ציסטה בנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בנרתיק
    אלה כהן
    10/10/2011

היי
    לפני שנה גילו לי ציסטה בנרתיק וניקזו לי אותה בבי"ח קפלן אמרו כי אין מצב לניתוק בגלל מיקומה אני רווקה בת 39 עם עבר של ציסטות בשחלה שהוצאו בניתוח לפני 20 שנה
    לא ילדתי מעולם בבדיקה השבוע באולטראסאונד גינקולוגי נימצאה ציסטה בגודל 531*52 מ"מ. אשמח לדעת האים ניתן לחיות איתה והאים הפיתרון הוא ניקוז באופן סדיר כל כמה חודשים זה מפריע בעת קיום יחסים אך ביום יום אני לא זוכרת שהיא שם .
    האם היא עלולה להשתנות ולהיות מסוכנת עם הזמן והאים מומלץ להיכנס לניתוח להסרתה ?
    תודה רבה אשמח לתשובה
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בנרתיק

הוספת תגובה

• תיקון הגודל של הציסטה בנרתיק

אלה כהן
    10/10/2011

תיקון הגודל של הציסטה בנרתיק 31-52 מ"מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בנרתיק - תגובה

ד''ר ירון חמני
    13/10/2011

שלום אלה

ישנם סוגים שונים של ציסטות בנרתיק וחלקן אכן מורכב לנתח בגלל קשרר אפשרי למערכת השתן או מיקום.
    אני מבין שנאמר לך שהציסטה שלך לא ניתנת להסרה אך לא הבנתי מהי הסיבה להמלצה זו. האם בוצעו בדיקות הדמייה?
    התמרה של הציסטה לממצא סרטני היא מאד לא סבירה.
    ניקוז של הממצא אחת למספר חודשים הוא פיתרון מאולץ מכיווון שהוא לא נח וגם עלול להיגרם זיהום באחד הניקוזים.
    נראה לי שכדאיי לך לפנות לחוות דעת נוספת בהקשר לממצא.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו