אנדומטריוזיס וסינרל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס וסינרל
    הילה
    21/08/2011

שלום. אני בת 39 וסובלת מזה 5 שנים מאנדומ' מחוץ לרחם (דופן הבטן) . בזמן מחזור ואחריו כאבים חזקים. לפני כארבעה חודשים נטלתי גלולות פמינט ברצף 3 חודשים שהיו רגועים להפליא. לפני כחודש ושבוע עשיתי הפסקה קיבלתי מחזור שהיה קשה וכואב במיוחד וביום החמישי למחזור התחלתי שוב חפיסה נוספת של הגלולות. לצערי הרב, כאבים חזקים באנדו' לא פסקו משך שלושה שבועות וכתמים חומים בתחתונית במהלך שלושת שבועות אלו. לפני כעשרה ימים, בהתיעצות עם הרופא, וכדי לעצור הכאבים, ניתן לי סינרל לשימוש פעמיים ביום, בחפיפה עם הגלולות למשך 4 ימים ומאז כשבוע אני משתמשת בסינרל בלבד. להפתעתי קיבלתי מחזור שלשום. אתמול בלילה סבלתי כאבי תופת באנדו' שאפילו איבורופן 400 שתמיד עוזר לי - לא סייע במאומה.היום בבוקר נטלתי שוב איבורופן וישנה הקלה.
    שאלותיי: א. האם הכאבים העזים קשורים בסינרל? (התחלתי אותו כאמור לפני 10 ימים)
    ב.מתי הסינרל ינטרל את הכאבים? אם בכלל?
    ג. במהלך החודש לקחתי כמעט כל יום נורופן אחד ואתמול פעמיים איבורופן. האם זה לא מסוכן? וכי קיימת אפשרות אחרת לשכך כאבים?
    ד. האם עליי לפנות לרופא שוב בשלב זה?
    תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס וסינרל

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס וסינרל - תגובה

ד''ר ירון חמני
    22/08/2011

שלום הילה

כתבת שיש לך אנדומטריוזיס של דופן הבטן אבל האם אינך סובלת מאנדומטריוזיס באגן?

הופיעו לך כאבים בזמן הפסקה קצרה של שימוש בגלולות וזה מחייב הערכה מחודשת לגבי המשך הטיפול. צריך לקבל ממך פרטים נוספים, לבדוק אותך ולהשלים בדיקות הדמייה כגון US. בעקבות ההערכה צריך לקבל החלטה לגבי המשך טיפול תרופתי או ניתוחי. יתכן שהופעת הכאבים תחת טיפול תרופתי בגלולות מכוונים לצורך בניתוח.
    הטיפול בסינרל הוא מוגבל בזמן וללא תכלית ולכן לא לגמרי ברור לי מדוע הוא נבחר. לא ברורה לי גם הפסקת הגלולות. לסינרל דרושים מספר שבועות עד להשגת יעילות ולכן לא מפתיע שעדיין אינו מסייע להתגבר על הכאב. מאידך הוא אינו גורם לכאבים.
    השימוש שלך בנוגדי כאב לא נשמע מוגזם אלא מועט ביחס לעוצמת הכאב שאת מתארת ולכן, בנוסף לנ"ל הייתי פונה לרופא על מנת לקבל טיפול משולב בנוגדי כאב שיסייע לך להתגבר על הכאבים הקשים

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו