניידת) מוכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מדובר במעבדה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/08/2010שמבצעת את הפלטה, זה תלוי בקצב העבודה של המעבדה ולמה היא מתחייבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?א11/08/2010
שלום אני בת 26
בעברי עשיתי יישור שיניים, והשניים היתעקמו מעט בחזרה
עשיתי בירורים במרפאות שונות,והציעו לי כמה הצעות
יש לציין שיש לי" סיוטים" מהטיפולים הרבים שעברתי ובמיוחד אני לא מעוניינת בסמכים המודבקים על השניים גם מחרסינה לבנה- פשוט אני לא מעוניינת שיראו את הגשר....
בכל מקרה אני מתלבטת בין שתי הצעות שמחירן באופן מפתיע דומה וגם לא יקר כל כך- ממש כמו הסמכים הרגילים על השיניים
שיטה אחת היא סמכים המודבקים מבפנים על שתי הלסתות
השיטה השניה היא אינביזיליין על הלסת העליונה וסמכים לבנים על התחתונה
איזו שיטה עדיף?
תודה מראש
ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במקרה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/08/2010ובמיומנות המטפל/ת. קשה לדעת באיזו מהדרכים התוצאה תהייה טובה יותר. ההחלטה בידיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה ללילהמאיה11/08/2010
האם הפלטה הנשלפת בה השתמשתי לצורך היישור (כ-3 חודשים) היא אותה פלטה בה משתמשים לצורך קיבוע בלילה או שבפלטה להרכבה בלילה הכונה לפלטה חדשה אחרי מידות חדשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם השיניים ישרות
ד``ר עתליה וסרשטיין12/08/2010ניתן להשתמש באותה הפלטה לשמירת התוצאה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניביםעמית11/08/2010
התחלתי לפני חצי שנה טיפול הבעיה היא כזאת ..התחלפו לי השיניים איפה שהניבים היו לי שיני חלב שלא נפלו(מאחוריהן לא היו שיניים בשריות) ועקרו לי אותן.ליד2 השיניים הקדמיות המרכזיות יש לי ניבים קבועות..ועכשיו מטרת הגשרלצמצם לי את הרווחים ..רופא השיניים שלי אמר שאני חייבת גשר למטה אחרת הלסת התחתונה תבלוט יותר מאשר הלסת הקידמית האם זה נכון?ומבחינת אסטיקה של הפה יהיו לי 4 ניבים שתי הקבועות ועוד שתי שיניים שגם צורתן ניביות אלו השיניים שיבואו במקום השיניים החלביות שהיו לי..האם מבחינה אסתטית יש לכך פיתרון???
תודה עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייש פתרון
ד``ר עתליה וסרשטיין12/08/20101. אם השיניים העליונות לא בולטות במידה משמעותית מעבר לתחתונות, הו א צודק כי סגירת הרווחים למעלה תגרום לקדמיות לנוע אחורה.
2.יש פתרונות אסטטיים לתת לניבים צורה של חותכות צדדיות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השיניים העליונות הקדמיותמנש10/08/2010
שלום אני בן 15
יש לי שיניים ישרות לגמרי ורק רווח בשיניים הקדמיות העליונות שהוא רווח דיי בינוני (לא קטן אך גם לא ממש גדול)
הלכתי לאורתודנט והוא אמר לי שהדרך היחידה להפטר מרווח זה זה לשים קוביות על השיניים ואז לעשות מין ניתוחון קטן\לשים חומר על השן - 2 דברים שלא נראים לי לעניין ואני מוכן להשאר עם הרווח שלא כזה מפריע לי בשלב זה
אבל השאלה שלי -
האם הרווח יקטן או יסגר בעתיד? שהשיניים הטוחניות יצאו או משהו?
האם הרווח יגדל בעתיד?במידה וכן מה הסיבות שיכולות לגרום לרווח לגדול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקטן או יגדל
ד``ר עתליה וסרשטיין10/08/2010קשה לדעת אם הרווח יקטן בהשפעת בקיעת שיני הבינה.
הרווח עלול לגדול בעתיד, אם תסבול מדלקות חניכיים שיגרמו לאובדן תמיכת עצם או אם חלילה תאבד שיניים אחוריות רבות, כך שתמיכת הלסתות תעבור לשיניים הקדמיות.
אם תשמור על היגיינה טבה מאוד ואין לך תורשה של מחלות חניכיים הרסניות, סביר להניח שהרווח לא יגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטות ליישור שיניים ועלויות..הדר09/08/2010
שלום אני בת 22 ויש לי בעיה קטנה.. שן מס' 11 עולה על שן מס' 21,אמנם לא רואים את זה אבל אני מרגישה זאת כשאני עוברת עם הלשון על השיניים והעניין מאוד מפריע לי.
התייעצתי עם רופא השיניים שלי ששלח אותי לאורתודונט מוסמך שהמליץ על פלטות שמותאמות אישית -מהלך הטיפול אמור להיות שלושה חודשים ועלותו מסתכמת ב-6000 שקלים..
שאלותי הן: האם זה מחיר הגיוני?
האם ישנו מקום שמבצע את אותו הטיפול אבל במחירים שפויים ?
האם ישנם טיפולים חלופיים שמציעים את אותה תוצאה ובמחיר נמוך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעתי לך
ד``ר עתליה וסרשטיין10/08/2010להתעלם מתחושת הלשון אם לא רואים דבר. גם לאחר טיפול, כשמבצעים קיבוע לשמירת התוצאה, יוצרים על חומר ההדבקה גבעות על השיניים בצידן הפנימי והלשון מרגישה זאת ומתרגלת.
המחיר סביר לטיפול אורתודונטי פשוט אך לדעתי עדיף לך, שלא לעבור טיפול מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מתאים ליישור שינייםרונית שחורי08/08/2010
בני בן 10.5. יש לו שיניים עליונות בולטות ולסת תחתונה שקועה. הייתי לפני כחצי שנה אצל אורטודנט מקופ"ח מכבי. הוא אמר שבני יצתרך גשר שיקדם את הלסת התחתונה קדימה וגשר חיצוני שיזיז את השיניים העליונות אחורה (לפי מיטב זיכרוני והבנתי). בנוסף, האורטדנט אמר שלא כדאי לבצע זאת כרגע ויש למדוד את גובה הילד כל חודש ולחכות לתקופה של גדילה מואצת, ורק אז להתחיל בתהליך. אני לא רואה שיש גדילה מואצת, בני גבוה כשאר בני גילו ואני חוששת שבגיל גדול יותר הוא כבר לא יסכים לשים גשר ואפספס את המועד.
לשאלתי, האם יש גיל מסויים שבו כדאי יותר להתחיל בתהליך והאם באמת עלי לחהמשיך למדוד את גדילת בני ולחכות לגדילה מואצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה מתמשכת
ד``ר עתליה וסרשטיין09/08/2010ההשפעה הרבה יותר של המכשיר לקידום הלסת התחתונה היא בתקופה של תאוצת גדילה , אך יש הנוהגים לנצל את הגדילה המתמשכת האטית לאותו צורך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחאיטה08/08/2010
בתי כמעט בת 4 - החודש נגמלה מהמוצץ. גיליתי שיש לה מנשך פתוח קידמי. במיקרה יש לה תור לקלינאית תקשורת בקרוב לתיקון דחיפת לשון.
השאלה: מה הסיכויים שהמנשך יסגר מעצמו אחרי גמילה מהמוצץ +קלינאית תקשורת?
ובאיזה פרק זמן?
מודה מאוד על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי גבוה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/08/2010איני יכולה לענות לך על פרק הזמן, כי אל האורתודונטים מגיעים הילדים לא לפני גיל 8 ו בד"כ אין זכר לאותו מנשך פתוח, אם המציצה חדלה בסביבות גיל 4. חשוב לתרגל את עמדת הלשון, כך שקצה ימצא רוב הזמן על החך מאחורי השיניים הקדמיות העליונות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איטה10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידותשרון08/08/2010
בתי בת 13 מאוד חרדה מתהליך לקיחת המידות לפני הפלטה. אשמח לקבל הסבר קצר על התהליך. תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהליך
ד``ר עתליה וסרשטיין09/08/2010מודדים כף שמתאימה לכ"א מהלסתות. שמים בכף חומר מידה כעין מוס טעים, שמים בפה כדקה ומוציאים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםנטע08/08/2010
בייעוץ ראשוני נאמר לי ע"י רופאת השיניים כי הזזת 2 שינייים בהן אני מעוניינת אפשרית. האם לאחר לקיחת המידות יכול להתברר שהפעולה אינה אפשרית בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד``ר עתליה וסרשטיין09/08/2010אפשר תמיד להזיז שיניים, אלא אם עברו תהליך די נדיר של חיבור לעצם,שמתרחש בד"כ אחרי חבלה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםרועי07/08/2010
שלום רב,
קראתי על ההליך החדש שיובא מארה"ב שבו משתילים עצם בלסתות כדי להפחית את התנגדותן
ולקצר בצורה דרמטית את אורך הטיפול. שאלתי, האם השיטה הזו רלוונטית במקרה של צפיפות שיניים בלסת התחתונה שכנראה מצריכה עקירה? האם זה אפשרי לדחוק לאחור את הטוחנות כדי לרווח את הצפיפות בעזרת השיטה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/08/2010אאינה מאפשרת דחיקה אחורה של הטוחנות כדי לרווח את הצפיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחמירית06/08/2010
אצל בני בן ה-15 מנשך פתוח מלא אך מבחינה אסטטית הדבר לא נראה כי השיניים כמעט נוגעות זו בזו אך בפועל לא נסגרות. הוא מתנגד בכל תוקף לטיפול אורטודנטי ובגילו איני יכולה לחייבו. האם יש נזק כלשהו בהשארת המצב כפי שהוא? בהנחה שבשנים הבאות אם בכלל לא יטופל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נזק
ד``ר עתליה וסרשטיין06/08/2010ברוב המכריע של המקרים. לעתים רחוקות יש קיצור שורשי השיניים החותכות בשל הרגל דחיפת הלשון, שהוא הגורם בדרך כלל למנשך הפתוח. ניתן לודא שאין נזק על ידי צילום פריאפיקלי של החותכות העליונות אצל רופא/ת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועאני06/08/2010
שלום, לפני כשנה סיימתי טיפול אורתודנטי- קוביות, סמכים ב-2 הלסתות.
והאורתודנט הדביק לי קיבוע על השיניים מבפנים.
הוא אמר לי לבוא אחרי שנה מסיום הטיפול לביקורת.
רציתי לשאול, אם אני לא רואה ולא מרגישה שום תזוזה, אני צריכה עדיין לבוא לביקורת?
מה יכול לראות האורתודנט שאני לא?
אשמח לקבל פירוט על מטרת הביקורת.
נ.ב שמעתי שבלידות השיניים עלולות להתעקם, האם גם עם קיבוע זה יכול לקרות? ואם כן- כיצד ניתן למנוע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי לביקורת
ד``ר עתליה וסרשטיין06/08/2010האורתודונט יכול לראות ניתוק של הקיבוע, שאת לא רואה.
אין קשר בין לידות והתעקמות שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוים בלסת בסיום ישור שינייםרינה05/08/2010
שלום רב,
אני מקווה שזה לא ישמע מוזר אך לאחר שסיימתי ישור שיניים, לאחר כמה ימים התחלתי להרגיש בשינוים בלסת וזה היה ממש לא נעים. הרגשה שהלסת העליונה זזה קדימה וכך גם הלוע התקצר. שינוי מעל השפה גם של האף כאילו שהנחיריים עלו קצת. קושי בנשימה ובליעה. וזה ממש ממש מציק. אני מעל ל-30 ושמעתי שלא יכול להיות שינוי בלסתות אצל מבוגרים אז איזה מין שינוי זה כי אני מרגישה את זה ממש חזק וזה מפריע להתנהלות היום יומית שלי. הרגשה שהפה גם נהיה יותר קטן. משהו בהחלט השתנה בפה כי היו תזוזות אבל זה ממש שינוי דרסטי והרופא לא מבין על מה אני מדברת. (ד"א גם ניסיתי לבכות והרגשתי כאילו אני נחנקת בגלל הלוע שהתקצר- הגיוני?)
אנא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם קשה לפהק בעקבות השינוי בלסת
רינה05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ממטופלת
שיר06/08/2010לי נשמע מאוד הגיוני. חווה את זה על בשרי. אין חכם כבעל ניסיון. אני חושבת שצריך לאסור על יישור שיניים בגיל מבוגר. אני שומעת על הרבה אנשים מתוסכלים. אם עדיין לא מצאו את הקשר זה לא אומר שהוא לא קיים. אנחנו השפני ניסיונות ובמקום לשלם לנו על השתתפות בניסוי אנחנו מוצאים הון תועפות. לא לעשות גשר!! אני עשיתי אצל מומחה וסובלת כבר מעל ל-3 שנים מעולם לא סבלתי מהדברים האלו בעבר.
צרת רבים חצי נחמה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שיר. אשמח לדבר איתך.
רינה07/08/2010תוכלי להשאיר לי את הפרטים שלך או שאני אשאיר לך את שלי. רוצה לדעת איזה תופעות את חווה בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות קשור ל
ד``ר עתליה וסרשטיין06/08/2010בעיה במפרקי הלסת. בנושא זה את יכולה לפנות לרופאים שעוסקים בכך בתי הספר לרפואת שיניים או במחלקות לכירורגית פה ולסת בבתי חולים רבים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הגיוני
ד``ר עתליה וסרשטיין05/08/2010השינויים שאת מתארת לא קשורים ליישור השיניים שעברת. לאורתודונטיה אין כלים להתמודד עם תחושותיך. עליך לפנות למי שעוסק בתחושות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם התחילו לקרות מאז סיום הטיפול
רינה07/08/2010הלסת העליונה עלתה, קושי בנשימה\ קשה לבכות\ שינוים באף, בפנים. אני ממש מתוסכלת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)