מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום !ורד06/12/2008
יש לי שאלה בנשא יישור שיניים אני בת 15 בעלת שינים מאוד עקומות שני שיניים אחוריות קדמיות ( מן שני דמקה ) משיחה אם רופאת שינים ( לא אורתודנט ) שהייתי יותר קטנה נמסר כי אהיה חייבת בעקירת שני שיניים לפחות . ברצוני לדעת אם במקום לעקור שיניים אוכל להשתמש במכשיר הרחבת לסת או כל אלטרנטיבה אחרת שלא כרוכה בעקירה ? כסף אינו מקור לבעיה וגם לא הזמן שבו הגשר יהיה עליי (אם יותר בגלל ההרחבה ) . ואם אפשר לבקש מהם אפיו שהשיניים לא תהיינה ישרות לחלוטין אך רק שלא אצטרך לעקור שיינים . אני יודעת שזה גובל בטיפשות אבל אני ממש לא יכולה לעקור שיינים ממש לא . בתודה מראש שבוע טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצויה בדיקה מקצועית
ד``ר עתליה וסרשטיין06/12/2008כדאי שתפני לאורתודונט/ית שהם מומחים ליישור שיניים כדי שיבדקו אותך ויאמרו לך מהן תכניות טיפול טובות וסבירות עבורך. דעי, שגם בין מומחים יכולים להיות חילוקי דעות באשר לתכנית הטיפול האידאלית. מקרה גבולי ניתן לנסות לפתור ללא עקירות, אך אם התוצאה המתקבלת אינה מוצלחת, ניתן לעבור לטיפול עם עקירות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים בגלל גשרלילך כהן03/12/2008
בני בן 11 ואתמול הרכיבו לו גשר (שיטת דמון) מאז הוא די סובל ומתקשה מאוד באכילה. כיצד אפשר להקל עליו לעבור את הימים האלה חוץ מתזונה רכה, כדאי לתת תרופות? כמה ימים הכאב נמשך? מתי רצוי לגשת לרופא שיבדוק? האם יש מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתגבר על הכאב
ד``ר עתליה וסרשטיין03/12/2008בהחלט ניתן לתת משכך כאבים כדוגמת אקמול. בדרך כלל הכאב מופיע מספר שעות לאחר התקנת המכשור ועולה בעוצמתו עד יום יומיים אחר-כך. בהמשך הכאב שוכך בהדרגה ואחרי שבוע בדרך כלל אין כל כאב.
תמיד אפשר ורצוי להתייעץ עם האורתודונט/ית המטפל/ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסןמיכל02/12/2008
לבתי בת ה- 13 שמו טבעות לפני 3 חודשים, ועכשין האורתודנט הוסיף לה רסן. הילדה מאד סובלת מהרסן וכיוון שישנה על הבטן, היא לא מסוגלת לישוןן איתו. יוצא שהיא יכולה לשים את הרסן רק מחזרתה מבית הספר ועד שהולכת לישון, בערך 6 שעות ביום. האם זה מספיק? האם יש פתרונות אחרים מלבד רסן? תודה מראש, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות ההרכבה
ד``ר אריאל דינבר02/12/2008נקבעות על ידי הרופא בהתאם לבעיה.
שתנסה בכל זאת לשכב על הגב. אם לא תצליח יש לפנות לרופא המטפל שיציע פתרון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור באוניברסיטהטלי02/12/2008
היי, אני בת 33 ומעונינת ליישר את השיניים בעזרת טבעות פנימיות. הבנתי שאפשר לפנות למתמחים באוניברסיט ת"א ולשלם הרבה פחות ממרפאה פרטית. האם מומלץ? מספיק מקצועי? או שאולי עדיף לגשת למומחה ולשלם כמה שצריך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על ידי מתמחים
ד``ר עתליה וסרשטיין02/12/2008הטיפול באוניברסיטה מבוצע על ידי מתמחים, אך בפיקוח מלא של מטמחים לאורתודונטיה ולכן הוא בהחלט מקצועי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל מוצץטלי01/12/2008
קראתי שאם נותנים לתינוק מוצץ - עדיף תמיד לתת לו את המידה הכי קטנה. המטפלת של הבן שלי (בן שנה) טוענת שאם אנחנו נותנים לו מוצץ שמיועד לגיל 3 חודשים אנחנו גורמים לו נזק, ושחייבים לתת לו מוצץ גדול יותר. מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נזק במוצץ קטן
ד``ר אריאל דינבר02/12/2008ניתן להציע לילד מוצץ גדול יותר. אם לא יהיה לו נח אני מבטיח לך שהוא יפלוט אותו מייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב שבקע עקום בגלל שן חלב שלא נפלהמישהי2530/11/2008
שלום, אני בת 25 ויש לי שן חלב (במקום אחד הניבים בלסת העליונה) שעדיין לא נפלה. הבעיה היא שהשן הקבועה התחילה לבקוע בחיך הפנימי מאחורי שן החלב, שלמרות זאת לא מראה סימני תזוזה. מה התהליך בדר"כ במקרה כזה? מאוד חשוב לי שאם אצטרך טיפול אורטודנטי שהוא יהיה אסטתי ככול שניתן. האם במקרה כזה יש צורך בגשר על כל הלסת העליונה עד שהניב הקבוע יגיע למקומו? או שיש דבר כזה גשר "חלקי"? האם זה שהניב בקע בחיך הפנימי מאחורי השן לא יפריע? איך משתמשים בגשרים/פלטות למיניהן כשיש "חור" במקום שן? (השן מאחורה). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לענות על כל השאלות
ד``ר אריאל דינבר02/12/20081. התהליך: יצירת המקום לשן הקבועה, עקירת השן החלבית ומשיכת השן הקבועה למקומה.
2. בד"כ מדביקים סמכים על כל הלסת העליונה במיוחד כאשר יש צורך בפתיחת מקום לשן.
3. ניתן במקרים מסוימים להרכיב גשר חלקי
4. לא
5.כל שן מקבלת סמך וביניהם עובר חוט. ברגע שיש חלל אז מדלגים שן אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה עליונהיוסי29/11/2008
האם פלטה שהפלסטיק שלה לא מונח כראוי על קשת השיניים ונוגעת בחלק מתחתיות השיניים (כלומר לא בצדדים שלהן אלא בתחתית דופן השן), יכולה לגרום להשתפשפות אותן שיניים באמצעות הלחץ האינטנסיבי המפועל עליהם מלמטה מגוף הפלסטיק של הפלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעקרון לא
ד``ר אריאל דינבר29/11/2008הפלטה לא יכולה לשפשף ולגרום נזק לשיניים אך לחץ גדול מידי על החניכיים יכול לפגוע בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בשיניים - הפחתת חיכוךשמוליק28/11/2008
גשר בשיניים גורם לחיכוך מתמיד עם פנים הפה(החלק הפנימי מתחת לשפתיים), כיצד ניתן למנוע/לצמצם זאת ? האם ניתן לצפות את הברזלים בחומר "ידידותי" לפנים הפה ? האם יש חומר שניתן למרוח על פנים הפה ע"מ לצמצם את החיכוך ? תודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת ההפרעה לרקמות
ד``ר עתליה וסרשטיין28/11/2008ניתנת להשגה על - ידי הנחת שעווה, שמחולקת על-ידי האורתודונטים בליווי הסבר לשימוש, לאחר הדבקת המכשור. קיימות גם מעין מעטפות מפלסטיק, שיכולות לסייע, אך הן פחות בשימוש וניתנות רק במקרים חריגים. גם תוספת גומיות קטנות על ידי האורתודונט, נוסף לדרוש מבחינת הטיפול, יכולה לסייע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוזזת לסת תחתונה?גיל26/11/2008
שלום לאחר יעוץ עם אורתודנט, הוא המליץ לי להוזיז את הלסת התחתונה בעזרת פלטות. שאלתי היא (שחשבתי, לאחר היעוץ) איך ניתן להוזיז לסת ללא טיפול כירוגי ? הרי הלסת מחוברת לגולגולת, כיצד פלטה אשר תולבש על השיניים מבפנים תוזיז את הלסת באיזשהו אופן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתקופת הגדילה
ד``ר עתליה וסרשטיין28/11/2008ניתן להשפיע על גדילת הלסתות באמצעות מכשור אורתודונטי או אורתופדי. לדוגמא מכשיר בתוך הפה, שמאלץ את הלסת התחתונה להיות בעמדה קדמית, יכול לזרז את גדילתה.
לאחר סיום הגדילה דרושה כירורגיה כדי להזיז את הלסתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור...
גיל29/11/2008לא נראה לי שהלסת שלי תגדל עוד, אני בת 28 .. כמו כן בשיחה עם הרופא שלי, לא דובר על שום טיפול כירוגי.. לכן אם הלסת לא יכולה לגדול עוד מכיון שאני לא ילדה כבר, אז איך ניתן לבצע את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות מהאורתודונט
ד``ר עתליה וסרשטיין29/11/2008פתרון למצבך יכול להינתן רק בכפוף לבדיקה קלינית ורישומים מתאימים נוספים.
עליך לפנות לאורתודונט שבדק אותך,ולבקש הבהרות לתכנית הטיפול שהוצעה לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרן24/11/2008
היי, 2 שאלות: 1. קראתי שלא מומלץ לצחצח שיניים מיד אחרי האוכל כי פוגעים בתהליך הרה-מינרליזציה של השן. האם יש אמת בטענה? האם זה גם נכון לאחר אכילת מתוקים? או שבמקרה כזה עדיף לצחצח שיניים ישר אחרי השוקולד. כמה זמן צריך לחכות? 2. האם שתיית חלב היא טובה לשיניים? אני מתכוון להאם יש ספיגה של הסידן בחלב גם דרך חלל הפה או שזה רק דרך מערכת העיכול? וגם האם כמות הסוכר בחלב נחשבת לגדולה יחסית? או שאפשר לשתות חלב לפני השינה ואחרי צחצוח השיניים? תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם לא בתחומנו
ד``ר עתליה וסרשטיין28/11/2008כדי שיהיה צורך ברמינרליזציה, דרוש תהליך דמינרליזציה על - ידי חומר חומצי, וזה תלוי בסוג המזון. משחת שיניים שמכילה פלואוריד מסייעת ברמינרליזציה על ידי שחלוף יוני הידרוקסיל ביוני פלואוריד ונוצר פלואורו אפטיט, שעמיד יותר בפני תהליך העששת, כך שאין בעיה בצחצוח עם המשחה וזה רצוי תמיד - לא משנה מה אכלת.
הסידן שבחלב אינו נספג על ידי השיניים שבפה. בספיגה במערכת העיכול הוא יכול להשפיע על השיניים בזמן שהן נוצרות בלסתות, שנים לפני בקיעתן. יש לצחצח שיניים גם אחרי שתיית חלב לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועjenny21/11/2008
ד"ר שלום! לפני כמה ימים הורידו לי את הגשר ושמו לי קיבוע בשתי לסתות. במהלך הטיפול סבלתי מאוד מהלחץ המופעל כי יש לי בעיה במפרק הלסת וזה הפעיל לחץ עליו. עכשיו כשהורידו לי את הגשר הרגשתי שחרור אבל איך ששמו לי את הקיבוע עוד פעם התחלתי להרגיש שמשהו לוחץ לי בשיניים. האם התחושה שלי הגיונית וקיבוע באמת מפעיל לחץ או שהוא פשוט מונח שם? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע מונח באופן פסיבי
ד``ר אריאל דינבר21/11/2008תפקידו לשמור על הקיים לכן בד"כ לא אמור להיות לחץ.
אם קיים לחץ סימן שהקיבוע הודבק במצב פעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני18/11/2008
שלום לכם. אני בת 35. בגיל 18 עשיתי גשר של 4 כתרים בשיניים הקדמיות וכבר מספר שנים החניכיים מעל לגשר אפורות. זה מאוד מאוד לא אסטטי. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המראה של החניכיים? האם אם אני אחליף את הכתרים לכתרים מקרמיקה בלבד החניכיים ישובו להיות ורודות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיך לשיקום הפה או פריודונטיה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/11/2008שאלתך אינה שייכת לתחום האורתודונטיה אלא לתחומי רפואת השיניים המוזכרים בכותרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחתמרוש15/11/2008
יש לי רווח קטן בין השניים הקדמיות בלסת העליונה הרוםא אמר שאפשר (אבל לא צריך) לסגור אותו ב6 חודשים של ריבועיןם שאלתי היא האם גם פלטה יכולה לסגור רווח כזה (בגודל די קטן) וגם מהו סדר גודל של המחירים לטיפול כזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת רווח על ידי פלטה
ד``ר עתליה וסרשטיין15/11/2008חשוב לדעת אם יש רווח אופקי בין השיניים העליונות והתחתונות במקרה שלך. אם יש רווח, על ידי פלטה אפשר לסגור רווח על ידי הטיית השיניים פנימה, אם ההטיה רצויה. במכשור קבוע יש שליטה רבה יותר על הטיית השיניים. על מחירים איננו יכולים לענות כי הם שונים מרופא לרופא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועjenny13/11/2008
ד"ר שלום! אני נימצאת בסוף טיפול שיניים . נאמר לי ע"י רופא שאני צריכה לבקר שיננית כדי שיוכלו לשים לי קיבוע. רציתי לשאול האם פרק זמן של שבוע יספיק כדי שכל דלקת תעבור ויהיה אפשר לשים קיבוע באופן יעיל. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית וקיבוע
ד``ר עתליה וסרשטיין15/11/2008בדרך כלל פרק זמן זה מספיק בהחלט. כיוון שאני מניחה, שהמכשור שלך אינו פנימי ולאור העובדה שהקיבוע מונח על השיניים ולא על החניכיים, נדיר שתהייה בעיה.
לעתים רחוקות יש חניכיים מוגדלות בדרך כלל בלסת העליונה, שמכסות חלק מהשיניים ואז יש קושי בביצוע הקיבוע. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא יישור שינייםאהרון11/11/2008
האם טבעות בשיטת דמון עושות את גם את פעולת הרחבת הלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת דיימון
ד``ר אריאל דינבר12/11/2008הטבעות אינן מסוגלות לבצע הרחבה, ההרחבה בשיטת דיימון מתבצעת ע"י חוטים רחבים יותר ולכן ניתן לבצע את אותה הרחבה גם בסמכים מחברות אחרות. השאלה היא מה סוג ההרחבה הנדרשת וכמותה. יש הרחבות שממש לא רצוי לבצע בשיטה זו וההפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)