חוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת
    מאיה
    23/10/2011

שלום ד"ר.
    יש לי ציסטה בשחלה מזה כ- 3.5 שנים. בשנתיים האחרונות היא בגודל קבוע של 4 ס"מ.
    בדיקה במרכז אנדומט' העלתה כי מדובר באנדומטריומה.

אינני סובלת משום תסמינים (מעולם לא סבלתי מכאבים בזמן הווסת וכיוצ"ב) ואיכות חיי במובן הזה היא ללא פגם.

1. האם ניתן לקבוע באופן חד משמעי ללא לפרוסקופיה כי מדובר באנדומטריוזיס?
    2. כשאין תסמינים ואין כוונה להיכנס להריון בזמן הקרוב (אע"פ שאני בת 32)... על איזה טיפול היית ממליץ? (המלצת הרופא המומחה הייתה לפקרוסקופיה)

בתודה גדולה,
    מ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    24/10/2011

שלום מאיה,
    למרות שלאנדומטריומה יש מראה אופייני באולטראסאונד, לא ניתן לקבוע זאת בוודאות ללא לפרוסקופיה עם כריתה של הציסטה.
    אנדומטריומה יכולה להשפיע לרעה על השחלה ולהפריע לפוריות בהמשך עקב הפרשה של חומרים טוקסים לסביבת השחלה ומתיחה של השחלה. ההגיון להוציא ציסטה שכזאת היא כדי למנוע נזק פוטנציאלי נוסף לשחלה וכדי לשלוח את הציסטה לבדיקה פתולוגית. הטיפול בציסטה שכזאת היא על ידי ניתוח בלבד. ניתן, בתיאום עם הרופא המטפל, לשקול מעקב שמרני בלבד אבל אני לא יכול להמליץ לך על כך, במיוחד מכיוון שאין לי את הנתונים המדויקים שעוזרים לקבל החלטה (צריך לראות במו עיניך איך נראת הציסטה).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו