תסביב שחלתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסביב שחלתי
    הילי
    24/01/2012

שלום רב
    אני בת 33 ויש לי דרמואיד בשחלה בגודל 6 ס"מ. הייתי מיועדת לעבור לפרוסקופיה להוציאה בעוד כשבועיים, אך לצערי בשבוע שעבר השחלה הסתובבה (טורז'ן) ונאלצתי לעבור ניתוח חירום. בניתוח ראו שהשחלה הסתובבה 4 פעמים ומצבה לא היה כל כך טוב, אך הרופא אמר שבגלל שאני עוד צעירה הם לא כרתו אותה ונותנים לה צאנס לחזור לתיפקוד. בנוסף, איאלץ לעבור ניתוח נוסף להוצאת הציסטה (במידה והשחלה תקינה) או , לצערי, לכרות אותה (במידה והיא לא תחזור לתפקד).
    מאחר והניתוח נעשה בבי"ח ציבורי , אז כרגע אין להם בכלל תור לתת לי לניתוח הבא, ורק שמו אותי בהמתנה של ביטולים או שינויים.
    שאלותיי:
    1. כמה זמן להמתין עד לבדיקת אולטרסאונד בשביל לבדוק אם השחלה חזרה לתפקד ?
    2. מה הסיכוי לתסביב נוסף בזמן הקרוב?
    3. מהו הזמן הקצר ביותר שניתן להמתין עד לניתוח הבא?
    מצד אחד אני רוצה שהכל יחלים כמו שצריך, ומצד שני יש לי את הפחד של תסביב נוסף.
    אשמח על תשובותייך לשלוש השאלות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסביב שחלתי

הוספת תגובה

• תסביב שחלתי - תגובה

ד''ר ירון חמני
    29/01/2012

שלום הילי

מדברייך עולה שלא בוצע קיבוע לשחלה על מנת למנוע השינות התסביב עד לניתוח להוצאת הציסטה.

1. כשבועיים לאחר הניתוח נראה לראות העלמות של הבצקת השחלתית ובמעקב בחודשים לאחר מכן ניתן לזהות פעילות שחלתית והופעת זקיקים המעידים שהשחלה לא איבדה לחלוטין את תיפקודה
    2. מבלי לקבע את השחלה ומכיוון שהציסטה עדיין לא הוצאה הסיכוי לתסביב נוסף קיים ולהערכתי עומד על מספר אחוזים
    3. ניתן לבצע את הניתוח לאחר כ-6 שבועות

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו