פוליפ תוך רחמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ תוך רחמי
    צביה
    13/09/2011

אני בת 53 ללא מחזור(כבר 5 שנים).עברתי כבר פעמיים היסטרוסקופיה, והוציאו לי פעמיים פוליפ.כיום יש חשד לפולים בתוך הרחם לפי us וזומנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית.האם מבצעים כריתת הפוליפ תוך כדי הפעולה,וללא הרדמה ולא בבית חולים?ושאלה נוספת האם כדאי להוציא הרחם בגלל שכל 4 שנים אני עוברת היסטרוסקופיה ומוצאים פוליפ?דרך אגב רירית הרחם מעובה(12 מ"מ)
    מחכה לתשובה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ תוך רחמי

הוספת תגובה

• פוליפ תוך רחמי - תגובה

ד''ר ירון חמני
    13/09/2011

שלום צביה
    בבתי חולים מסויימים בארץ ניתן לבצע את כריתת הפוליפ ללא הרדמה במסגרת מרפאתית. בשלב זה מדובר בפוליפים לא גדולים. הפעולה מבוצעת במיכשור דק במיוחד שמאפשר לבצע פעולות בתוך הרחם ללא הרחבת צוואר הרחם.
    הופעה של פוליפ בגיל המעבר היא אירוע שדורש בירור מכיוון שלא מופרשים הורמוני שחלה שגורמים לגדילת הממצא. במצב כזה אין מנוס מכריתת הפוליפ או דגימת הרירית המעובה. לא נראה לי שהמקרה שתיארת מצדיק הוצאת רחם. כריתת פוליפ היא פעולה קלה עם החלמה מהירה. אם מדובר בפוליפ שפיר וללא גורמי סיכון מיוחדים ניתן להסתפק במעקב US.
    האופציה של כריתת רחם היא לא בלתי אפשרית אבל לא הייתי ממליץ עליה בשלב זה.

דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו