מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורתודונט למרפאה בצפוןאפרת28/07/2008
שלום אני מחפשת אורתודונט למרפאה בצפון הארץ,היכן ניתן לחפש אורתודונט תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי דפי זהב בערך מומחים
ד``ר אריאל דינבר28/07/2008ליישור שיניים - אורתודונטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגשר פנימי/שקוףסופי25/07/2008
שלום אני מאוד מוטרדת רופאת שיניים ערכה לי בדיקה קצרה יש לי רווחים גדולים בשיניים[כמו שמכנים-פסיי רכבת] והלסתות כמעט בסדר אני צריכה לעשות גשר שלא יראו אותו,אפשר לקבל מידע אודות גשרים נראים/כמעט נראים וטווחיי מחיר[גם לגביי גשר רגיל] אחת הסיבות שההורים עדיין לא עשו לי גשר זה כי הם מפחדים שזה יעלה הרבה כסף בבקשה תעזרו סופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתודונטיה אסתטית
ד``ר אריאל דינבר29/07/2008תוכלי לבחור בין קוביות שקופות (מחרסינה), קשתיות שקופות נשלפות (אינויזליין), או מכשור נסתר/בלתי נראה - מכשור פנימי (לינגואלי) המודבק במשטח האחורי של השיניים. מחירים? משתנים מרופא לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהטל25/07/2008
שלום, שמעתי שהרבה דוגמניות נוהגות לעקור את שיניי הבינה שלהן כיוון שזה מבליט את עצמות הלסת..האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכר
ד``ר עתליה וסרשטיין25/07/2008קשר כזה אינו מוכר בספרות המקצועית , לפחות זו האורתודונטית, גם לא נשמע סביר, שקיים קשר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור צד אחדמירי25/07/2008
צד אחד בפה ישר ורק הצד השני לא ואני לא רוצה להרוס את השני
אפשר עם פלטה רגילה להגדיל רק בצד אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם כן איך עושים את זה?
מירי25/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לבדיקה אצל אורתודונט/ית מומחה/
ד``ר אריאל דינבר25/07/2008יש לבדוק ספציפית את בעייתך ואולי ניתן יהיה למצוא לך פתרון. שאלתך מאד ספציפית ולא מאפשרת לנו לתת לך תשובה ללא ידיעת כל הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצד אחד
ד``ר עתליה וסרשטיין25/07/2008לא הורסים את הצד הישר כשמותקן עליו מכשור כל שהו. קיימים אמצעי עיגון למנוע תנועות לא רצויות.
בכל מקרה לא ברור מה מצבך המדויק וכדאי להיבדק אצל מומחה או מומחית לורתודונטיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן24/07/2008
שלום רב, האם יישור שיניים בעזרת פלטה שקופה ואסתטית אורך זמן רב יותר מאשר ישור בעזרת פלטה שבולטת לעין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
ד``ר עתליה וסרשטיין24/07/2008אך צריך לדעת שלא כל מצב ניתן ליישור מושלם באמצעות פלטה שקופה ולעתים צריך להיעזר במכשור קבוע - תלוי במקרה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברווח בשינייםשקד21/07/2008
יש לי רווח בין השיניים. אני יודעת שאפשר לטפל בזה בגשר אבל אני לא מעוניינת כיוון שזה תהליך ארוך. 1. האם יש אפשרות לשים לגשר לזמן קצר יותר משנתיים כדי שישפיע על רווח, ומה הזמן הקצר ביותר? 2. שמעתי על מקרים בהם אפשר להצמיד רווח בין השיניים בעזרת פלטה, האם זה נכון? האם זה נכון רק לגבי מקרים מסוימים? כמה זמן אורך התהליך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הרוח
ד``ר עתליה וסרשטיין22/07/2008משמעותי ביותר מבחינת משך הטיפול. כמובן ככל שהרווח גדול יותר, הטיפול לסגירתו ארוך יותר.
סגירת רווחים על ידי פלטה אפשרית במקרים מסוימים ושוב- תלוי בגודל הרווחים.
קיימת אפשרות של סגירת רווחים ללא תהליך יישור שיניים עלידי הגדלת השיניים הסמוכות לאזור הרווח. אם הדבר סביר במקרה שלך, תוכלי לברר אצל רופא/ת שיניים, שעוסק/ת באסטטיקה או מומחים לשיקום הפה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום לניברונית20/07/2008
לבני בן ה-8 נשרה שן ניבית בלסת התחתונה ובמקומה צמחה או לפחות בחלק ממקומה צמחה שן חותכת, לא נשאר מקום כרגע לניב קבוע שיצמח. הבנתי מרופא השיניים שהשן הניבית היתה אמורה לנשור רק בגיל 11, 12 האם האם השן הניבית יכולה לצמוח עכשיו ואם כן ניתן לפנות מקום באמצעות הרחבה טבעת וכדומה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתאם למקום שנשאר
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008יחליט האורתודונט על תוכנית הטיפול. כמו כן האורתודונט יחליט מתי כדאי לטפל. אם אצל בנך ניתן לפנות מקום? כל מקרה לגופו רק בבדיקה קלינית ניתן לתת תשובה לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף הגדלת לסתמירי20/07/2008
הגדילו את הלסת עם פלטה וחלק מהשינים כבר התישרו וחלק לא כאילו זה לא עד הסוף אבל יקח עוד הרבה זמן עד שזה יגיע לסוף עכשיו אני צריכה לעבור ניתוח אף כי לפני האף לא היה טוב ועכשיו בכללל לא השאלה אם באמת יכול להיות שההגדלה גם הרסה את האף והשאלה ה2 אם אני יעשה ניתוח אף אם זה יכול להשפיע שוב על האף שהלסת תגדל או תקטן ואם כן מה ההשפעה של הלסת על האף תודההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם אם רק הלסת שלמעלה או גם שלמטה מ
מירי20/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסחי שוב את השאלה
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008היא איננה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ לבצע ניתוח אף לאחר הטיפול
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008האורתודונטי. בד"כ יישור שיניים לא משפיע על האף אבל יכול כן להשפיע על מיקום השפה העליונה הקרובה לאף...
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפיע על הלסתות או שלא?
מירי21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שינייםאפרת20/07/2008
שלום . מה ההבדל בין קוביות לפלטה ? מה זה פלטה ? האם אחרי קיבוע חייב לשים פלטה ? או שלכול ילד זה שונה ולא כול אחד חייב לשים זה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביות - מכשור אורתודונטי קבוע
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008המודבק לשיניים, פלטה- מכשור אורתודונטי נייד, הניתן להסרה. בד"כ פחות מדויק מבחינת השליטה על תזוזת השיניים.המכשור מותאם לבעייתך ועל פי ראיית הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומייותאפרת19/07/2008
יש לי שתי שאלות . 1. שלום קוראים לי שיר אני בת 14 וחצי ואני עושה ישור שיניים ואני לקראת סיום טיפול. יש לי קוביות בכול השיניים ועכשיו סמו לי דבר חדש גומיות מלסת תחתונה ללסת עליונה ואני צריכה להיות עם זה כול יום ואני צריכה להיות עם זה 3 חודשים להחליף כול ערב ואני לא רוצה להיות עם זה זה מכוער וכואב ואני לא מצליחה לשים את זה קשה לי לאכול עם מזה וזה דוקר אותי. אז הורדתי את הגומיות הרופאה הראתה לי איך שמים את זה ואני לא מצליחה , אני כבר בוכה להורים שלי שנמאס לי כבר מכול הטיפולים האלה אני עברתי דרך ארוכה מאוד . עכשיו ההורים שלי אומרים לי את כבר לקראת סיום טיפול למה לך להרוס את כול הדרך שעשית הם אומרים לי היו לך שיניים מהממות . ואני אמרתי לאמא שלי שאת הגומיות האלה אני לא מכניסה לפה שלי . האם בבקשה תוכל ליעעץ לי מה לעשות ? 2. הרופרה אמרה לי שאני צריכה קיבוע לפה אני לא כול כך הבנתי אמא שלי אמרה לי שזה רק לילה ושלא רואים את זה . האם זה נכון ? מה זה קיבוע ביכלל ? איזה שמים את זה על השיניים ? בבקשה אני חייבת תשובה תודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת שהשם שלי השתנה בכותרת. - שיר
אפרת20/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה להלחץ
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008לא שווה לבכות בגלל גומיות
אני משוכנע שאת מסוגלת כמו שאחרות מסוגלות. אם הרופא הנחה אותך להשתמש בגומיות אז כנראה שיש צורך בהרכבתן. אם אינך מצליחה נסי מול מראה. אם אינך מצליחה חזרי לרופא המטפל
קיבוע זהו חוט מתכת המודבק במשטח האחורי של השיניים בצורה כזו שלא רואים אותו.הוא נועד לשמור על התוצאה לאחר שמורידים את הקוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםאורית19/07/2008
שלום לביתי בת ה- 13 יש רווח די גדול בין השיניים הקידמיות זה נורא מפריע לה י ש את האפשרות לשים גשר והיא בעד זה אפשרי לשים גשר בגלל רווח בשתי השיניים הקדמיות? ותודה מראש !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחלק מהמקרים ניתן לסגור את הרווח
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008ע"י טיפול אורתודונטי ובחלק מומלץ לסגור ע"י שחזור אסתטי. יש להתאים את הטיפול לבעייתה של בתך לכן אני ממליץ לך להתייעץ במומחה לאורתודונטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה שסועטלי19/07/2008
שלום רב ברצוני לבקש המלצה לרופא אשר מטפל בתחום אורטודונטי לאנשים שנולדו עם שפה שסוע וזקוקים לתיקון הלסת וגם להשתלת שיניים,באזור ת"א תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נוכל למסור שמות
ד``ר אריאל דינבר20/07/2008אך כל מומחה לאורתודונטיה יכול לבצע את הטיפול ואם ברצונך לפנות למוסדות ניתן לפנות לאיכילוב שיבא בלינסון הדסה עין כרם רמב"ם או פוריה - פה ולסת/מח' או יחידה לאורתודונטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה דחופה בנושא invisalignא17/07/2008
שלום, לאחרונה התברר לי שבשל בעיות רפואיות עליי לבצע יישור אורתודנטי של השיניים אך עומדות בפניי שתי בעיות- אני מתבייש לשים ריבועים, ואני חי בחול ומספר הפעמים שאני אוכל להגיע לארץ לביקורות מצומצם... הלכתי לשתי חוות דעת אצל אורתודנטים שונים ועל אחד אמר משהו שונה לגמרי ואני לא יודע מה לעשות- אחד אמר שה invisalign הוא הפיתרון המושלם בשבילי כי גם לא ייראו וגם אני מקבל את כל הקשתיות ומחליף אותם לבד וכך לא אצטרך כמעט ביקורות ... השני אמר שבטכניקה זו אני אצטרך ביקורת כל 6 שבועות כדי לוודא שאכן הקשתתיות מדוייקות ועובדות כראויי ולא צריך להזמין חדשות בעוד שטיפול מסורתי בריבועים ייחייב אותי להגיד רק פעם ב- 4 חודשים לארץ... בנוסף הרופא הראשון אמר שתוך 4 שבועות אני אקבל את הקשתיות מארה"ב ואוכל להתחיל והשני אמר שהתהליך ייקח לפחות חודשיים כשרוב הסיכויים שיותר- עד אז אני כבר אחזור לארץ...ווווו המחירים שכל אחד אמר שונים לגמרי- אני יודע שאף אחד לא משקר וסומך על שניהם אבל לא יודע מה לעשות- זה כאילו כל אחד מכוכב אחר ועליי להחליט מהר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שונות
ד``ר עתליה וסרשטיין18/07/2008באשר לאינוויזאליין. רצויות מאוד בקורות לפחות כל 6 שבועות
במכשיר קבוע (ריבועים) -כנ"ל אולי נאמר לך כל 4 שבועות ולא חודשים.
תוך כמה זמן תקבל את הקשתיות? המצב הממוצע באמצע -בין חודש לחודשיים.
לשיקולך ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיקולי אבל אני מקבל עובדות שונות..
א18/07/2008תודה רבה על התגובה! הוא בהחלט אמר 4 חודשים בעניין הביקורות עם הריבועים (הם עושים שינויים בגלל שלא אהיה בארץ), הרופא שממליץ איניזליין אמר שאני יכול לא לראות אותו אפילו חצי שנה ושאני אשאיר כל פלטה שלושה שבועות במקום שבועיים כדי להיות בטוחים... אני באמת לא יודע במה לבחור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםחן13/07/2008
שלום, עלי ליישר שיניים בלסת התחתונה, יש לי שם איזה 4 כתרים, האם זה משפיע באופן כלשהו על היישור והתהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים ויישור שיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין13/07/2008ההשפעה בתהליך הדבקת סמכים= ברקטים לכתרים. תהליך ההדבקה לחרסינה או אקריל שונה במעט מאשר לאמייל של השיניים. מלבד זאת, אין השפעה כל שהי על תהליך היישור. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש ברזלים(גשר)שקופים לשיניים/פנימי?דן10/07/2008
אני בן 21 וצריך לשים ריבועים, יש דרך למנוע את המראה של זה? כלומר ריבועים שקופים? ריבועים פנימיים? טיפול כירוגי כלשהו? אני ממש לא מעוניין בריבועים בשיניים בגיל הזה...לפני הצבא לא הייתי צריך, במשך השנים האחרונות רק התחילו להתעקם לי השיניים(שן אחת סה"כ)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מספר טכניקות
ד``ר אריאל דינבר10/07/2008ריבועים מחרסינה המודבקים בחזית של השיניים, קשתיות שקופות נשלפות בשיטת אינויזליין, וקוביות פנימיות המודבקות על המשטח האחורי של השיניים (בלתי נראות). יש להתייעץ עם מומחה לבדוק את התאמת בעייתך לטכניקות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)