מיומה בגודל 11 ס"מ-התגברות בכאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה בגודל 11 ס"מ-התגברות בכאבים
    הדר
    09/02/2012

שלום.
    אני בת 42+3 ילדים.
    בפברואר 2010 ניצפתה מיומה בגודל 8 ס"מ.
    בדצמבר 2011 ניצפתה מיומה בגודל 11X9.5ס"מ.
    השרירן הוא תוך דופני וסיב סרוזי ,לוחץ על החלל של הרחם ומבליט פנימה את הקיר האחורי של חלל הרחם.
    בחודשיים האחרונים התגברו הכאבים וזה מתבטא בכאבי בטן חזקים באזור הבטן התחתונה,התגברו בריחת שתן,כאבים בג התחתון,דימומים חזקים עם קרישי דם בזמן הוסת וכאבים חזקים שאני מרגישה- שלוחצים על הצלעות. האם זה מעיד שהשרירן גדל יותר מהר מהחודשים הקודמים?
    נקבע לי תור ללפרוסקופיה לסוף מאי. לפי מה שקראתי באינטרנט לפרוסקופיה מבצעים עד גודל של 10 ס"מ..אני מפחדת שעד שיגיע מועד הניתוח השרירן יגדל עוד ואז לא יהיה מנוס מפתיחה של הבטן.
    אשמח לדעת מה דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיומה בגודל 11 ס"מ-התגברות בכאבים - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    09/02/2012

שלום הדר,
    הסימפטומים שאת מתארת אכן משמעותיים ודורשים ניתוח. כשכתבת שאת מתוכננת ללפרוסקופיה התכוונת לכריתת רחם? אם כן, למנתח עם מיומנות גבוהה בלפרוסקופיה לא צריכה להיות בעיה לבצע את הניתוח. ישנה אפשרות שהמיומה תמשיך לגדול ונשמע שהסימפטומים שיש לך משמעותיים ולכן עדיף לא לחכות לחודש מאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת שרירן

הדר
    09/02/2012

תודה על ההתיחסות המהירה.
    הלפרוסקופיה שאני אמורה לעבור היא כריתת שרירן ולא כריתת רחם.
    לאור הגודל של המיומה שלי האם כריתת השרירן בלפרוסקופיה היא אפשרית?
    לפי מה שהבנתי הרופא אמר שהוא ינסה לכרות את השרירן בלפרוסקופיה(הוא יעשה חור מעל הטבור במקום מתחת לטבור) ואם הוא יראה שאי אפשר לכרות את השרירן אז הוא יעבור לפתיחת בטן.האם זה לא מסוכן?האם צריך ללכת ישר על פתיחת בטן ולמנוע הסתבכויות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף

הדר
    09/02/2012

אני רוצה להוסיף שאני בעל עודף משקל.וזה שיקול שגם צריך לקחת בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    10/02/2012

עקרונית ניתן להתחיל בלפרוסקופיה ולעבור במידת הצורך לפתיחת בטן. לצורך הערכת סיכויי ההצלחה צריכים פרטים מדויקים לגבי מיקום המיומה וזאת בד"כ ניתן לקבל על ידי ביצוע האולטראסאונד בעצמך בתור מנתח. מכיוון שאת סובלת מעודף משקל, יש יתרון גדול מבחנית ההחלמה של הצלקת לבצע בלפרוסקופיה.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו