מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול אורטודנטי לילדה בת 5עינת05/08/2010
לביתי היו שקדים גדולים וכתוצאה מכך הלסת התפתחה באופן שונה וסגירת הפה קצתנוטה לימין. הייתי אצל אורטודנט שאמר לי שהילדה צריכה טיפול והציע לעשות זאת אך גם אמר שלא עשה זאת לילדה בגיל זה אף פעם. אצל אורטודנט אחר הוא אמר שנחכה עד גיל 7 כדי שהילדה תהיה בשלה לכך. טען שלא יהיו נזקים.(נראה לי רופא שמתמחה בילדים) האם סגר כשהלסת העליוה קצת בולטת קדימה וימינה עלולה להזיק לשיניים?
בנתיים עשינו ניתוח שקדים והנשימה הפכה להיות פחות מאומצת.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי הטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין05/08/2010אם סגירת הפה נוטה לימין - הרי מדובר בסטייה של הלסת התחתונה בסגירה. אם היא קשורה לנשימת פה, כנראה שמדובר בכך שמקור הסטייה בהצרות הלסת העליונה.הטיפול המקובל הוא הרחבת הלסת העליונה וברוב המכריע של המקרים, הסטייה מתבטלת, גם אם הטיפול נעשה אפילו בסביבות גיל 8-9 שנים. אם זה המצב, המתנה לבשלות מסויימת כגיל 7 - לא תגרום נזק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת פלטה ומברשת שיניים מומלצתדולב03/08/2010
היה לי גשר במשך שנה והיום הורידו לי את הקוביות למעלה ונשאר לי למטה קוביות ואני צריך במשך חודש לשים כל היום וכל הלילה פלטה עם הפס של הברזל..
רציתי לשאול אם אני פעמיים -שלוש בשבוע יוריד את הפלטה ל 7-6 שעות האם השיניים יכולות להתעקם??
והשאלה השינייה האם מברשת שיניים חשמלית יותר מומלצת לצחצוח מאשר מברשת שיניים רגילה?
תודה רבה לכם ד''ר אריאל דינבר וד''ר עתליה וסרשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין04/08/20101. רצוי להוריד את שעות השימוש בפלטה בהדרגה,(הפסקות של שעה, שעתיים וכן הלאה) תוך בקורת שאין כל שינוי. יש מצבים יציבים יותר ואחרים שפחות, וגם תוך -7 שעות תיתכן תנועה של השיניים.
2.מברשת שיניים חשמלית מומלצת יותר רק במצבים בהם יש לאדם קושי בתנועות ידיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשירה03/08/2010
אני מתכוונת לבצע סגירת רווח בין 2 השיניים העליונות הנוטות הצידה כל אחת וכן הכנסתן מעט פנימה. האם בגילי 30 - יקשה עלי להתרגל למנשך החדש מבחינת המקום ללשון, וכו והאם שינוי של 2 השיניים הקדמיות הנ"ל עלול להשפיע על שיניים נוספות שיזוזו עקב כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפי
ד``ר עתליה וסרשטיין04/08/2010לא צפוי קושי להתרגל למנשך החדש.
אם הרווח בין השיניים גדול מאוד וסגירתו תיצור רווחים צדיים, סביר להניח שיהיה צורך בהזזת שיניים נוספות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםדקלה02/08/2010
אני בת 32 ולפני כמה שנים עשיתי השתלת עצם בכל הפה עקב נסיגת חניכיים.
בתקופה האחרונה השן הקדמית "עולה" על השן הקדמית שלידה וזה מאוד מפריע לי כי השן מאוד בולטת!
רציתי לעשות טבעות ופניתי לאורטודנטית והיא אמרה שלא אוכל לבצע עקירה ב2 שיני בינה אחוריות מחשש לתזוזה של השיניים ושאוכל לעשות טבעות ללא עקירה.
1. אם אעשה טבעות ללא עקירה - השן הקדמית לא תעלה שוב על השן הקדמית שלידה?
2. במצבי אולי כדאי לעשות שתל ולא טבעות?
3. אני חושבת על עוד ילד אך חוששת לשיניים לאחר הלידה (מומחה החניכיים לא המליץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הקשר
ד``ר עתליה וסרשטיין04/08/20101. בין שיני הבינה לשן הקדמית?
2. מה יעשה השתל?
3.מה לא המליץ או המליץ לא לעשות מומחה החניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה04/08/2010הרווח בין 2 הקדמיות הוא לכל היותר 2 מ"מ בקצה וליד החניכיים פחות מחצי מ"מ. האם סגירת רוו כזה לא תביא לפתיחת רווח בין השינים הנ"ל לאלו שלידן? (השיניים הנ"ל גם בולטות החוצה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה04/08/2010הרווח בין 2 הקדמיות הוא לכל היותר 2 מ"מ בקצה וליד החניכיים פחות מחצי מ"מ. האם סגירת רוו כזה לא תביא לפתיחת רווח בין השינים הנ"ל לאלו שלידן? (השיניים הנ"ל גם בולטות החוצה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה שימור?ליאת02/08/2010
שלום
ברצוני לברר לגבי שימור מה זה? נאמר לי בכללי שזה בסוף הטיפול, שמים גומיות קבועות בשניים מבפנים? למשך שנה...
1. רציתי לשאול האם אותן גומיות נשארות למשך שנה בפה?
2. פעם בגיל הילדות ראיתי ילדיםעם פלטות נשלפות שיש להם פס אחד של ברזל דק על השיניים. האם זה גם נקרא שימור? האם משתמשים בזה היום? יש אפשרות לשימור שניתן להוציא מהפה כשאוכלים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור תוצאות הטיפול?
ד``ר עתליה וסרשטיין02/08/2010לא ברור לי במה מדובר. המונח לא מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כנראה על זה מדובר
ליאת02/08/2010אין דבר כזה? או שהשתמשתי במושג לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור/ שמירת תוצאות הטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין02/08/2010נעשה לפי הבעיה הראשונית והשינויים הצפויים. בעקרון קיימים אמצעים שניתן להסיר כפלטות עם פס מתכת, כפי שתארת או פלטות שקופות וכן חוטים למיניהם בד"כ מתכתיים,המקובעים לשיניים מבפנים. לעתים רחוקות משתמשים בתוספת גומיות, שהמטופל מרכיב ומסיר בעצמו. שאלי את האורתודונט שלך מה צורת שמירת התוצאות שלדעתו מתאימה לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ממשוךשיר02/08/2010
שלום!
לפני כ-4 שנים התחלתי טיפול אורטודנטי כי הפריעה לי שן קדמית שהיתה לי קצת עקומה. בעקבות הטיפול מאוד לא נוח לי המגע בין השיניים ויש לי כאב בלסת. עברתי לפני כ- 3 שנים לאורטודנט אחר. הוא אמר לי שהוא רואה את הבעיה אבל כבר כמעט 3 שנים אני אצלו ומה שהוא עשה זה להזיז מעט את השיניים העליונות אחורה וכתוצאה מהמגע בין השיניים , השיניים למטה נכנסו פנימה וכל מגע כואב לי נורא כך שכל היום אני עם פה פתוח וכל הזמן מרגישה ששי לי שיניים. יש לי מגע של הניבים ( והם השתייפו די הרבה מהמגע עם הקוביות). ואני כל הזמן מתאמצת להכניס את הלסת התחתונה . זה מפריע לי בהליכה , אני לא יכולה לעשות ספורט, קשה לי לדבר ,אין לי תנועה חופשית של הפה. וזה פגע לי בפנים . אני כבר שנה נמצאת בדיוק באותו מצב וכל פעם הוא אומר לי שכדי שיהיה לי נוח השיניים צריכות לזוז עוד קצת אחורה, אלא שהרווח נסגר כבר מזמן והגומיות מזיזות קצת אבל זה מיד חוזר למקום. הוא כבר שנה אומר לי שזה הסיום ואני מרגישה שהוא דוחק בי בנסתר כך שהטיפול יסתיים כי אני ביקשתי. (עבור הטיפול שילמתי מעל ל- 21,000) אני ממש חסרת אונים. אני מודה שכשמסתכלים זה לא נראה חמור אבל ההרגשה היא איומה. לדעתי הוא גם סתם אמר לי שהוא רואה את הבעיה כי עכשו הוא טוען שבאתי אליו רק כדי להכניס את השיניים. (דבר שאינו נכון כי זה הפריע לי נורא בטיפול הקודם).
האם יש בדיקה או צילומים שאפשר לעשות? הרופא שאני נמצאת אצלו הוא מומחה. מצד אחד , אני רוצה להאמין לו שאין שום בעיה. (למרות שאם הוא היה אומר לי את זה בייעוץ לא הייתי אצלו. הוא אמר לי "בוודאי שאני רואה") מצד שני זה מפריע לי נורא כבר מעל ל-3 שנים. איך אפשר לבדוק אותי? למי עליי לפנות? יש לזה בכלל פתרון?
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים לא צריכות להיות במגע
ד``ר עתליה וסרשטיין02/08/2010עם אלה שבלסת הנגדית רוב הזמן. המגעים היחידים - בעת לעיסה ובליעה. את שולטת בעניין המגע ועלייך להרפות את הלסת התחתונה. אם עצתי לא תועיל לך, את יכולה לפנות לייעוץ נוסף למחלקה לאורתודונטיה באחד מבתי הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב או בבית החולים הדסה עין כרם שבירושלים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
שיר06/08/2010קדום כל אני לא מנסה שיהיה מגע בדיוק להפך. אני רוצה שהלסת תהיה משוחררת אבל במצב הזה יש מגע לא נעים.כי השיניים בלסת התחתונה מחוץ לשיניים בלסת העליונה.
כשאני אצל האורטודנט הוא דוחף לי את הלסת התחתונה ואומר שהסגירה בסדר. אבל אני לא יכולה להיות במצב הזה כמו שהוא מכניס לי את הלסת זה ממש כואב לי וגם קשה מאוד (ממש פרויקט בשבילי לעשות אפצ'י). אני רוצה שזה יהיה חופשי, רגיל.
איך מגיעים למקומות האלו? תוכלי למסור לי מספרי טלפון?
והאם יש מרפאה זהה באזור הצפון?
הוא מומחה והוא אומר לי שמבחינת הסגר הכל תקין ואני מאמינה לו מבחינה שכלית כי הוא מומחה. אבל זה סותר את התחושה שלי. האם ייתכן שזה לא משהו שהאורטודנט יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבביה"ח רמב"ם
ד``ר עתליה וסרשטיין06/08/2010שבחיפה יש מרפאה אורתודונטית. בפוריה יש ככל הידוע לי מרפאה לכירורגית פה ולסת. נסי לקבל ייעוץ באחד ממקומות אלה. את לא יכולה לאלץ את עצמך לסגור מאחור, כדבריך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?מאי01/08/2010
יש לי גשר כבר כשנה,
שבוע שעבר הייתי אצל האורתודנט והוא החליף לי גומיות וגם שם לי חוט כזה על השיניים הקידמיות..
לפני כמה ימים אכלתי גלידה וכנראה זה היה עם צבעי מאכל כי החוט ממש נצבע בצבע צהוב זוהר כזה ולא הצלחתי להוריד את הצבע אחרי שצחצחתי שיניים כמה פעמים.
מה עושים? זה ממש מפריע לי ויש לי תור לאורתודנט רק עוד חודש ואין אפשרות להקדים
האם אין שום אפשרות להוריד את הצבע הזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא ניתן להקדים את התור?
ד``ר עתליה וסרשטיין01/08/2010לא סביר שאת צריכה לחכות חודש רק כדי להחליף גומיות.
אם האורתודונט שלך לא יכול לקבלך, שיפנה אותך למי שכן יכול לעשות כן.
לא נראה לי שקיימת אפשרות להוריד את הצבע.
אם תאכלי משהו בצבע מאכל אחר, יתכן שהצבע ישתנה שוב ואולי לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידות ליישור שינייםליה01/08/2010
אם המטרה היא רק להזיז 2 שיניים בלסת העליונה ולסגור רווח בינהן שנובע מכך שכל שנה נוטה מעט הצידה, האם המידות יילקחו גם מהלסת התחתונה? האם לקיחת מידות כרוכה בהפעלת כוח על השיניים כל שיכולות למשל להיתלש סתימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הפעלת כוח
ד``ר עתליה וסרשטיין01/08/2010על השיניים בלקיחת מידות וסתימות לא יכולות להיתלש. נתון לשיקול האורתודונט אילו מידות לקחת ומאילו לסתות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בקשר לפלטות וקיבועבר30/07/2010
עוד כ3 חודשים אני מוריד את הגשר, הרופא אמר לי שהוא ישים לי קיבוע ולאחר חודש הוא יוריד לי את הגשר. עכשיו יש לי כמה שאלות,
1. הקיבוע לכמה זמן הוא? האם שמים לב אליו? הוא שבכלל לא רואים אותו?
2. הפלטות, אני לפעמים, יוצא מהבית, זאת אומרת לשחק כדורגל, יוצא עם חברים, האם זה אפשרי שבשעות אלו אני לא ילבש את הפלטות?
3. אחרי שהוא יוריד את הגשר, וישים לי את הפלטות, השיניים שלי יהיו כביכול "מושלמות" נכון? וגם אנשים לא ישימו לב לפלטה נכון?
תודה רבה, בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין31/07/20101. כמה זמן, שהרופא שלך יחליט. לא רואים אותו חיצונית
2. כן
3. מקווה שיהיה מושלם בעיניך. לא ברור באילו פלטות מדובר.
בשעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכיםהדס28/07/2010
שלום,
אני בת 29 והתחלתי טיפול אורטודנטי לפני כחודש.
ביקשתי מהאורטודנט את הטיפול המהיר ביותר.
כל שבועיים אני באה אליו והוא מחליף לי גומיות וכל מה שעושים...
לאחרונה גיליתי שאחרים הולכים לביקור אצל האורטודנט רק פעם בחודשיים-שלושה.
כל הזמן יש לי לחץ על השיניים, ואני מעוניינת לדעת האם זה תקין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד``ר עתליה וסרשטיין29/07/2010אם האורתודונט מומחה - הוא יודע מה הוא רשאי לעשות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאסטמהאוראל28/07/2010
היי
יש לי דיאסטמה וכל שאר השיניים שלי בפה ישרות.
איך אפשר לצמצם את הרווח בשיטה הכי מהירה וטובה לטווח הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי מהיר
ד``ר עתליה וסרשטיין29/07/2010והכי יציב - הגדלת השיניים משני צדי הרווח אצל רופא שיניים כללי, לא אורתודונט.
אך אם השיניים רחבות/הרווח גדול ניתן להניע במספר שיטות, שאין ביניהן הבדל לטווח הארוך.
השיטה המדוייקת ביותר היא באמצעות מכשור קבוע המודבק לשיניים. "גשר" בלשון העם. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לחברי הפורום.דורה28/07/2010
בני עובר טיפול שיניים כבר 4 שנים, אצל רופא במרפאה פרטית.
אורך הטיפול מאוד מפתיע אותי מאחר וגם בתי עברה טיפול אצל אותו הרופא (גם אצלה הטיפול היה ארוך). מצבם של שני ילדי לא היה רע, סגירת רווח מקדימה ותו לא.
שאלותי הם אם כך:
1. מה אורך טיפול ממוצע של יישור שיניים?
2. מה רווח הזמן המומלץ בין טיפול לטיפול?
3. האם לאסיסטנטית מותר לבצע את הטיפול, ללא נוכחות הרופא אך בהוראתו?
תודה לעונים.
דורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/07/20101. הממוצע כשנה וחצי כשכל השיניים הקבועות בפה
2. תלוי בסוג הקשתות המשמשות ובאמצעים הנוספים להנעת השיניים. אין להם זמן פעולה אחיד.
3. תוכלי לברר לבטח במשרד הבריאות. ככל הידוע לי לסיעת אסור לעבוד בפה המטופל, אך אם היא שיננית במקצועה, היא רשאית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהנטע, בת 1628/07/2010
לפני חצי שנה סיימתי טיפול של 4 שנים עם קוביות.
האורטודנטית שלי שמה לי קיבוע בשיניים התחתונות, ובעליונות היא שמה רק בין השתיים הקדמיות.
היא נתנה לי גם פלטה שקופה, את הפלטה למעלה אני שמה כל לילה ואת הלמטה פעם בשבוע בלילה.
עברה כבר חצי שנה, אני יכולה לשים את הפלטה לעיתים רחוקות יותר?
כמו לשים פעם בשבוע את שני החלקים?
אני לא רוצה שהשיניים יתעקמו אבל ידוע לי שלאחר תקופה שמים את הפלטה לעיתים רחוקות יותר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלטה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/07/2010על שיטת ההורדה בשימוש צריכה להיות של האורתודונטית שלך, שהכירה את המצב ההתחלתי. פני אליה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם איזה מברשת לצחצח שיש לי קוביות?IGN27/07/2010
יש לי קוביות רציתי לדעת אם אני יכול לצחצח במברשת קשה? או דווקא רכה יוותר?
מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המברשת המומלצת
ד``ר עתליה וסרשטיין29/07/2010צריכה להיות בעלת ראש פעיל קטן, שיוכל להגיע לכל מקום על פני השן. המברשת צריכה להיות לא קשה כדי לא לגרום נזק לחניכיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר טרי-דחוףשירן26/07/2010
יום רביעי האחרון עשיתי גשר וקשה לי לאכול דברים קשים. האם זה בסדר ועד מתי זה יימשך ככה?
הסבירו לי שאסור לאכול מסטיקים סוכריות וכל זה אבל מעבר לזה כלום. אז יש לי שאלה, מותר לי לאכול ביסלי, צ'יפס, חטיפים קשים למיניהם, פיצוחים (גרעינים קבוקים) וכד'.
אפילו לחם קשה לי ללעוס. \:
ולמה זה דחוף? כי ביום ראשון הזה אני יוצאת לסמינר של שבוע ואני רוצה לדעת אם מותר לי לאכול דברים מסוימים. אז תודה מראש (:
ואם זה יעזור.. אני בת 15.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לאכול דברים קשים
ד``ר אריאל דינבר26/07/2010לא פיצוחים, סוכריות קרח פרות קשים וכו' גם ביסלי אסור לך.
נורמלי שהשיניים כואבות אך זה יעבור לאט לאט.
תהני בטיול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
שירן26/07/2010תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)