מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהליאור 5513/12/2011
שלום לכולם
בת 30 לאחר אישפוז עקב כאב בטן ...במהלך האישפוז בוצע סיטי בטן עם חומר ניגוד הודגם תהליך ציסטי עם דימום בקוטר 5ס"מ משמאל בשחלה ו2 ס"מ מימין ...
עדיין סובלת מכאבים ומקבלת MO בפוש .
ברקע יש לי אנדומטריוזיס ...וכן FMF
באבחנה נכתב או אנדומטריומה או המורגית ...אני יודעת שציסטות המורגיות ו הצעדאמורות להעלם אך לצערי אצלי זה מסתבך ....גודל כאבים אישפוזים חוזרים ניתוח
שאלותי
מדוע הציסטה ההמורגית רק גודלת ....ולוחצת גם על השלפוחית שמדמה דלקת אך אין דלקת בשתן ...?האם קשור לאנדומטריוזיס ?
יש לציין שגם רמת CRP שלי גבוהה מאוד פרט לציסטות אין לי דלקת חריפה כעת ..
הוסיף שבעברי טיפול בגולולות ודומיו החריפו את המצב כעת ללא טיפול הורמונלי עקב בעיות לב ...
מהו הצעד הבא יש לציין שאני אפילו לשבת לא יכולה סובלת מכאבים ....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר ירון חמני14/12/2011שלום ליאור
אמנם איני מכיר את המקרה שלך לפרטיו אך נראה שאת סובלת מאנדומטריוזיס שגורם לכאבים משמעותיים. אם אכן מדובר בציסטה אנדומטריומה היא לא תיעלם מאליה. הכאב נובע לאו דווקא מהציסטה עצמה אלא מנגעי אנדומטריוזיס באגן. ברב המקרים שלמטופלת יש אנדומטריומה ישנם נגעים משמעותים נוספים באגן.
תלונות הקשורות למערכת השתן נפוצות אצל נשים הסובלות מאנדומטריוזיס
במצב עניינים זה נראה שעלייך לעבור ניתוח לכריתת נגעי אנדומטריוזיס אבל כמובן יש להכיר את הבעיה שלך מקרוב.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)