היסטרוסקופיה לד"ר קאופמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה לד"ר קאופמן
    מורי
    06/06/2012

ד"ר קאופמן שלום
    קצת רקע על עצמי - לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח קיסרי ומזה כשנה וחודשיים מנסה להרות שוב ללא הצלחה.
    צילום רחם שעשיתי תקין, כרגע מטופלת אצל מומחה פוריות שאבחן שהרירית של הרחם אינה סדירה ובמרכזה דקיקה (4-5 מ"מ) לעומת צדדיה וממשיך במעקב לפני היסטרוסקופיה.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם לאור העובדה שאני מקבלת מחזורים סדירים ורגילים בעוצמתם בדיוק כמו לפני ההריון הקודם עדיין יש חשש שקיימות הידבקויות ברמה שמפריעה להריון להיקלט?
    2. אני מאוד חוששת מהיסטרוסקופיה תחת הרדמה. האם יש אפשרות אצלך לעבור קודם אבחנתית ללא הרדמה? האם מבוצע במסגרת בי"ח או קליניקה?

תודה רבה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה לד"ר קאופמן

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה לד"ר קאופמן - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    06/06/2012

שלום מורי,
    1. נכון הוא שירידה בכמות הדימום במחזור והעצמה של כאבי המחזור אופייניים במקרים של הדבקויות בחלל הרחם שמפריעות למעבר הוסת החוצה או פגיעה נרחבת של רירית הרחם. עם זאת, ישנם מקרים בהם יש הדבקויות משמעותיות ללא סימפטומים. הדרך לבדוק היא על ידי היסטרוסקופיה או הידרוסונוגרפיה (ביצוע אולטראסאונד תוך מילוי חלל הרחם בנוזל). היתרון הגדול של ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית הוא שהפעולה אינה מצריכה הרחבה של צוואר הרחם, מללא כאבים משמעותיים ואפשר לעבור ולבצע היסטרוסקופיה ניתוחית.
    2. אני מבצע את הפעולה בחדר ניתוח. כך אפשר להתחיל ללא הרדמה בהיסטרוסקופיה אבחנתית ובמידת הצורך לעבור להיסטרוסקופיה ניתוחית.
    בהצלחה
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו