שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    ליאור 55
    13/12/2011

שלום לכולם

בת 30 לאחר אישפוז עקב כאב בטן ...במהלך האישפוז בוצע סיטי בטן עם חומר ניגוד הודגם תהליך ציסטי עם דימום בקוטר 5ס"מ משמאל בשחלה ו2 ס"מ מימין ...

עדיין סובלת מכאבים ומקבלת MO בפוש .

ברקע יש לי אנדומטריוזיס ...וכן FMF
    באבחנה נכתב או אנדומטריומה או המורגית ...אני יודעת שציסטות המורגיות ו הצעדאמורות להעלם אך לצערי אצלי זה מסתבך ....גודל כאבים אישפוזים חוזרים ניתוח
    שאלותי
    מדוע הציסטה ההמורגית רק גודלת ....ולוחצת גם על השלפוחית שמדמה דלקת אך אין דלקת בשתן ...?האם קשור לאנדומטריוזיס ?

יש לציין שגם רמת CRP שלי גבוהה מאוד פרט לציסטות אין לי דלקת חריפה כעת ..
    הוסיף שבעברי טיפול בגולולות ודומיו החריפו את המצב כעת ללא טיפול הורמונלי עקב בעיות לב ...
    מהו הצעד הבא יש לציין שאני אפילו לשבת לא יכולה סובלת מכאבים ....

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    14/12/2011

שלום ליאור

אמנם איני מכיר את המקרה שלך לפרטיו אך נראה שאת סובלת מאנדומטריוזיס שגורם לכאבים משמעותיים. אם אכן מדובר בציסטה אנדומטריומה היא לא תיעלם מאליה. הכאב נובע לאו דווקא מהציסטה עצמה אלא מנגעי אנדומטריוזיס באגן. ברב המקרים שלמטופלת יש אנדומטריומה ישנם נגעים משמעותים נוספים באגן.
    תלונות הקשורות למערכת השתן נפוצות אצל נשים הסובלות מאנדומטריוזיס
    במצב עניינים זה נראה שעלייך לעבור ניתוח לכריתת נגעי אנדומטריוזיס אבל כמובן יש להכיר את הבעיה שלך מקרוב.

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו