מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גשר לשיניים ודלקת חניכייםמיכל17/06/2009
שלום רב!
אני בת 32. סובלת מדימום בחניכיים מס' שנים. הרופא מצא כי אני סובלת מדלקת חניכיים
עם כיסים, תהליך איבוד עצם ונסיגת חניכיים. המליץ על ניקוי עמוק וגשר לשיניים.
השיניים שלי ישרות ואסטתיות, אך לדבריו הסגר לא תקין והדבר פוגע בשיניים ובחניכיים (השיניים
שלי בריאות פרט לסתימות), ועלי ללכת עם גשר בין שנה וחצי לשנתיים.
האם סגר לא תקין באמת מחייב גשר, והאם זו הסיבה לבעיית החניכיים או שדי כי אקפיד על ניקוי
אבן והגיינת פה טובה.
אודה מאוד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים וטיפול אורתודונטי
ד``ר אריאל דינבר17/06/2009החשוב ביותר מבחינתך הוא שאין לבצע טיפול אורתודונטי כאשר יש לך מחלת חניכיים פעילה. עליך לפנות למומחה לחניכיים להתייעצות ורק כאשר הוא יתן לך אישור בכתב שניתן להתחיל בטיפול אורתודונטי עליך לגשת לאורתודונט.
לגבי הסגר שלך, איני יודע מה בדיוק הבעיה הסגרית שלך לכן לא אוכל לתת חוות דעת בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצת לסתות ויישור שינייםהמיישר15/06/2009
שלום רב,
אני כבר כ4 חודשים עם סמכים שקופים ויש לי בעיה של חריקת שיניים ולחיצת לסתות בשינה .
התופעה הזו כבר קיימת הרבה זמן לפני ששמו לי את הסמכים השקופים.
שאלתי היא האם זה יכול לעכב את משך הטיפול/הזמן שאהיה עם הסמכים?
האם ניתן לעשות משהו כאשר יש סמכים על מנת שלא אלחץ את הלסתות ואחרוק שיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אשמח לתגובה לבעיה.תודה:-)
המיישר16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת שיניים
ד``ר אריאל דינבר17/06/2009לא מפריעה לטיפול,
כל עוד השיניים בתזוזה קצת בעייתי להרכיב מכשיר הנועד למנוע שחיקה.
בסיום הטיפול מומלץ לבקש מכשיר מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
המיישר17/06/2009האורטודנט משום מה אמר שהלחץ שאני מפעיל את הלסתות/שיניים יכול לעכב את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוביות ומרחיב לסתשיראל14/06/2009
יש לי כרגע בלסת העליונה גם קוביות וגם מרחיב לסת
עד היום היה לי רק מרחיב לסת
ולמטה רק קוביות
והצלחתי להעביר חוט דנטלי
עכשיו כשיש גם בלסת העליונה גם מרחיב וגם קוביות
זה נהיה ממש קשה
מה לעשות?
יש מכשיר שמזרים מים בלחץ, האם אפשר להשתמש בו כתחליף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים לחוט דנטלי
ד``ר עתליה וסרשטיין16/06/2009המכשיר העליון להרחבה יוסר תוך חודשים ספורים ויוקל לך. תוכלי להשתמש בינתיים בקיסמים. ניתן להשתמש למכשיר להזרמת המים בלחץ, אך יש להזהר ללאריות המזון לא יכנסו לרווחים שבין השיניים לחניכיים שסביבן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת תחתונה בולטתרועי אבריאן14/06/2009
שלום רב,
אני בן 25 וסובל מצפיפות בלסת התחתונה ומכך שקו השיניים החותכות בלסת התחתונה
נושק לזה של הלסת העליונה. השאלה שלי האם עקירת שן חותכת היא הפתרון היחיד, או שמא
ניתן להשתמש ברסן כלשהו על הלסת התחתונה כדי לרווח את הצפיפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה או הצרת שיניים או כירורגיה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/06/2009אם הלסת בולטת עד כדי צורך בניתוח להזזת לסתות, תכנית הטיפול האורתודונטית לא תכלול עקירת חותכת תחתונה, אך אם ניתוח כזה אינו עומד על הפרק, עקירת השן נשמעת סבירה או אם הצפיפות קלה - הצרת השיניים על ידי הסרת אמייל עד רבע מ"מ מאזורי נקודות/שטחי המגע בין השיניים אפשרית גם כן. לא משתשים ברסן לשיני הלסת התחתונה מחשש להעמסת כוחות על מפרקי הלסתות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים וניתוח אףחן11/06/2009
שלום, אני בת 21 ועשיתי בעבר ניתוח פלסטי באף.
התייעצתי עם שני מומחים בקשר ליישור שיניים (גשר) ואחד אמר לי שבגלל שעשיתי ניתוח אף התהליך יהיה יותר מסובך והשני אמר לי שאין קשר בין הדברים.
עכשיו אני צריכה לבחור אחד מבין שני האורתודנטים מי יעשה לי את הגשר, איך לבחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברפואה אין דעה אחת
ד``ר עתליה וסרשטיין16/06/2009בחרי את מי שתכנית הטיפול שלו מתאימה לך יותר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הגיון בחיוב נוסף לאחר ..רויטל09/06/2009
לבתי נקבעה תכנית יישור שיניים, בתוך התוכנית סעיף של חשיפת שן כלואה והבקעת השן
רק על פעולות אלו שילמנו כ-2300 שקל, לאחר זמן קצר חוטי הברזל שהיו אמורים למשוך את השן כלפי מטה ניתקו מהשן, כיום, מעל שנה לאחר מכן בוצע טיפול חוזר , הוסבר לנו שצריך לחשוף שוב את השן, אך נכתב שנעשתה "הארכת כותרת שן"
אנחנו כבר סיימנו את כל התשלומים על יישור השיניים, האם יש הגיון בחיוב נוסף של 800 שקל שדורשים מאתנו על התיקון. אנחנו טוענים ששילמנו לפי התוכנית שהמרפאה הציגה לנו..
בנוסף , לדעתינו הטיפול נמשך זמן רב מדי, כשנה וחצי בנתיים, עקב המצאותו של הרופא במרפאה רק פעם בחודש, ולא בכל פעם כזו אנו מצליחים לתאם עמו להמשך טיפול.
אשמח לקבל תגובה מפורטת ואובייקטיבית
בתודה מראש
רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוב נוסף ומשך טיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין16/06/2009מטרת הפורום אינה לענות על תמחורים וחיובים נוספים, מה גם שמדובר בפעולה כירורגית. עליכם להסדיר זאת מול הכירורג. באשר למשך הטיפול. - טיפולים להבאת שיניים כלואות למקומן אורכים זמן רב, כך שלא ניתן לקבוע אם התמשכות הטיפול נובעת מהקושיים בהתקדמות או מחוסר פעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינוזליין וכו'....אפרת09/06/2009
היי עתליה
הגעתי לשלב שצריך להפסיק לסובב את הבורג במכשיר הrpe. פרופסור ורדימון
אמר שהגעתי לשלב של ההרחבה הרצויה. משום מה אני צריכה להשאר עם המכשיר בתוך
הפה כ 3 שבועות ורק ולאחר מכן יהיה ניתן להוריד אותו ולקחת מידות לאינויזליין
השאלה שלי למה צריך להמתין 3 שבועות?? והאם המכשיר יהיה בתוך הפה שלי עד לקבלת
הפלטות הראשונות מאינויזליין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציבות ורגישות
ד``ר עתליה וסרשטיין09/06/2009יתכן שההחלטה להמתין נוגעת ליציבות השיניים לאחר ההרחבה כמו גם לרגישות /כאב שייגרמו לך אם מייד לאחר ההרחבה המכשיר יוסר ויוחזר. איני יודעת אם המכשיר עצמו יושאר בפיך או פלטה לשמירת ההרחבה. מדוע שלא תשאלי את פרופ' ורדימון?
בהצלחה,
עתליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אפרת09/06/2009האמת שאני מרגישה באמת כאבים בלעיסה ואכילה..אם נוריד את המכשיר לדעתך הלסת
תזוז לצורתה המקורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן
ד``ר עתליה וסרשטיין10/06/2009אם לא שומרים על התוצאה במכשיר המקורי או בעזרת מכשיר אחר, הלסת תוצר שוב. להתראות ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת שורשאורטל08/06/2009
קוראים לי אורטל אני בת 24 ו עברתי טיפול אורטודנטי בשיניים ועקב הטיפול ניהיה לי ספיגת שורש ב-4 שיניי הקידמיות בלסת העליונה וזאת ספיגת שורש חמורה מאוד השיניים זזות ובעתיד הקרוב הם יפלו לי המקום שעשיתי אצלו את הטיפול גילה את בעיית הספיגה ולא מוכן לתת לי מיכתב שאני מכוסה מבחינת כול הטיפולים הנילווים והשתלים, אני לא יודעת מה לעשות? האים לטבוע את המקום? הבנתי שממש קשה להוכיח רשלנות רפואית במקרה שלי הם ממש לא מיתייחסים לבעיה שלי ולי אין איך לממן את השתלים שאני יצטרך בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקע והצעה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/06/2009בספרות האורתודונטית אין דיווחים על שיניים שנפלו כתוצאה מספיגה של השורשים. בעיית חניכיים - נסיגת עצם, שבה נמצאות השיניים, גורמת הרבה יותר חאובדן שיניים לכן חשוב מאוד במיוחד במקרה שלך לשמור על גובה העצם. תוכלי לפנות לבדיקה למחלקה לאורתודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב או הדסה בירושלים. מס' הטלפון במחלקה בתל-אביב:
03-6407310/03-6407456 שם כנראה תוכלי לקבל את מס' הטלפון בירושלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובהההה
אורטל17/06/2009תודה על תגובתך ..לגבי הספיגת שורש היא כיין ניגרמה עקב הטיפול האורטודנטי והייתי אצל לא מעט רופאים ומומחים זה לא שכיח ספיגת שורש בטיפול אורטודנטי רק שאצלי זה הרבה יותר חמור מספיגת שורש, אצלי השיניים עומדות על חוט שערה שזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן והם יפלו.
אני רוצה לשאול אותך בתור מומחית לאורטודנטיה מה עלי לעשות והאים היה פה רשלנות רפואית??
באתי לסדר את השיניים שילמתי ממיטב כספי והיום בגיל 25 אני יוצאת אחרי טיפול של 3 שנים ללא שניים ואם רווחים גדולים בשני צידי הפה לא הסבירו לי את הסכנות שבטיפול עכשיו גם לא לוקחים אחריות ולא מיתייחסים מה אני עושה מצב כזה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעתי בעינה - לאן לפנות
ד``ר עתליה וסרשטיין20/06/2009המחלקה לאורתודונטיה - אוניברסיטת תל-אביב או ירושלים - בבית החולים "הדסה". בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתענבל07/06/2009
בהמשך לשאלתי, נאמר לי כי יש שיטה פנימית.
הייתי רוצה לדעת במה מדובר?
האם יש שיטה אחת או כמה ומה יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות פנימיות
ד``ר עתליה וסרשטיין07/06/2009יש מספר שיטות לסמכים פנימיים.
Incognito היא אחת מהן. האורתודונט /ית צריך לבחור את השיטה שלדעתו/לדעתה תהיה הטובה ביותר עבורך. שוב - בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדליםענבל07/06/2009
שלום רב,
אני בת 35 ובשנים האחרונות חוויתי תזוזה של השיניים.
סוף סוף החלטתי על יישור ורציתי לשאול מה ההבדל בין lncognito ו- Invisaline ומה השיטה המהירה ביותר והמועדפת אשר גורמת פחות נזק לשיניים (חוץ מהתזוזה השיניים חזקות ובריאות).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר קבוע לעומת נייד
ד``ר עתליה וסרשטיין07/06/2009Incognito-סוג של מכשור קבוע בצד הפנימי של השיניים - שפונה ללשון. בלשון העם - גשר פנימי בנוי מחלקי מתכת.
Invisalign - שם חברה שמיצרת פלטות שקופות, שעוטפות את השיניים, וניתנות להסרה . יש להשתמש בפלטה כ22 שעות ביממה. כל שבועיים מחליפים לפלטה חדשה, שמזיזה את השיניים למצב הבא.
היתרון של הפלטות השקופות - היכולת לשמור טוב יותר על ההיגיינה - פחות נזק לשיניים ולחניכיים. חסרונן - לא כל תנועה ניתנת לביצוע ויש לבחור את המקרה המתאים.
תוכלי להכנס לאתרים לפי השמות שכתבת ולשאוב מידע נוסף. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח מפריעריקי07/06/2009
שלום רב,
אני מעל גיל 50.בדרך כלל שינים בריאות וגם יפות. בשל נסיגרת חניכיים, לאחרונה החמיר מצב של רווח קטן שהיה בין השיניים העליונות לניב עד למצב שלפעמים לא תמיד השפה נתקלת בשן. כרגע לא מפריע, אך אני חוששת שזה יחמיר. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות? ולמי לפנות - במיוחד שיתר השיניים ישרות ותקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפריודונט/ית
ד``ר עתליה וסרשטיין07/06/2009בשל בעית החניכיים חשוב לפנות למומחה/ית לחניכיים=פריודונט/ית כדי לנסות לעצור את מחלת החניכיים שעלולה לגרום לפתיחת רווחים בין השיניים. כדי לשמור על המצב ניתן אצל אורתודונט לבצע או מעקב או להשתמש בפלטה -אפילו שקופה חלק מהיום או בלילה כדי לשמור שהשיניים לא תמשכנה לשנות מיקום. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהmaya04/06/2009
היי,
אני מתעניינת ביישור שיניים למבוגרים (25)
אחד הניבים שלי - זה שצמוד לשן הקדמית הימנית בולט במקצת ועולה על השן שצמודה לו כתוצאה של חוסר מקום הייתי אצל מס' רופאים כאשר כל אחד מהם הציע שיטות שונות ואחרות
1. הציע לעקור את שן 14 וליישר באמצעות סמכים שקופים
2. הציע לעקור את שן 15 ויישור באמצעות סמכים שקופים
3. גם כן הציע עקירה של שן 14 אך טען כי ניתן לטפל בשיטת האינביזליין
4. הציע לי הצעה חדשה של CLEAR ALIGNER כך שאין צורך בעקירה, חשוב לציין כי הוא הסביר שהשיננים יתיישרו לחלוטין אולם המרווח בעת סגירת השיניים יישאר
הייתי שמחה להבין מהי השיטה הזו? כיצד היא עובדת? האם היא ממולצת? מהם אחוזי ההצלחה בשיטה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור נשלף (בניגוד לקבוע)
ד``ר אריאל דינבר04/06/2009שקוף, מפלסטיק, הבא בסדרות. כל מכשיר שונה מקודמו במעט וע"י כך כל פעם חלה תזוזה קלה של השיניים.
איני ממליץ על שיטה זו במקרים של עקירות של שיניים. השיטה כן מומלצת למקרים מסוימים. אחוזי ההצלחה של השיטה תלויים בבחירת המקרה ובמיומנות הרופא.
בהצלחה מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםבר04/06/2009
אני לקראת סיום הטיפול האורתוטנדי שעשיתי בשיטת דיימונד.
רציתי לדעת אם יש משהו שאני יכולה לבקש מהרופא שיניים שישמור לי על התוצאה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקולי שמירת התוצאה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/06/2009האורתודונט שטיפל בך צריך לבחור את שיטת שימור התוצאה שמתאימה לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לינגואליגיא04/06/2009
שלום רב
אני לא יודע אם כדאי לי להיכנס לטיפול לינגואלי וברצוני לדעת כמה שיותר פרטים כמה שיותר מפורטים אודות הטיפול
מה ההבדל בין טיפול זה לטיפול רגיל?
אילו סיכונים יש בטיפול?
האם הוא מומלץ באופן כללי?
למי הוא מיועד?
האם אנשים שעשו את הטיפול מרוצים?
מה היתרונות והחסרונות של הטיפול?
מה לגבי הרגלי אכילה לא טובים כתוצאה מהטיפול?
אילו דברים יש לקחת בחשבון לפני התחלת טיפול כזה?
האם יש עוד שיטות טיפול חדשות של יישור שיניים לא חיצוניות יעילות בהתחשב בעובדה שזה הטיפול השני שלי בגלל בליטה של השיניים החוצה ובעובדה שאני לא מוכן מבחינה אסטטית להיכנס לטיפול חיצוני בתקופה הזאת?
האם יש מיקרים של אנשים שלא היו מרוצים מהטיפול?ולמה?
אשמח לקבל כל פיסת ידע או קישורים כדי להבין כמה שיותר לפני שאני נכנס לטיפול
בברכה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשתדל לענות לכל שאלותיך
ד``ר אריאל דינבר04/06/2009צריך ספר שלם כדי לענות לך, אענה לך בקצרה:
1. ההבדל הוא במשטח ההדבקה. כאן הקוביות מודבקות במשטח הפנימי של השיניים.
2. כמו בטיפול רגיל.
3. כן
4. בד"כ למבוגרים שמעוניינים לעבור תהליך של יישור שיניים בלי שהסביבה תדע ותבחין בכך.
5. שאלה זו תפנה לאנשים שעשו את הטיפול.
6. יתרון עיקרי: בלתי נראה. חסרון: עלות
7. שאלה לא ברורה
8. יושבים אצל האורתודונט קצת יותר זמן על הכסא.
9. אינויזליין
10. בכל טיפול תמצא אנשים מרוצים ולא מרוצים. מאד תלוי במקצועיות הרופא.
11. כנס לגוגל וחפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בהריוןרינה02/06/2009
שלום,
אני בת 35 ומתחילה עוד מעט יישור שיניים . אנחנו מתכננים הריון
רציתי לשאול אם ישנה בעיה כלשהי להריון/לידה בזמן הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן בהחלט
ד``ר עתליה וסרשטיין02/06/2009צילומי רנטגן רצוי לא לבצע בשליש הראשון של ההריון, אך אין מניעה לבצע טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)