התלבטות לגבי ההמשך- אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי ההמשך- אנדומטריוזיס
    גלית
    25/12/2011

שלום רב, בת 29, מנסים להרות מזה כשנה +.לפני 5 חודשים הוצאתי אנדומטריומה גדולה משמאל (נקבעה דרגה 3). עשיתי מחזור אחד של הורמונים והזרעה, ויש לי אנדומטריומה מצד ימין של 4 וחצי ס"מ. לאחרונה החלו כאבים בצד ימין. אני חוששת מלפרוס' שנייה מסיבות ברורות. מצד שני האנדומטריומה כואבת ואיני יכולה לחשוב על לקחת הורמונים לIVF שיגבירו את הכאב, למרות שרופא הפריון שלי אומר שIVF זה הפתרון האידיאלי בשבילי. צילום רחם: ימין- תקין;משמאל לא ברור אם המעבר תקין. זרע תקין. מה כדאי לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ההמשך- אנדומטריוזיס - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    28/12/2011

שלום גלית,
    ראשית, הכאבים שאת מציינת מימין אינם נובעים בד"כ מהאנדומטריומה עצמה אלא מנגעי אנדומטריוזיס נלווים באותו איזור החודרים לעומק הרקמות. ביותר מ-90% מהמקרים שיש אנדומטריומה יש נגעי גם במקומות אחרים, במיוחד אם המחלה היא דו"צ כמו אצלך.
    טיפולי IVF יכולים בהחלט להחמיר את הכאבים מצד שני צריך לשקול טוב לפני החלטה על לפרוסקופיה חוזרת. עם זאת, צריך לזכור כי לאחר ניתוח טוב להסרת אנדומטריוזיס ישנה אפשרות לכניסה ספונטנית להריון, ללא צורך ב-IV במיוחד אם הזרע תקין וכנראה שחצוצרה אחת תקינה.
    ממליץ שתגיעי להערכה לפני החלטה כזו או אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו