מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בבקיעת שיניים חותכות אל ילדאלי03/01/2011
שלום!!
אבקש לדעת מה הסיבות לאיחור בבקיעת שיניים חותכות אצל ילד בן 7 וחצי
מאז נשרו שיניו עברו מספר כ-6 חודשים ואין אפילו ניצנים האזור ניראה מעט נפוח אבל
מעבר לזה .
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בבקיעת שיניים חותכות אל ילד - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011פנה למומחה או מומחית לרפואת שיניים לילדים. בגיל הזה ובמצב המתואר עדיין לא מבצעים אורתודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים שקופיםשירי03/01/2011
האם ניתן למצוא סמכים שקופים קטנים באותה מידה של רגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכים שקופים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין03/01/2011התשובה חיובית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאגם02/01/2011
שלום החוט של הגשר בסוף הגשר דוקר אותי כל שנייה יש לי שם כבר מלא שריטות וזה כואב מה אפשר לעשות?
תודה ויום טוב,
אגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/01/2011לפנות לאורתודונט או לכל רופא שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אגם02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה- קיבוע או פלטה ללילה ...ע02/01/2011
שלום,בקרוב יורידו לי את הברזלים (טבעות) בלסת התחתונה לאחר שנה של יישור שיניים
ואני מתלבטת מה עדיף לעשות אח"כ -קיבוע או פלטה ללילה
ורציתי לשאול מה הם היתרונות והחסרונות של כל שיטה .
בברכה
ע'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה- קיבוע או פלטה ללילה ... - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/01/2011חסרונות הקיבוע לעומת פלטה - קושי רב יותר בשמירת היגיינת השיניים והחניכיים.
חוסר אפשרות לבחון את יציבות יישור השיניים.
יתרונות הקיבוע - קל יותר לשמור על שיניים ישרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיים נוספות ...
ע02/01/2011תודה רבה על התשובה
יש לי עוד שתי שאלות ברשותך ...
1. האם בגלל שאני מעשנת לא מעט אני אמורה להעדיף מכשיר אחד על פני השני (קיבוע או פלטה)?
מה עדיף (אני מניחה שפעולת העישון גורמת לתזוזת השיניים מצד אחד-מצד שני כתמי הניקוטין על הקיבוע).?
יש לי נטיה ללכת על הפלטה ללילה משום מה.
2. האם קיימת האפשרות לשים קיבוע בשנה הראשונה ואח"כ פלטה ואז אולי "להנות" מכל היתרונות?
מודה לך מאוד
ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיים נוספות ... - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין03/01/20111. את צודקת בהשפעות השליליות של העישון בכל מקרה: פלטה או קיבוע.
2.תמיד ניתן להסיר את הקיבוע ולעבור לפלטה בלבד.
דעי ששיניים תחתונות נוטות להצטופף עם הגיל. בעיקר עד גיל 25 אך גם אח"כ יתכנו שינויים קלים בעמדות השיניים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי . . .
ע03/01/2011אני בת 35
על מה היית ממליצה לי
?
ואגב,כמה זמן צריך לשים את הפלטה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים מתנדנדות ביישור שיניים=דחוף!מעיין02/01/2011
אני בת 25ואני כעט מבצעת יישור שיניים ויש לי 2 שיניים בצד שעשו להן מתיחה וכעט הן מתנדנדות לי ממש.. האם זה נורמלי?בבקשה אני זקוקה לתשובה דחוףףף!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים מתנדנדות ביישור שיניים=דחוף! - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/01/2011נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון עם סמכים.מתן02/01/2011
שלום. היום התחלתי טיפול אורטודנטי עם סמכים (בשיטת DEMON)(בלסת העליונה הסמכים שקופים) ואני מעשן 2 קופסאות בשבוע בממוצע. זה יכול להפריע לטיפול או כל מיני השלכות אחרות או שזה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון עם סמכים. - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/01/2011ידוע שעישון מעכב תהליכי ריפוי, ולכןיש הטוענים, שיש לו השפעה מעכבת על תנועת השיניים.
ללא כל ספק העישון פוגע גם בבריאות החניכיים.
הזדמנות לחדול מעישון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדר לשוןרונן31/12/2010
האם גדר לשון תפקידה למנוע מציצת אצבע או למניעת דחיפת הלשון קדימה ,בכדי למנוע את דחיפת השיניים הקדמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדר לשון - תגובה
ד``ר אריאל דינבר01/01/2011גודל לשון כשמו כן הוא. הוא מונע מהלשון להידחף לפנים. ישנם רופאים המדביקים מכשור זה לצורך הפסקת הרגל מציצה אך זה לא הייעוד האמיתי של המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםאור31/12/2010
שלום רב לחברי הפורום,
מספר שאלות בידי.
1. היום אני בן 23 ובגיל 12 עשיתי ישור שיניים ללסת העליונה.
לא שמו לי קיבוע לאחר הטיפול והשיניים שלי זזו מעט.
עשיתי את זה דרך קופת חולים.
אז רציתי לשאול אם זו עילה לתבוע מהקופה טיפול נוסף (כמובן אחרי בדיקה וצילום) ?
2. מדוע הקופות חולים אינן עושות יישור שיניים עם קוביות בפנים השיניים? ואם יש הבדל בכלל בתוצאות הטיפול? אני בן 23 ולהתחיל ללכת עם קוביות בשיניים זה עניין דיי מביך ובעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר01/01/20111. אני מניח שאין עילה לתביעה, אבל תמיד תוכל לחזור למרפאה שבה טופלת ולבקש דרך היועץ האורתודונטי של הקופה טיפול חוזר. בחלק מהמקרים בהתאם להמלצת האורתודונט ולשיקול דעתו של היועץ מקבלים הנחה יפה על טיפול חוזר. יתכן גם שתשלם מחיר מלא על טיפול חוזר. שווה לנסות.
2. אנחנו לא נציגי קופות החולים כך שלא נוכל לענות על שאלתך. אולי בעתיד כן יהיו טיפולים אורתודונטים במכשור לינגואלי (פנימי), ואולי לא.
תוצאות הטיפול תלויות בשיטה, בנסיון, במיומנות הרופא המטפל ובמידת הפרפקציוניזם שלו. באופן תיאורתי ניתן להגיע לאותן תוצאות במכשור פנימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיו30/12/2010
נשאר לי דבק על השיניים אחרי הורדת סמכים. הרופא האורתודנט הקבוע שלי בחופשה, האם אפשרי לפנות לשיננית כדי שהיא תוריד את הדבק או שמדובר בפעולה שרק רופא יודע לבצע נכון?
תודה זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר30/12/2010עדיף שתפנה לאורתודונט שלך, הפעולה דורשת שימוש במכשור מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זיו30/12/2010בהנחה שלשיננית יש את המשכשיר המיוחד, האם היא רשאית לעשות זאת או שזו פעולה שדורשת מומחיות מיוחדת של רופא אורתודנט?
תודה זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אריאל דינבר31/12/2010רופא בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרוצה מיישור השינייםשי29/12/2010
הורדתי תגשר אתמול והשיניים שלי די גדולות, אני לא מרוצה שהשיניים בלסת הקידמית באות טיפה קדימה, ויש לי רווחים בין הניבים לשיניים לפניהם, עוד שלושה שבועות אני אמור לקבל פלסטיקים שקופים שאני אמור לישון איתם, האם הם יישרו לי עוד קצת את השיניים?, ואם אני יפנה לרופא שלי ויתלונן על זה שהשיניים שלא לא כל כך ישרות הוא יחזיר לי תגשר?
תודה רבהה וטוב שיש אנשים כמוכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרוצה מיישור השיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר29/12/2010אני לא מאמין שהפלסטיק שתקבל יבצע שינויים משמעותיים אבל אני כן ממליץ לך לדבר עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמירי28/12/2010
לבתי בת ה-12 יש כ-3 שיניים בהן השיניים של הלסת התחתונה מעט עולות עליהן.
השיניים בצד שמאל במקום שאינו נראה.
האם יש אפשרות לתקן פגם זה ע"י פלטה לילה או שחייבים לשים קיבוע של ריבועים על השיניים.
הילדה מאוד לא רוצה לשים משהו שרואים באופן חיצוני.
האם יש אלטרנטיבות אחרות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר29/12/2010גשי להתייעצות, לא ניתן לענות לך על שאלה זו ללא בדיקה קלינית של השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדתי גשר אך איני מרוצהמישהי27/12/2010
שלום .
אני בת 17 וכמה חודשים , היה לי גשר עד לפני כחודשיים ( קצת פחות ) במשך שנה וחדשים .
השינים למעל ניראות נהדר , אך אני מרגיש שלמטה קיים מן רווח בשיינים הקידמיות ( לא למעלה אלא בקטע באמצע המחבר ביניהן) כשאמרתי זאת לרופא השינים שלי הוא אמרשאין שום רווח אך אני בכל זאת לא מרגישה שלמה עם החיוך שלי
האם ניתן להחזיר את הגשר למטה?
כרגע אני עם פלטותשקפות כמעט במשך כל היום למעט אכילה אבל יש לי הרגשה שהלסת למעלה זזה ... האם זה הגיוני .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדתי גשר אך איני מרוצה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/12/2010ניתן לבצע שוב גשר.
יתכנו תזוזות מינימליות של שיניים. בגילך לא סביר שהלסת גדלה ולכן אין סיבה שתזוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםאורית27/12/2010
האם אפשר להתחיל יישור שיניים בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/12/2010לצורך יישור השיניים נדרש תיעוד בין היתר של צילומי רנטגן ולא רצוי לבצעם בשליש הראשון של ההריון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים לילדה בת 10טלי26/12/2010
בתי בת 10 והתחלפו ל8 שיניים.
שתי השיניים הקידמיות בלסת העליונה גדלו בזוית כלפי חוץ והצבע הכללי של השיניים הוא צהבהב.
האם ניתן להתחיל בטיפול יישור בשתי השיניים הקדמיות כבר עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים לילדה בת 10 - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/12/2010רצוי לערוך בדיקה עלידי מומחה או מומחית לאורתודונטיה כדי לקבוע המ הזמן האידאלי לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשברה לי הפלטה המקובעת???גאיה-ליטל26/12/2010
שלום וברכה ביום שישי בזמן ארוחת השישי נשברה לי הפלטה מעצם קטנה חבויה בתוך הביס.
שאלתי היא האם שיניי עלולות לזוז במידי??
והאם ישנו נזק מכיוון שאת הרופא המטפל שלי אראה רק ביום רביעי הקרוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשברה לי הפלטה המקובעת??? - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/12/2010בד"כ אין תזוזה משמעותית מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)