כאבים אחרי גרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים אחרי גרידה
    נויה
    03/12/2011

שלום רב,
    עברתי ניתוח שאיבה וגרידה ל-2 עוברים שהושגו ב-IVF ונעצרו בהתפתחות בשבוע 6. כ-5 ימים לאחר הניתוח התחילו לי כאבים בבטן בצד ימין, שלא חלפו עד היום - 8 שבועות אחרי הניתוח.
    לאחר מכן עשיתי פעמיים אולטרסאונד אצל שני רופאים שונים והיה תקין וכן היסטרוסקופיה תקינה.
    אחד הרופאים תלה את הכאב בציסטה של הגופיף הצהוב בביוץ לאחר הגרידה, אבל גם היא כבר חלפה, אך הכאב עודנו.
    עכשיו אני בעיצומו של טיפול נוסף בהפריה חוץ גופית (אחרי החזרה), אך עדיין מוטרדת מן הכאב.
    מה עושים? יש הסבר לכאב?
    תודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים אחרי גרידה

הוספת תגובה

• כאבים אחרי גרידה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    03/12/2011

שלום נויה

כמובן שקשה לענות על שאלתך מבלי להכיר את המקרה היטב ומבלי לבדוק אותך. העובדה שאת נמצאת 8 שבועת לאחר הניתוח וללא סיבוך משמעותי (כגון דימום, זיהום וכולי) צריכה להרגיע אותך. משמעות הדבר שהכאב מציק אך אינו מסוכן ככל הנראה.
    ישנן סיבות רבות לכאב. האפשרות של ביוץ 5 ימים לאחר גרידה אינה אפשרית. יתכן שהוא התכוון לפקיעה של גופיף צהוב אך זה כאב שחולף לאחר מספר ימים.
    יתכן שמדובר בטראומה קלה לקיר הרחם כתוצאה מהגרידה. אני מכיר גם מקרים של אנדומטריוזיס שהחמירו מיד לאחר הפלה אך כפי שאמרתי לקשור אבחנות למקרה שלך אפשר רק מקרוב ולא באמצעות האתר

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו