מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת ניתוח הוצאת רחםאוולין28/07/2011
אני בת 62, בריאה בדרך כלל, עם צניחת צוואר רחם שהחמיר בשנים האחרונות. ובשנה האחרונה מפריע. פניתי לבית חולים לאבחון והומלץ לי להוציא את הרחם דרך הנרתיק, ללא פרפסקופיה וללא פתיחת בטן. ההמלצה אומרת להשאיר את השחלות היות וחודרים ללא פתיחה. נאמר לי שהניתוח קל יחסית ולכן עדיף לא לגעת בשחלות (שהן בריאות ע"פ אולטרה סאונד גניקולוגי שעשיתי בימים אלו). שאלתי האם לא עדיף בגילי להוציא את הרחם וכן את השחלות בכדי למנוע מצב של מחלה עתידית שעלולה להתפתח בשחלות גם במחיר של ניתוח אחר. מספר בני משפחה שלי (אמא, 3 דודות מצד אמא, ו2 בנות דודות מצד אמא חלו בסרטן השד) בדקתי בעבר גן המצביע על פוטנציאל גבוה יותר למחלת סרטן השד והם לא נמצאו אצלי או אצל אמי ז"ל. כל הבדיקות שעשיתי לקראת הניתוח תקינות.
אודה לכם על התיחסות לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח הוצאת רחם - תגובה
ד``ר יובל קאופמן01/08/2011שלום אוולין,
הסיפור המשפחתי אצלך בהחלט מחשיד לסיכון מוגבר לממאירות שד גם אם עשית בירור גנטי שנמצא תקין. ההנחה היא שלפעמים יש קשר משפחתי על רקע גן שאנחנו לא מזהים כיום. אם את בכל מקרה מתוכננת לניתוח, היתי עושה מאמץ להוציא גם את השחלות גם אם הן נראות תקינות באולטראסאונד. אפשר לעשות ניתוח שנקרא LAPAROSCOPIC ASSISTED VAGINAL HYSTERECTOMY. זה ניתוח שמתחילים בלפרוסקופיה ומסיימים בניתוח נרתיקי לכריתת הרחם יחד עם השחלות.
בהצלחה
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)