מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלות יישור שינייםרון15/09/2010
שלום רב
רציתי לדעת מה טווח המחירים ליישור שיניים?האם זה משנה מספר השיניים שצריך ליישר? ואם אני רוצה לעשות זאת דרך האונברסיטה האם העלות זולה יותר ? האם גובים דמי ייעוץ?והאם יש שימוש באורתודונטיה לינגואלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לפי מס' השיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין16/09/2010אלא לפי הערכת קושי המקרה. טווח המחירים רחב. באוניברסיטה העלות יותר זולה מהממוצע בשוק הפרטי, גובים דמי ייעוץ ונעשה שמוש גם באורתודונטיה לינגואלית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהroni15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין בעד מה
ד``ר אריאל דינבר15/09/2010על מה בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאוש מהרופא... אנא עזרומישהי14/09/2010
שלום רב,
אני כמעט בת 28.
לפני שנתיים וקצת התחלתי טיפול ליישור שיניים. אז רופאה אמרה לי שיישור עלול לקחת שנה וחצי. עברו כבר שנתיים ואני עדיין תקועה באמצע טיפול. כבר איבדתי תקווה שהברזלים האלה אי פעם יירדו לי מהשיניים.כבר כמה פעמים הייתי קרובה לשלמות בטיפול וכל פעם הרופאה הייתה צריכה להזיז שן אחת שלא עמדה יפה. ואז כשהשן הרצויה נעמדה יפה ,השן אחרת נהייתה עקומה בגללה .ואז שוב לשנות הכל. הסיפור הזה נמשך יותר מחצי שנה - שכל פעם היא מזיזה מחדש הכל בגלל שן אחת.השיניים שעמדו מושלם נהיות שוב עקומות וזה כמובן מלווה בכאבים חזקים כל פעם. איני רואה סוף לטיפול הזה למרות שעיקרונית אני אמורה להיות כבר בשלבי סיום.הלכתי לרופאה אחרת והיא אמרה שייקח מקסימום חודשיים לסיים את הכל.לא נשארתי אצלה, המשכתי עם הרופאה שלי בתקווה שבאמת הכל ייסתיים כבר, אבל מאז עברה לפחות חצי שנה ואני לא רואה עדיין סוף.
אני ממש מיואשת. שילמתי כבר את הכל הכסף עבור הטיפול ויש לי תחושה שלרופאה שלי לא ממש משנה מתי הטיפול ייסתיים.
מה מומלץ לעשות במקרה כזה? כשאני שואלת אותה מתי נראה לה שהטיפול יגמר, היא נמנעת מלענות ובמקום זה מאשימה אותי בלחץ יתר.
האם כדאי לעזוב רופא שלא בוטחים בו כבר בשלב כזה מאוחר - כמעט סיום מצד אחד ומצד שני אי ידיעה מוחלטת לגבי מועד הסיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010שגם הרופאה שלך מעוניינת בסיום הטיפול, כי אינה מקבלת תשלום לפי ביקורים.
ההחלטה היא שלך אם לעזוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום רווחיםשושה14/09/2010
שלום.
יש לי שיניים קטנות עם רווחים. הסיבה לרווחים בין השיניים היא כנראה העובדה שהן קטנות ביחס ללסת.
השיניים ישרות ובריאות, ולכן (וזה גם לדעת רופאים שונים) גשר יכול לצמצם את הרווח אבל הוא יצור שיניים עקומות, שנוטות מעט פנימה.
שמעתי על קומפוזיט ועל חרסינה שמאפשרים צמצום רווחים.
האם קומפוזיט לדעתך יכול להתאים במצב שלי? לכמה זמן הוא מחזיק?
אני גם מנגנת על כלי נשיפה, וסוג של אוחזת בפיה באמצעות השיניים. האם החומר מספיק חזק? או שאוכל לנגן עם איזה מגן שיניים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות הטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010צריכות להיבחן בשתוף עם רופא שיניים כללי או מומחה לשיקום הפה. כדאי שתפני לייעוץ כדי לבדוק, אם ניתן ללא יישור שיניים להגגיע לתוצאה אסטטית טובה. הגדלה על ידי קומפוזיט או שחזורי חרסינה לא מבוצעים על ידי אורתודונטים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאדר13/09/2010
רציתי לדעת האם יש ניתוח ליישור שיניים, כמה זמן אורך הניתוח וההחלמה ממנו. וכמובן מהו טווח המחירים של ניתוח כזה וכיצד הוא מתבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש ניתוחים נילווים
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010להזזת לסתות או להחשת הזזת השיניים. הניתוחים לא מזיזים את השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מסובבתמאי13/09/2010
כמה זמן עשוי לקחת לשן בודדת להסתובב. מדובר בשן נוטה על צידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לפנות לבדיקה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010לא ניתן להעריך זאת ללא בדיקה כללית של הפה והשיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנים לפני תחילת טיפולנירה13/09/2010
שלום רב,
האורתודנט של בתי (בת 13) אבחן את הדרוש טיפול בפיה וקבע את מהלך הטיפול. לפני תחילת הטיפול הוא דורש צילום פנים ושיניים אבחנתי (לא X RAY).
להבנתי הצילום דרוש בעיקר לצורך התגוננות מפני תביעות וטענות עתידיות, כך שיהיה "לפני" ו"אחרי" שניתן לבחינה ולהצגה. לא השתכנעתי בנחיצות הרפואית בצילומים אלה, שדורשים משאבי זמן וכסף, מיותרים לטעמי.
האם מחובתי לבצעם? הלא האבחנה והטיפול נקבעו ללא היסוס בלעדיהם.
הרופא מצידו טוען לשמע התנגדותי שזו ההוראה של האגודה והוא לא יכול להפר אותה.
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונות
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010חשובות גם להערכת התקדמות הטיפול ואפילו לצורך שיקולי שמירת התוצאה. האורתודונט לא יכול לזכור במהלך הטיפול לא כל שכן בסיומו, מה היה מצב כל אחת מהשיניים והלסתות בהתחלה. הזמן והכסף לתמונות זניחים יחסית לזמן והכסף שיוקדש לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע נשלףרן12/09/2010
אם צריך לשים פלטה נשלפת רק בלילה, האם אין זה מעין "משחק" מסוכן
עם השיניים? כלומר, בלילה מופעל לחץ ואילו ביום מאפשרים לשיניים
לבצע את התנועה הטבעית שלהם, גם אם מדובר באלפיות מיקרונים.
אני אמור להרכיב פלטה נשלפת כל החיים האם זה לא יחליש או יפגע בשיניים בדרך כלשהי בטווח הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלטה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010אמורה להיות פסיבית. אם יש תנועות שיניים בעקבות השמוש בה בלילה בלבד, יש להשתמש גם ביום עד התיצבות ואז להסיר שעות שמוש בהדרגה, תוך בקורת, שהםלטה נכנסת בקלות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת ארוך ומעמיק..ליר12/09/2010
שמו לי גשר בכיתה י'..מסיבות פשוטות שהשיניים שלי איטיות ולוקח להן זמן ליפול ולהתפתח..
הרופא אמר לי ייקח שנה ושלוש חודשים שנה וחצי גג.. אמרתי טוב, נסבול את השנה הזאת וזהו.
מאז עשיתי ניתוח, הייתה לי שן כלואה בלסת העליונה בבפנים..היו צריכים לחתוך ולהתחיל למשוך כדי שזה יגיע לשורה, זה כאבים מטורפים ועזוב שחוויתי מקרים לא נעימים של טעויות וצורך לעשות את הניתוח פעמים.
זה גם הביא לי מלא מלא מלא דלקות וחיידקים כי קשה לצחצח שם שיניים במיוחד שא' כואב וב' אני לא רואה אם ניקיתי מספיק טוב או לא, ועצם העובדה שעושים לחץ על החך זה עושה דלקת..הייתי תחת מלא אנטיביוטיקה וזה עשה לי שנה לא פשוטה שעשתה לי בעיות עם הבגרויות והכל.
היום, כבר בכיתה י"ב, ברוך ה'...השן הופיע והיא נמצאת בשורה והכל נראה פיקס..ואני מתה להיפטר מזה, מתה..
עכשיו חזרתי מהרופא והוא אמר בסוף שנה מורידים אמרתי אין מצב..זה שנה אחרונה שלי וגם ככה קשה לי לחייך
שאלתי מה יש כבר עוד לתקן הוא מסביר לי שצריך ליישר את השורש..שאלתי מה יקרה אם נוריד עכשיו הוא אומר שכלום, נשים קיבוע וכלום לא יזוז..שאלתי אותו מה יהיה הבדל אם נישאר עד סוף שנה והוא אומר לי מבחינה חיצונית כלום רק השורש ייתישר.
בעיקרון השיניים שלי ישרות. ואם הוא אומר שאם נוריד זה לא יעשה שום נזק אז אני מתחילה לחשוב על זה באופן רציני...מה דעתך?? מאוד חשוב לי להוריד את זה.. כמה נזק יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעתיד
ד``ר עתליה וסרשטיין12/09/2010הכותרת עלולה לנוע בעקבות השורש, גם אם יש קיבוע. כדאי להביא את השורש למקום הרצוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה חדשהרועי12/09/2010
שלום רב
פניתי לאחרונה למרפאה בת"א שמפעילה את שיטת aerodenthis החדשה והם הציעו
לי לשלוח תמונות פנים ושיניים במייל כדי לבחון התאמה. החשש שלי הוא משיטה שנדמה
לכאורה שהיא עדיין בשלבי פיתוח וטרם הוכיחה את עצמה (ומופעלת כרגע רק בשתי
מרפאות בארץ). אשמח לשמוע את דעתכם על עליה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכחת עדיין
ד``ר עתליה וסרשטיין12/09/2010לא מופיעה בספרות המקצועית , גם לא בספרות החדשה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניים בריאות לפני ישור שיניםל.12/09/2010
לבתי הוצע במסגרת אבחון והצעת תכנית טפולית לפני תחילת ישור שיניים לבצע עקירה של 4 שיניים חזקות ובריאות.
האם על פניו יכול להיות שהעניין נשמע הגיוני? האם מערכת כל כך מתקדמת אינה יכולה למצוא אלטרנטיבה אלא לגרום לעקירות משונות מסוג זה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקובל באורתודונטיה לעקור שיניים
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010בעיקר כאשר יש צפיפות מאד גדולה ואו שיניים גדולות באופן יחסי ללסתות כך שהן מאד בולטות ושוכבות קדימה. עם זאת אנחנו ברוב המקרים משתדלים לא לעקור אם אפשר וזה בהחלט תלוי מה חומרת הבעיה של בתך. אני ממליץ לך לגשת לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועקרן12/09/2010
מה ההבדל בין פלטה לקיבוע שקופה לבין כזו עם פס מתכת? האם ההבדל רק חיצוני? מה מאימה יותר אחרי סגירת רווח בין שיניים קדמיות? והאם שתיהן נוגעות בחך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה עמידה יותר לאורך זמן
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010השקופה נשחקת ומתבלה מהר יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך טיפולשירה12/09/2010
הבעיה היחידה אצלי ששתי השיניים הקדמיות הן עם רווח ונוטות כל אחת הצידה כך שהרווח גדול בחלק הרחוקמהחניכיים (כ-1.5-2 מ"מ). נאמור לי ע"י אורטודנט כי יקח כשישה שבועות לסגור אותו עם פלטה רגילהנ נשלפת. יחד עם זאת נאמר לי שבמכשור קבוע ניתן להגיע לתוצאה טובה יותר. האם גם במכשור קבוע הפעולה כ"כ מהירה או לוקחת יותר זמן? מהו מינימום השיניים עקורנית במצב מעין זה שיהיה צורך להדביק עליהן סמכים? האם גם 4 עשויות עקונית להספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לך על מכשור קבוע
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010מספר הסמכים המודבקים נתונים להחלטת האורתודונט שלך בהתאם לבעיה שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת הלסת וגשר.א11/09/2010
שלום, קודם כל אשמח לקבל תשובה מפורטת מספיק.
אני בן 16.5 ולפני כמה ימים הלכתי לאורתודנט לקבל ביקורת.
הוא אמר שהלסת העליונה שלי קצת צרה והניבים צריכים יותר מקום, ובשביל זה אני אצטרך מכשיר שירחיב לי את הלסת. עכשיו, ממה שאני זוכר הוא אמר שמשך ההרכבה של המכשיר יהיה שלושה שבועות (ואחר כך גשר לשנה וחצי), מה שלא נראה לי הגיוני, ויכול להיות שהזיכרון שלי מטעה אותי. יכול להיות שבאמת אצטרך את זה רק לשלושה שבועות?
האם גיל 16.5 זה גיל גבולי בשביל להתחיל לטפל בשיניים ולהרחיב את הלסת? האורתודנט אמר שאני אקבל החלטה עד סוף החודש ואני פוחד שיהיה מאוחר כבר להתחיל טיפול, כי לא בטוח שאחליט עד סוף החודש, בכל זאת הברזל הזה הולך לשבת אצלי תקופה ארוכה בשנים היפות של החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דחיפות להחליט תוך חודש...
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010. קח את הזמן להחליט ולגבי השנים היפות, גם צבא וגם אוניברסיטה, כולן שנים יפות. לשיקולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם עשיתי ישור שיניים לפני תשע שניםרעות11/09/2010
אם עשיתי ישור שיניים לפני תשע שנים ועכשיו צריכה/רוצה לעשות שוב מכיוון של שמו לי קיבוע והשיניים זזו. אפשרי לבקש מהרופא או המרפאה שעשו בזמנו את היישור לקחת אחריות על כך שלא שמו קיבוע ולבצע את הגשר החדש- שכן קיבוע הוא הכרחי לאחר יישור למיטב הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי שימור התוצאה
ד``ר אריאל דינבר12/09/2010אם זה קיבוע או פלטה ניידת נתון לשיקולו של הרופא המטפל. אני מניח שטיפלת אצל מומחה את יכולה לבקש ממנו שיסביר לך. גם היום ישנם מומחים רבים שלא מדביקים קיבועים וחלק שמדביקים רק בלסת תחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
מישהי12/09/2010שיסביר לי למה הוא לא שם לי קיבוע ועכשיו השיניים זזו? לא חבל על העבודה, השנים עם הגשר.
גם לחפש את הרופא אחרי תשע שנים זה קצת הזוי.
אתה חושב שאורתודנט שעשה את הגשר בזמנו יכול לקחת אחריות על כך שהשיניים זזו כי לא שם קיבוע ולקחת את המשך טיפול עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא באחריותו
ד``ר עתליה וסרשטיין14/09/2010שיניים עלולות לזוז גם עם קיבוע, ואפילו כזה שלא התנתק. סביר להניח שניתנה לך פלטה לסייע בשמירת התוצאה. שיניים זזות כל החיים וגם לאחר טיפול אורתודונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)