ניתוח להסרת מיומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת מיומה
    אני
    26/07/2011

שלום, אני בת 36.5 ללא ילדים והתגלתה אצלי מיומה גדולה ומיומה בינונית. איני סובלת מכאבים או מדימום רב מדי. רחם שרירני -60-39-51רירית 9.4 ממ תלת שכבתית. בדופן הקדמי מימין שרירן סובסרוטי 109-76-83 נפח 359 סמ"ג, הסתדרויות ללא זרימה פתולוגית. משמאל שרירן סובסרוטי 40-31-27 ממ נפח 18 סמק ללא זרימה פתולוגית. שחלות תקינות ואין נוזל בדגוגלס. הומלץ לי לעבור ניתוח בפתיחת בטן ונאמר לי ששיטת לפרוסקפיה אינה מתאימה לי בגלל גודל השרירן ובגלל היותי ללא ילדים. האם נכון הדבר? על מה אתה היית ממליץ? הבנתי שניתוח לפתיחת בטן הוא לא קל ווהחלמה די קשה וארוכה. האם תמיד ניתוח זה נעשה בהרדמה מלאה? האם כדאי אכן לעשות את הניתוח או שכדאי לחכות למימוש הפריון? אני קוראת על הרבה נשים שעברו ניתוחים אלו וסבלו מהידבקויות או מכאבים אחרים ואני מאוד נלחצת מהנתונים האלו. אשמח לשמוע כל פיסת מידע שתוכל לתת לי כדי שאבין וארגע. תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת מיומה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת מיומה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    26/07/2011

שלום 123
    אכן לשיטה הלפרוסקופית יתרונות רבים ובמיוחד בהקשר של כריתת מיומה. אחד היתרונות החשובים אצל נשים המעוניינות בפוריות הוא שיש הרבה פחות הדבקויות אחרי לפרוסקופיה - חשוב כי הדבקויות יכולות לפגוע בפוריות.
    עם זאת, חשוב לעשות הערכה מדוקדקת על ידי מנתח עם מיומנויות לפרוסקופיות טובות כדי להעריך האם ניתן לבצע את הלפרוסקופיה. לגודל המיומה יש משמעות אךישנם משתנים נוספים שחשוב להעריך. כדאי שתגיעי להערכה לפני החלטה.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו