מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממליצה על שיטת הקוביות הפנימיותטליה10/11/2008
בהמשך לאחת התגובות של הבחורה שטוענת שמאד סבלה עם השיטה הפנימית של ישור השיניים, ואף הגדירה אותו כסיוט,אני סיימתי את הטיפול שבוע שעבר,ולא סבלתי בצורה שהיא מתארת,נכון שישנה חוסר נוחות לאחר שמחזקים את השיניים כתוצאה מהלחץ,אבל כאבים ?,לי לפחות לא היו,אני חושבת שטיב הטיפול נקבע לפי מיומנותו של הרופא ,זה שוק פרוץ יחסית וישנם רופאי שיניים רגילים שעושים טיפולים אורטודנטים,וזה מה שקורה לכן יש ללכת לרופא מומחה,שמתמחה בשיטות החדשות ולא ללכת על זול ,ללכת על איכות, גם אני וגם אחותי טופלנו ע"י ד"ר בלושטיין ברעננה, אחד הרופאים הטובים בארץ בשיטות החדשות של האיוזיליין והלינגאויל ,הטיפול היה מעולה שרות יוצא מן הכולל,והתוצאות נראות לעין, על איכות לא מתפשרים אשמח לשלוח למתלבטים תמונות של לפני אחרי [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנות הרופא חשובה
ד``ר אריאל דינבר11/11/2008אך יש גם שונות ברגישות המטופל. ניתן למצוא באותה מרפאה מטופלים של אותו רופא באותם מכשירים הסובלים בצורה ובעוצמה שונה. יש שלא סובלים כלל, יש הסובלים קצת ואחרים לא מפסיקים לסבול. הרופא המוזכר הוא כן מומחה מקצועי אך יש עוד הרבה מומחים מצויינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת שינייםסיון09/11/2008
שלום, אני בת 25 מתכננת לעשות טיפול אורתודנטי בשיניים, בייעוץ עם האורתודנט נאמר לי שאני צריכה להרחיב את הלסת (העליונה צרה מהתחתונה) עי הרחבה במכשיר RPE (לטענתו אמורים להרחיב עי בורג מסוים ולאחר מכן מים פלטה למספר שבועות) ברצוני לשאול מס' שאלות: 1)כיצד מתבצע הטיפול? ובאיזה שלב שמים את הריבועים? 2)האם הוא כרוך בכאב? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נוסחאות ומרשמים לטיפולים
ד``ר אריאל דינבר11/11/2008עליך לשאול את הרופא המטפל כיצד הוא מתכנן את הטיפול בהתאם לבעיות הספציפיות שלך. רופא אחר אולי ישנה את סדר הפעולות יכאיב יותר או פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים ללא טבעותדפנה08/11/2008
ד"ר שלום, אני בת 24 ועובדת בתחום המדיה, ומאז ומתמיד הטריד אותי המראה של שיניי, המצב איננו כל כך חמור אם כי ישנם פגמים קטנים שמפריעים לי. העניין הוא שבשל עבודתי וגילי אינני רוצה להסתובב עם טבעות ברזל בשיניים, בתחום בו אני נמצאת הייצוג הפרונטאלי הוא חשוב ולכן רציתי לשאול כיצד אוכל ליישר את שיניי ללא השמת גשר, או טבעות- האם ישנו פתרון של יישור שיניים בלייזר? או שישנה שיטה אחרת שמאפשרת טיפול יעיל ולא בולט לעין? במידה ויש מהו ולאן אוכל לפנות בנושא? תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור אסטטי
ד``ר עתליה וסרשטיין08/11/2008לא קיים יישור שיניים בלייזר אך קיימים מספר סוגים של מכשור אסטטי: סמכים שקופים חיצוניים עם קשתות דקות מתכת, פלטות שקופות שהן נשלפות ומכשור פנימי.
תוכלי למצוא מומחה או מומחית לאורתודונטיה שמשתמשים בטכניקות הללו על פי אתר האגודה האורתודונטית או אתר ההסתדרות לרפואת שיניים בתחום המומחים לאורתודונטיה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיות ורטיקאליותjen07/11/2008
ד"ר שלום! אני עוברת יישור שיניים כבר כשנה וחצי עם שינוי חד בתוכנית טיפול. היו אמורים לעשות לי ניתוח אורטוגנטי בלסת עליונה עקב מנשך פתוח ובסוף החליטו שניתן לסגור אותו בגומיות ורטיקאליות. הבעייה שיש לי הפרעה חמורה במפרק הלסת . הוא לא יציב ורואים בצילום פנוראמי שהוא מעוות. אני מרגישה שכשמפעלים לי יותר מידי לחץ על השיניים המפרק שי נידפק עוד יותר. אחרי שהביאו לי לשים גומיות הרגשתי לחץ עצום וכאב בלתי ניסבל אפילו אחרי שהורדתי אותם. זה גרם לי ללכת לביקור רופא אחר בשביל חוות דעת שנייה. הרופא אמר שלא כדאי לי לשים את הגומיות בגלל בעיה במפרק ושבכל ספר אורטודנטיה כתוב שבמצב כזה לא מומלץ להפעיל לחץ כזה גדול על השיניים. בסוף אני כן שמה גומיות ודי סובלת שאלה שלי האם הרופא שאמר שגומיות יכולות לגרום להחמרת מצב של מפרק הלסת צדק? והאם טיפול כולו יכול להחמיר את המצב. כי לפחות ככה אני מרגישה תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחיות בבעיות מפרק הלסת
ד``ר עתליה וסרשטיין08/11/2008בדרך כלל לא רצוי לגרום עצמנו כאב בלתי נסבל. מגע ממושך וחזק בין השיניים העליונות והתחתונות אינו רצוי למפרקי הלסת. למנשך הפתוח סביר להניח שגורמת דחיפה קדמית של הלשון. סביר מאוד ששליטה בה, שניתן ללמוד אצל קלינאי/ת תקשורת יכולה להביא לסגירה עצמאית של מנשך פתוח לפחות חלקית. יש רופאי שיניים שתחום מומחיותם הוא מפרקי הלסת וכן מחלקה באוניברסיטת תל-אביב -המחלקה לסגר/אוקלוזיה שעוסקת בכך במסגרת בית הספר לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים - "קוביות"מלכה06/11/2008
נאמר לי שבתי בת ה-12 צריכה יישור שינים (קוביות), לאחר מכן רסן. ברצוני לדעת האם יש הכרח רפואי לכך, או שכיוון שמצבי הכלכלי דחוק ביותר, ניתן לדחות זאת לתקופה או בכלל לא לעשות זאת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך אסטטי או רפואי
ד``ר עתליה וסרשטיין07/11/2008הסיבה לרוב הטיפולים האורתודונטיים היא אסטטית ולאו דווקא רפואית. אם אין חריגה רצינית מהנורמלי במראה של ביתך, ואם אין לה סטייה של הלסת הצידה או שיניים כלואות, סביר להניח שאינה חייבת בטיפול. דווקא חינני לבנות ונשים שהלסת העליונה מעט קדמית.
חבל שתילחצי מבחינה כלכלית. יישור שיניים ניתן לבצע גם לאחר סיום הגדילה, אם כי אז תכנית הטיפול יכולה להיות שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת עצםדניאלה06/11/2008
שלום אני בת 45 ומתחילה טיפול ליישור שיניים - בלסת תחתונה חסר לי עצם במקום בו עקרו לי שן טוחנת בהיותי נערה - שמעתי שבאורטודנתיה יש שיטות לצמיחת עצם בלסת - הרופא אורטודנט הציע לי שבסוף הטיפול אעשה גשר אבל קשה לי להשלים עם הפתרון הזה שכולל איבוד של 2 שיניים נוספות מהן השיטות לצמיחת עצם והאם הן הוכחו כיעילות במידה ששיתוף הפעולה שלי מובטח במהלך הטיפול ? תודה דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן יש, אך תלוי במקרה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/11/2008באורתודונטיה קיימת שיטה להצמחת עצם על ידי הבקעת שן. המצב המתואר על ידך אינו המצב המתאים לכך. יתכן שבמצבך ניתן להוסיף עצם בשיטות של כרורגיה פריודונטלית ואז לבצע שתל במקום גשר ולא להשחיז שיניים סמוכות לרווח העקירה. לצורך כך את צריכה לפנות לייעוץ פריודונטלי, כלומר, מומחה או מומחית לחניכיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה טבעות לשינים?נופר04/11/2008
מה זה טבעות אורתודנטיות ליפני קוביות לשינים? כמה זמן צריך להשאר עם זה ליפני הקוביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעות אורתודונטיות
ד``ר עתליה וסרשטיין04/11/2008משמשות בעיקר בשיניים הטוחנות/האחוריות. לעתים משתמשים בהן לצורך רסן ולעתים במקום קוביות על השיניים האחוריות כיוון שאחיזתן בדרך כלל חזקה יותר משל ה"קוביות"
הטבעות עצמן לא עושות שום שינוי בעמדת השיניים ואם לא משייכים להן רסן או מכשיר פעיל אחר, אין מגבלת זמן כשהי לפני הדבקת קוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה02/11/2008
האם ניתן לרקוח באופן עצמאי מי פה לאור העלויות היקרות של מי הפה ברשתות? ראיתי כי אחד הרכיבים המרכזיים הוא אלכוהול....אשמח לקבל "מתכון" בסיסי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איננו רוקחים
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2008איננו עוסקים בהכנת תמיסות מי פה אלא ביישור שיניים. בהצלחה לך ברקיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמאי28/10/2008
האם בדיקה אצל אורתודנט יכולה להגיד אם אני צריכה הרחבת לסת תוך כדיי יישור שיניים או שרק כירורג פה ולסת יכול לקבוע אם אני צריכה הרחבת לסת או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתודונט
ד``ר אריאל דינבר28/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוביות פנימיותדנה26/10/2008
שלום.. אני צריכה יישור שיניים ובודקת אופציה של קוביות פנימיות. שמעתי שאפשר לעשות קוביות פנימיות בלסת עליונה ובלסת התחתונה גשר רגיל.. האם זה מפחית את המחיר משמעותית? אצטרך להיות עם גשר שנה וחצי בערך, אם אעשה קוביות פנימיות כמה זמן יתארך הטיפול?(לפי הערכתך) קוביות פנימיות מפריעות לדיבור או משנות אותו? או שמתרגלים ואז מדברים רגיל? תודה רבה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד``ר אריאל דינבר29/10/2008תשובות לשאלותייך בנוגע לעלויות ומשך טיפול ניתן לקבל רק לאחר בדיקה. לא נוכל בפורום זה לענות לך.
ההסתגלות למכשור פנימי תלוי בסוג המכשור הפנימי ובמטופל עצמו. יש שלוקח להם להסתגל חודש ואחרים מסתגלים מייד. בדיבור הבעיה יכולה להיות בעיקר באותיות השורקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חניכייםאמיר24/10/2008
שלום, אני עובר כרגע טיפול ליישור שיניים אך שמתי לב לכך ששיניים מסויימות אצלי מכוסות ברובם בחניכיים ובקושי נראות לעין. האם יש פתרון לכך והאם יש אפשרות לגרום לחניכיים ליסוג מעט יותר למעלה כך שהשן תראה יותר לעין? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח! צחצוח! צחצוח!
ד``ר עתליה וסרשטיין24/10/2008אם השיניים התכסו בחניכיים במהלך הטיפול, סימן שנקיון השיניים בין המכשור לבין החניכיים אינו מספר ולכן נוצרה דלקת חניכיים, שאחד מביטוייה שגשוג ונפיחות של החניכיים ש"עולות" על השינים.
כדאי שתפנה לשיננית שתלמד אותך כיצד לנקות את השיניים בצורה מיטבית במהלך הטיפול האורתודונטי. כשהחניכים יבריאו תחול התכווצות שלהם והשיניים תראנה שוב. לאחר הסרת המכשירים, קל יותר לצחצח והנפיחות יורדת לחלוטין בדרך כלל תוך מספר שבועות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבוע
jenny21/11/2008ד"ר שלום! לפני כמה ימים הורידו לי את הגשר ושמו לי קיבוע בשתי לסתות. במהלך הטיפול סבלתי מאוד מהלחץ המופעל כי יש לי בעיה במפרק הלסת וזה הפעיל לחץ עליו. עכשיו כשהורידו לי את הגשר הרגשתי שחרור אבל איך ששמו לי את הקיבוע עוד פעם התחלתי להרגיש שמשהו לוחץ לי בשיניים. האם התחושה שלי הגיונית וקיבוע באמת מפעיל לחץ או שהוא פשוט מונח שם? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיוף לפני יישור שינייםמיני23/10/2008
אני בת 20, הייתי ביעוץ אצל אורטודנט, מכיוון שיש לי צפיפות שיניים בפה הציעו לי לשייף כמה שיניים. (אני מעדיפה לא לעקור שיניים) רציתי לשאול האם יש בזה סיכון לשן, או פוגם בחוזק של השיניים. ואם כן-אולי כבר עדיף לעקור??? תודה מראש - מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כח עוד השיוף נעשה בכמות סבירה
ד``ר אריאל דינבר23/10/2008למרות שלמעשה מורידים שכבה של זגוגית השן אין לראות בכך נזק לשן במיוחד כאשר האלטרנטיבה היא עקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חניכייםשרה22/10/2008
שלום, האם יישור שיניים במבוגרים עלול לגרום לנסיגת חניכיים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במבוגרים כיילדים- כן.
ד``ר אריאל דינבר23/10/2008אך זה לא אומר שבכל טיפול אורתודונטי נקבל נסיגת חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לינגואלינעמה22/10/2008
שלום, חזרתי כעת מהתייעצות עם אורתודנט מומחה באשר ליישור שיניים. אחת מהניבים הקדמיות שלי הינה שן חלבית שעוד טרם נפלה ובחלל הפה צמחה לי השן הקבועה. אני בת 26 ולכן אני מעוניינת לשמוע על הטיפול הלינגואלי אך התחושה שלי היא שהרופא פחות מכיר את הטכנולוגיה והתנסה בה פעמים ספורות. לטענתו הטיפול איננו מקנה בסופו של דבר קשת יפה (חיצונית) וכי הוא מפקפק באפקטיביות של הטיפול מכיוון שיש צורך לרווח את השיניים ולדחוף קדימה את הניב. האם הטיפול אכן לא אפקטיבי ומאריך את הטיפול בצורה משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
ד``ר אריאל דינבר23/10/2008במקרים מסוימים עדיף שיטה זו על אחרת אך כעקרון ההבדל העיקרי בין הטיפול הלינגולאלי והחייצוני הוא בקושי הטכני של הרופא ובמחיר שאת משלמת. השיניים עצמן אינן יודעות אם מושכים אותם מבחוץ או דוחפים אותם מבפנים. הן יזוזו בכל מקרה. פני לחוות דעת נוספת, לא כל המומחים בקיעים בשיטה הלינגואלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בזמן טיולנופר18/10/2008
יש לי גשר בשיניים כבר 8 חודשים, סמכים שקופים והמצב מתקדם מאוד. אני מעוניינת לעשות טיול בחו"ל ועדיין לא ידועה לי תקופת השהייה שלי. מה עושים במקרה כזה? כמה זמן ניתן להיות בחו"ל ללא ביקור אצל הרופא? והאם ניתן לזרז את הטיפול כדי להוריד את הגשר מוקדם מהמצופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לשאול את הרופא המטפל
ד``ר אריאל דינבר19/10/2008כעיקרון אני ממליץ לחזור לטיפול תוך חודשיים ולבקר במדינות מערביות. עדיף להיכנס לעזרה ראשונה בארה"ב אצל מומחה לעומת חוסר האונים על גבי אי נידח בתיאלנד.
לא ניתן להאיץ את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)