אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    בהמתנה
    25/10/2011

שלום! אני בת 34 וחצי, ולפני כחצי שנה אובחן אצלי אנדומטריוזיס, אחרי מספר בדיקות שעברתי (ס"ד כימית, בדיקת שתן, CA125, סונר פרינלי, צילום כליות, אק"ג, וצילום רחם, שבו גילו כי החצוצרה השמאלית שלי חסומה, ויש לציין שאני ללא הריונות קודמים וללא ניתוחים.). רופא הנשים שלי אמר כי עליי לעבור ניתוח לפרוסקופי. אני מנסה כחצי שנה להרות באופן טבעי. לאחרונה נקבע תור לניתוח לעוד כחמישה חודשים ונשלחתי לבצע עוד בדיקה לקראת הניתוח - חוקן בריום כפול.
    שאלתי היא מה ההבדל בין סונר פרינלי לחוקן בריום? והאם זה נחוץ לבצע את שתי הבדיקות הללו?
    שאלה נוספת: האם לאחר הניתוח הסיכויים שלי להרות באופן טבעי גדלים?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    29/10/2011

שלום רב,
    חוקן בריום נועד להדגים מעורבות של אנדומטריוזיס בדופן המעי. לא קשור לאולטראסאונד הפרינאלי. ישנם מרכזים כמו אצלי בכרמל בו נעזרים באולטראסאונד רקטלי לאותה מטרה. הצלחות הניתוח והסיכוי להרות תלוים הרבה באופן הניתוח. ידוע ממחקרים שניתוח במרכז שמתמחה באנדומטריוזיס נותן תוצאות טובות יותר משמעותית.
    במידה ואת עוברת את הניתוח במרכז שמתמחה בטיפול באנדומטריוזיס הסיכוי להרות באופן ספונטני עולה באופן גס לכ-50% בטווח של חצי שנה. זה משמעותי מאוד. בכמל מקרה גם אם מגיעים ל-IVF, הניתוח יכול לשפר את סיכויי ההצלחה של הטיפולים.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו