אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    גילה
    19/04/2012

שלום רב,

אני בת 29.5 ובמשך ארבעת החודשים האחרונים, אנחנו מנסים להיכנס להריון, ללא הצלחה. ספירת הזרע של בעלי תקינה לחלוטין. אני יודעת כי מדובר בתקופת זמן קצרה יחסית. אולם, יש לי מספר נושאים שמטרידים אותי ואשמח לתשובתכם בעניין זה:
    1. אני סובלת משחלות פוליציסטיות (הווסת מופיעה אצלי בערך כל 43 ימים).
    2. בשלושת המחזורים האחרונים שהיו לי, במהלך הווסת, בזמן שהלכתי לשירותים למספר 2, היה לי דימום רקטאלי ואף בחודש האחרון הדימום התחיל קודם מפי הטבעת לפני שהחל הדימום הרגיל של המחזור (שהיו רק הסימנים ההתחלתיים של הווסת). עוד אציין בעניין זה, שבשלושת המחזורים האחרונים בהמהלך התקופה שבין הביוץ לתחילת הווסת אני סובלת מכאבי בטן שונים (לא במקום קבוע) לפעמים בטן תחתונה לפעמים במרכז הבטן והצד של הכאב משתנה כל פעם, מבחילות, מחוסר נוחות בבטן (דומה להרגשה של גזים), כאבי גב תחתון וכאבים קלים בחזית הירך.לאחר קבלת הווסת אני לא סובלת מכאבי בטן כמעט ולמעשה יש הרגשה מסוימת של הקלה בבטן ובבחילות לאחר קבלתה.
    שוחחתי אתמול עם רופא גסטרו והוא אמר לי ששווה לעשות בדיקת סיגמואנדוסקפיה ולבדוק אם אין לי אנדומטריוזיס. מה דעתכם בעניין זה? והאם לאור התופעות שיש לי קיים טעם לעשות כזאת בדיקה, או שהתופעות אינן מאפיינות אנדומטריוזיס?

אני מודה לכם מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    19/04/2012

שלום גילה,
    התופעות שאת מתארת בהחלט יכולות להתאים לאנדומטריוזיס. הדרך לאבחן היא לא על ידי סיגמוידוסקופיה! צריכה להגיע לבדיקה, שיחה ואולטראסאונד ואז להגיע למסקנה. עוד יותר מזה, אצל נשים עם אנדומטריוזיס עם מעורבות מעי ודמם רקטלי במחזור, כשעושים סיגמוידוסקופיה הבדיקה כמעט תמיד יוצאת תקינה. ההחלטה אם צריך לבצע את הבדיקה או לא היא רק לאחר הערכה אצל מומחה לאנדומטריוזיס.
    בהצלחה,
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו