מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- endometriosis ובעיות הריוןסימה14/07/2011
שלום רב,
אני בת 25, לפני הרבה שנים גיליתי שיש לי אנדומטריוזיס, אבל כתיאור הרופה זה מצב קל.
- כאבים עזים לפני ובזמן מחזור של גב תחתון, בטן, רקטום וחולשה כללית
- מחזור חודשי שנמשך 24 ימים
- אורך המחזור כשבוע או יותר ודימום חזק
- דימום מהרקטום
- התקפי כאב פתאומיים במעיים (וביציאה), לפעמים צואה עם קצת דם
עדיין אינני מקיימת יחסי מין.
אני מודעת לעובדה שאנדומטריוזיס עלול לגרום לבעיות הריון, של אי פוריות או להתעכבות בכניסה להריון.
בקרוב אני מתחתנת, וברצוני לברר האם יש דרך לדעת אם יהיו לי בעיות של פוריות, או כניסה להריון עוד לפני שאני מחליטה לנסות?
תודה,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר endometriosis ובעיות הריון - תגובה
ד''ר ירון חמני17/07/2011שלום סימה
התיאור של התלונות שלך מכוון דווקא לאנדומטריוזיס קשה ולא קל ואני מתייחס בעיקר לתלונות הקשורות למערכת העיכול. כדאי לבדוק תלונות אלו ולוודא שלא מדובר בסיבה אחרת.
גם באנדומטריוזיס קשה ניתן להרות ולעתים אף בקלות ולכן היי רגועה, נסי להרות ואני מקווה שתצליחי בקלות. אם לאו- תוכלי להיעזר ברופאים ולהצליח להרות. אין בדיקה החוזה סיכויי הריון שכדאי שתבצעי כעת.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונסקופיה?
ר.מ.א17/07/2011שלום,
תודה על המענה.
בהמשך להמלצתך לבדיקת מערכת העיכול. כבר עשיתי ,לפני שנה, בדיקת קולונוסקופיה (כתוצאה מתלונות שלי לכאבי גב תחתון נוראיים שלא יודעים את הסיבה עד היום).
באותה בדיקה נמצאו שני אזורי צלקת, לכן נלקחה ביופסיה.
אך הרופא הסביר לי שכנראה צלקות אלו הן מחדירת המכשיר (שמבצעים בו קולונוסקופיה).
השאלה שלי, היא האם בדיקת קולונוסקופיה תאבחן endometriosis במעיים? והאם יש סיכוי שאותם איזורים צלקתיים שנמצאו אז הם כתוצאה מאנדומטריוזיס? כלומר כשרופא לוקח ביופסיה והוא לא מודע לעובדה שיש לי אנדומטריוזיס (או לפחות חשש לאנדומטריוזיס) האם לבד יוכל להבחין את מקור הרקמה (או הצלקת) ?
שאלה אחרת, רקמה שנוצרת ממצב אנדומטריאלי, האם היא נמצאת באזור כל הזמן? או שמופיעה ומתפתחת רק בזמן מחזור? התמונה איננה ברורה 100% , אודה לך אם תוכל קצת להבהיר לי.
מודה לך מראש, (מצב כזה מביך, לכן מסגרת זו של שאלות ותשובות ממש עוזרת במצבים כאלו, אז אני ממש מודה לך על המענה והכוונה).
בכבוד רב,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תענו לי
סימה31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונסקופיה? - תגובה
ד''ר ירון חמני01/08/2011שלום סימה
ההתקדמות של אנדומטריוזיס של המעי היא מהחוץ פנימה, מדופן המעי לפנים החלל. לכן קולונסקופיה שבוחנת את החלל היא בדיקה מקובלת אבל לא רגישה לנגעי אנדומטריוזיס. היא תחמיץ נגעים שנמצאים בדופן ולא חדרו לחלל. העובדה שיש לך דימום רקטלי עלולה להצביע על חדירה לחלל ופגיעה ברירית.
התמונה האופיינית בקולונסקופיה היא הצרות של החלל ו/או שינויים ברירית המעי הכוללים בצקת ותגובתיות של הרירית. בדרך כלל השינויים קבועים אך תיתכן השתות קלה לאורך המחזור
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)