מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיס והפסקת גלולותרחלי20/02/2012
היי,
לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה שפרירית מעל השחלה וצריבת מספר מוקדים של אנדומטריוזיס (דרגה 1). מאז טופלתי בלקיחת 2 חפיסות רצופות של לולת פמינט. לפני כחודשיים הפסקתי את לקיחת הגלולות במטרה להיכנס להריון. מאז קיבלתי פעמיים מחזור, הראשון לאחר 43 יום והשני לאחר 46 יום. המחזור הראשון היה יותר הכתמתי והשני הוא בשילוב דם יבש וטרי יחד. וכאבי בטן תחתונה.
חשוב לי כן לציין כי עד הפסקת הגלולות הייתי במעקב והכל היה תקין.
השאלה היא האם המחזורים תקינים? כיצד ניתן לגרום למחזור להיות סדיר? והאם בלי שום קשר יש לי סיבה לדאגה לגביי הכניסה להריון?
אודה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס והפסקת גלולות - תגובה
ד``ר יובל קאופמן20/02/2012שלום רחלי,
נשמע כאילו האנדומטריוזיס היה מדוכא תחת הגלולות שלקחת ועכשיו מתעורר לחיים. חשוב לבדוק את הנושא היטב לפני נסיונות להרות. בד"כ צריבה של מוקדי אנדומטריוזיס לא מעלימה את הנגעים ויכול להיות שיש לך עדיין מוקדים של אנדו.
לגבי המחזורים, קשה להסיק מסקנות לאחר הפסק הגלולות. בעניין הזה שווה לחכות ולעקוב אחרי המחזורים.
לא התיחסתי לנושא של הגיל שלך כי לא ציינת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס והפסקת גלולות
רחלי20/02/2012אני בת 27.
מה שאתה בעצם ממליץ זה לחזור למרפאת אנדומטריוזיס?
האמת היא שבפעם האחרונה שביקרתי במרפאה, הרופא המליץ לעשות צילום רחם וספירת זרע לבעלי, ולעומת זאת הגניקולוג שלי שלל את זה בכל תוקף ואמר לי שהריון יבוא לבד.
דיי הגעתי למבויי סתום ומאוד מלחיץ כי אני מאוד רוצה להיכנס להריון מהר ובדרך טבעית..
המון תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל, נראה לי ששכחת אותי....
רחלי01/03/2012אשמח אם תגיב לתגובה שלי..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל, נראה לי ששכחת אותי.... - תגובה
ד''ר ירון חמני01/03/2012שלום רחלי
דר קאופמן לא שכח אותך אלא כרגע לא זמין למסור תשובות.
בהתיחחס לשאלותייך:
ההבדלים בהמלצות הרופאים נובעים מהבדלי גישה. לא תמיד יש תשובה אחת נכונה ורופאים שונים בוחרים בדרכים שונות. עלייך להחליט על רופא שאת נצמדת להמלצותיו עד להשגת ההריון המיוחל.
במקרה שלך מדובר בחורה צעירה ולכן יש הגיון להמתין אבל מאידך את סובלת מאנדומטריוזיס ואולי אף "לחוצה" להשיג הריון ולכן אפשר גם להתקדם בבירור.
קרוב לודאי שנגעי אנדומטריוזיס עדיין מצויים באגן שלך מכיוון שעברת רק אבלציה (צריבה. הם עלולים להפריע בהמשך, במיוחד לאחר שהפסקת גלולות ולכן כדאי שתפני למרפאת אנדומטריוזיס.
נראה סביר להמליץ לך על צילום רחם לברר אם יש חסימה של החצוצרות מפני במקרה של חסימה תופני להפרייה חוץ גופית. אבל לפני כן כדאי לברר את הממצאים שהיו בניתוח. אם למשל כבר אז היו חצוצרות עם הדבקויות לא לכדאי לבצע צילום רחם שעלול לגרום לזיהום ולא יקדם באבחנה.
בדיקת זרע לבעל היא צעד הגיוני מפני שאינה מסוכנת או מזיקה וכרוכה באי נעימות מסויימת בלבד.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)