אנדומטריאוזיס לאחר כריתת רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריאוזיס לאחר כריתת רחם
    לי
    10/02/2012

שלום בת 47 ,עברתי לפני שלושה ימים ניתוח כריתת רחם בלפרסקופיה. ההתאוששת מהירה וקלה לשימחתי,מה שמטריד אותי שנמצאו מוקדים רבים של אנדומטריאוזיס. שאלתי האם מוקדים אלו (של רירית הרחם)ידממו או לחילופין ילכו ויעלמו בעקבות הניתוח. אשמח בבקשה לדעת האם יש קשר בין הסרת הרחם לאנדומטריאוזיס? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבהרה לשאלתי

לי
    11/02/2012

האם לאחר כריתת הרחם,מכיוון שישנם תאי רירית באגן (אנדומטריאוזיס),הם ימשיכו לדמם מהאגן? או ילכו ויעלמו. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריאוזיס לאחר כריתת רחם - תגובה

ד''ר ירון חמני
    11/02/2012

שלום לי

חסרים מספר פרטים בשאלה שלך. נראה שהאנדומטריוזיס שלך התגלה באקראי או לחלויפן ללא השפעה משמעותית על חייך. אם זה המצב הרי שהוא לא צפוי להחמיר לאחר הניתוח. אבל הנקודה העיקרית שחסרה בסיפורך היא האם בוצעה כריתת שחלות במקביל לכריתת הרחם. כריתת הרחם לכשעצמה בעלת השפעה מינמלית על התקדמות מחלת האנדומטריוזיס. השחלות אחראיות על הפרשת הורמוני המין המהווים "הדלק" העיקרי לצמיחת מוקדי האנדומטריוזיס. הוצאת השחלות צפויה ברב המקרים לגרום לנסיגה בצמיחת המוקדים. חשוב לציין שכריתת השחלות לא הייתה מחויבת מתוקף מחלת האנדומטריוזיס שלך מפני שניתן בגילך לשמר את השחלות ולהוציא את מוקדי האנדומטריוזיס.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

לי
    11/02/2012

כריתת רחם בוצעה ללא השחלות. האנדומטריאוזיס התגלה לפני כ15 שנה בעקבות תלונות כאב,אי פריון ועוד.טופל אז אך עדייין ישנם מוקדים רבים באגן. האם מוקדים אלו עלולים להביא לדימום ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    14/02/2012

שלום

אם השחלות נותרו באגן וגם השאירו נגעים נוספים של אנדומטריוזיס שלא הוצאו הרי שקרוב לוודאי הם יישארו פעילים ועלולים לגרום לכאב. הם גם עלולים לגדול.
    דימום מהנגעים הוא מינימלי ולא גורם לאיבוד דם אלא לתגובה דלקתית באגן, אפשרות של כאבים והדבקויות

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו