האםיובל אם יש לי אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האםיובל אם יש לי אנדומטריוזיס
    יובל
    12/06/2012

שלום אני נורא מבולבלת אשמח לעזרה אנסה לקצר בעברי מיומה בדופן הרחם בגודל שבעה סמ (היו הריונות כימיים לפני שהוסרה בניתוח בטן שעבר בשלום בדוח של ניתוח הבטן נרשם בוודאות כי אין עדות לאנדו עשיתי ניתוח פרטי אצל דר סוריאנו שלושה חודשים אחרי הניתוח הריתי וילדתי בניתוח קיסרי אצל פרופסור יעקב בר הניתוח היה קשה הצלקת ממש נדבקה לפיוביס לפני כשנה נקלטתי להריון אך היה חוץ רחמי בצד ימין הצד שהייתה בו המיומה ועכשיו לשאלות מאז ההריון החוץ רחמי יש לי כאבי ביוץ נוראיים בצד ימין ולא רק בביוץ בצילום רחם מעט התרחבות של חצוצרה ימין עם מעבר ופיזור תקין בלי קשר כאשר אושפזתי עקב ההריון החוץ רחמי בצד שמאל ישנה ציסטה שהם טוענים כי מתאימה לאנדומטריומה לאחר צילום הרחם שנעשה לפני כחודשיים עדיין כאבים בביוץ ימין אם בניתוח בטן פתוחה נרשם בוודאות כי אין עדות לאנדומטריוזיס איך הגיוני שיש לי אנדומטריומה שאגב יושבת בשחלה שמאל ללא שינוי לא גדולה כסנטימטר ? אשמח לספק כל אינפורמציה נדרשת סליחה על עומס ההודעה אני פשוט מאוד מעוניית בהריון נוסף שמתעקב מלהגיע והייתי שמחה להבין מה קורה לי בגוף ?! השאלה בעצם היא האם יש לי אנדומטריוזיס ?! כי לפני הסרת המיומה סבלתי מאוד מווסתות קשות וזה עבר בעצם עד להריון החוץ רחמי ושוב נהייה לי בלאגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האםיובל אם יש לי אנדומטריוזיס - תגובה

ד''ר ירון חמני
    12/06/2012

שלום יובל

אני מסכים שהסיכוי שיש לך אנדומטריוזיס הוא לא גבוה אבל מצד שני קשה להתעלם מהממצא האולטרסוני שחושד באנדומטריומה. אני זוכר לא מעט מקרים שממצאים כאלה התבררו לבסוף כאיזור דימום או הדבקויות ולא אנדומטריומה. לכן הצעתי הראשונה היא לעבור בירור טוב על ידי רופא US לגבי אופי הממצא.
    במקרים של כאבי אגן כרוניים חשובה מאד השיחה עם המטופלת והבדיקה שנתונים רמזים משמעותיים לגבי האבחנה האפשרית. לפי התיאור שמסרת נראה הכי סביר להניח שמקור הכאב שלך הוא בהדבקויות באגן ולכן אם הכאב משמעותי כדאי לעבור לפרוסקופיה לאבחנה וטיפול. קודם לניתוח כדאי לעבור בירור כולל CU וגסטרו על מנת לשלול פתולוגיות אחרות אפשריות. צריך להיות מוכן לאפשרות שכן יתגלה אנדומטריוזיס בניתוח ולתאם ציפיות עם המנתח לגבי הטיפול הניתוחי.

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מודה לך על המענה היסודי זה

יובל
    12/06/2012

זו באמת עבודת קודש מה שאתה עושה פה !! הבנתי שאתה עובד בצפון לצערי הרב מאוד רחוק לי .... אני אכן אגש לעשות היסטרוסקופיה לנסות להבין לעומק מה קורה לי בגוף באמת תודה רבה יישר כח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מודה לך על המענה היסודי זה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    24/06/2012

תודה על המחמאה אבל אני לא עובד בצפון אלא בהדסה הר הצופים בירושלים

דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו