מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בנרתיקאלה כהן10/10/2011
היי
לפני שנה גילו לי ציסטה בנרתיק וניקזו לי אותה בבי"ח קפלן אמרו כי אין מצב לניתוק בגלל מיקומה אני רווקה בת 39 עם עבר של ציסטות בשחלה שהוצאו בניתוח לפני 20 שנה
לא ילדתי מעולם בבדיקה השבוע באולטראסאונד גינקולוגי נימצאה ציסטה בגודל 531*52 מ"מ. אשמח לדעת האים ניתן לחיות איתה והאים הפיתרון הוא ניקוז באופן סדיר כל כמה חודשים זה מפריע בעת קיום יחסים אך ביום יום אני לא זוכרת שהיא שם .
האם היא עלולה להשתנות ולהיות מסוכנת עם הזמן והאים מומלץ להיכנס לניתוח להסרתה ?
תודה רבה אשמח לתשובה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון הגודל של הציסטה בנרתיק
אלה כהן10/10/2011תיקון הגודל של הציסטה בנרתיק 31-52 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בנרתיק - תגובה
ד''ר ירון חמני13/10/2011שלום אלה
ישנם סוגים שונים של ציסטות בנרתיק וחלקן אכן מורכב לנתח בגלל קשרר אפשרי למערכת השתן או מיקום.
אני מבין שנאמר לך שהציסטה שלך לא ניתנת להסרה אך לא הבנתי מהי הסיבה להמלצה זו. האם בוצעו בדיקות הדמייה?
התמרה של הציסטה לממצא סרטני היא מאד לא סבירה.
ניקוז של הממצא אחת למספר חודשים הוא פיתרון מאולץ מכיווון שהוא לא נח וגם עלול להיגרם זיהום באחד הניקוזים.
נראה לי שכדאיי לך לפנות לחוות דעת נוספת בהקשר לממצא.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)