מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיסבהמתנה25/10/2011
שלום! אני בת 34 וחצי, ולפני כחצי שנה אובחן אצלי אנדומטריוזיס, אחרי מספר בדיקות שעברתי (ס"ד כימית, בדיקת שתן, CA125, סונר פרינלי, צילום כליות, אק"ג, וצילום רחם, שבו גילו כי החצוצרה השמאלית שלי חסומה, ויש לציין שאני ללא הריונות קודמים וללא ניתוחים.). רופא הנשים שלי אמר כי עליי לעבור ניתוח לפרוסקופי. אני מנסה כחצי שנה להרות באופן טבעי. לאחרונה נקבע תור לניתוח לעוד כחמישה חודשים ונשלחתי לבצע עוד בדיקה לקראת הניתוח - חוקן בריום כפול.
שאלתי היא מה ההבדל בין סונר פרינלי לחוקן בריום? והאם זה נחוץ לבצע את שתי הבדיקות הללו?
שאלה נוספת: האם לאחר הניתוח הסיכויים שלי להרות באופן טבעי גדלים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס - תגובה
ד``ר יובל קאופמן29/10/2011שלום רב,
חוקן בריום נועד להדגים מעורבות של אנדומטריוזיס בדופן המעי. לא קשור לאולטראסאונד הפרינאלי. ישנם מרכזים כמו אצלי בכרמל בו נעזרים באולטראסאונד רקטלי לאותה מטרה. הצלחות הניתוח והסיכוי להרות תלוים הרבה באופן הניתוח. ידוע ממחקרים שניתוח במרכז שמתמחה באנדומטריוזיס נותן תוצאות טובות יותר משמעותית.
במידה ואת עוברת את הניתוח במרכז שמתמחה בטיפול באנדומטריוזיס הסיכוי להרות באופן ספונטני עולה באופן גס לכ-50% בטווח של חצי שנה. זה משמעותי מאוד. בכמל מקרה גם אם מגיעים ל-IVF, הניתוח יכול לשפר את סיכויי ההצלחה של הטיפולים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)