לפרוסקופיה ניתוחית לכריתת הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרוסקופיה ניתוחית לכריתת הרחם
    טלי
    10/02/2012

שלום, אני בת 46 ומועמדת לכריתת רחם לפרוסקופית. יש שרירנים שגורמים לדימומים כואבים קשים וממושכים ולאנמיה . משתמשת הרבה בהקסקפרון ושיכוך כאבים בזמן דימום . היה נסיון להתקן מירנה שלא הצליח ,הדימומים היו בלי הפסקה שנה עד שהגעתי לאנמיה ומתן ברזל בעירוי. יש לי 2 ילדים ולא מעוניינת בהריון נוסף. השאלה היא : אם אני עושה כריתת רחם לפרוסקופית אחרי בדיקות סונר גניקולוגי שזה מה שהוחלט עם רופא מומחה לזה. האם כדאי בהזדמנות זאת להוציא גם את צואר הרחם והשחלות שמאוחר יותר יכולות לגרום לבעיות. יש ספור משפחתי של סרטן השד לאמא שלי ,אך אני עשיתי את הבדיקה הגנטית ויצא שלילי. כדאי להוציא את צואר הרחם והשחלות ,בנוסף לרחם במקרה שלי? תודה וסליחה על הספור הארוך. טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה ניתוחית לכריתת הרחם - תגובה

ד''ר ירון חמני
    11/02/2012

שלום טלי

לשאלה שלך אין תשובת נכון/לא נכון מפני שלכל אחד מהנושאים שהעלית יש יתרונות וחסרונות.
    הנטייה שלי היא לא להוציא שחלות לאשה שעוברת כריתת רחם בגיל 47 ושהיא ללא גורמי סיכון לחלות בסרטן השחלות. לשחלות פוטנציאל פעילות של עוד מספר שנים אצלך (הגיל הממוצע להופעת גיל המעבר הוא 51) וכמו כן יתכן שלשחלות יש תפקיד מסוים גם בגיל המעבר. הטיפול ההורמונלי החלופי היום הוא פחות מקבול מבעבר ולכן לא ממליץ לך על כריתת שחלות.
    צוואר הרחם- בד"כ הנטיה שלי לכרות את צוואר הרחם. באופן זה אפשר להימנע מהמשך מעקב אחר צוואר הרחם. כמו כן לא מדובר בתוספת משמעותית לניתוח. יש לבצע את הכריתה באופן שלא יגרום לקיצור הנרתיק.
    גם לגבי צוואר הרחם היו בעבר מאמרים שהצביעו על חשיבותו אבל לאורך השנים לא השתכנעתי שאכן מדובר בפקטור חשוב. כדאי לציין שאם עברת ניתוחים רבים באגן הרי שכריתת הרחם עלולה להיות מורכבת ובמצבים כאלה ניתן לוותר על כריתתו

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בלפרוסקופיה

טלי
    13/02/2012

שלום לך, תודה רבה על ההתייחסותך לשאלתי. לא עברתי מעולם ניתוח באגן , ובאופן כללי לא עברתי בכלל ניתוחים לכן אני חוששת אפילו מההרדמה. את השחלות הבנתי שאתה לא ממליץ בגיל שלי להוציא . אני מעוניינת להפסיק את הדימומים וגם את ההרגשה הלא טובה שיש לי לפני מחזור , בזמן מחזור וההתאוששות ממחזור כבד וכואב. במקרה כזה אתה ממליץ על כריתת הרחם , או להמשיך ולחכות למנאפאוזה שהיא לא קרובה כנראה לפי מה שרופאי הנשים אומרים . שוב תודה. טלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בלפרוסקופיה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    15/02/2012

שלום טלי

אני מציע לך לעבור כריתת רחם ולהיפטר מהתלונות הקשורות בווסת. לא ניתן לצפות את גיל המנופאוזה אבל הגיל הממוצע הוא 51. בממוצע את צפויה לדמם עוד כ-5 שנים!!
    ההמלצה לכריתת רחם נובעת מהעובדה שסיפרת שיש לך שרירנים. אחרת ניתן היה לבצע צריבה של רירית הרחם או להתקין התקן מירנה. בחלק מהמקים גם בנוכחות שרירנים ניתן לבחון טיפולים אלה ולכן צריך להכיר היטב את הבדיקה שלך כולל US ולקבל החלטה לגבי הטיפול המתאים לך ביותר.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו