מבולבלת שאלה לד"ר קאופמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת שאלה לד"ר קאופמן
    רינת
    29/06/2011

שלום לרופאים ,
    שמי רינת ,
    בת 33.5 עוברת טיפולי IVF בשל אנדומטריוזיס שגרם לחסימת חצוצרות שלא ניתן היה לשחרר באמצעות לפרוסקופיה. (עברתי אולם החצוצרות היו במצב בלתי הפיך).
    אני משתדלת לקרוא ולברר בפורומים ובמאמרים על אנדו' והתמונה שמתקבלת מבלבלת ביותר , אצל חחלק מהנשים ההפריות מהירות אצל חלקן לא, בחלק מהמקרים האנדו' מוסבר כמפריע להשתרשות ובחלק לא. כך גם לגבי הריון בסיכון , סיכוי להפלה ועוד'. מה גם שבחלק מהמקרים ישנם הריונות ספונטאניים למרות האנדו'.

איך אני אמורה להבין את מצבי לאחר 2 טיפולים כושלים , מתי אמורה להידלק נורה אדומה כתוצאה מכשלונות והאם האנדו' הוא הגורם הישיר לכשלון או שמא ישנם גורמים נוספים.

כמו כן מנסה לקבוע תור לאסותא לייעוץ והפנו אותי למכבי.
    אודה אם תוכל לפרט כיצד ניתן לקבוע תור אליך.
    (פרטי או דרך הקופה)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת שאלה לד"ר קאופמן

הוספת תגובה

• מבולבלת שאלה לד"ר קאופמן - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    29/06/2011

שלום רינת,
    לא מקרי שאת מבולבלת. זה אכן מאוד מבלבל ואצל כל אשה האנדו מתנהג אחרת. אם מסתכלים בספרות, אנדו משפיע על פוריות בכל הרמות - איכות ביציות, יכולת הפריה, יכולת השרשה של העובר. יש אכן דיווחים אם כי לא ממש מבוססים על בעיות בהריון. לא הפלו ת אלא יותר סיכוי ללידות מוקדמות, רעלת הריון וניתוח קיסרי.
    לגביך, קשה להגיד עם 2 הכשלונות קשורים בהכרח לאנדומטריוזיס אך ברור שיכול להיות קשר. יש מקרים של כשלונות IVF שלבסוף לאחר ניתוח יש שיפור בתוצאות.
    כדי להגיע אלי - הפרטים ליצירת קשר בתחתית הדף - טלפון או מייל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו