למה זה עוד יכול להתאים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה זה עוד יכול להתאים?
    דנה
    06/07/2012

בבדיקת אולטראסאונד בשלושה חודשים אחרונים נראה בשחלה ימנית מבנה סמיסולידי בגודל 37*23 מ"מ ולאחר חודש וחודשיים 21*17 מ"מ עם אזורים ציסטיים ואקוגניים שיכול ע"פ דעת הרופא וטכנאית האולטראסאונד להתאים לאנדומטריומה או דרמואיד. אין לי אנדומטריוזיס , צילום רחם תקין, היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה ואין לי כאבי מחזור של אנדומטריוזיס. מה זה עוד יכול להיות? האם יכול להיות שזו אנדומטריומה למרות שאינני סובלת מאנדומטריוזיס? מה המשמעות של הממצא מבחינת פוריות במידה וזו ציסטה אנדומטריומה? (ע"פ דופלר אין שם זרימה) האם היא תוכל להיספג במידה וזו ציסטה אנדומטריומה? אודה לך אם תוכל ל"עשות לי סדר בבלאגן" לא מבינה את המשמעויות של הממצאים ומה בעצם יש לי שם בשחלה ימנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה זה עוד יכול להתאים?

הוספת תגובה

• למה זה עוד יכול להתאים? - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    06/07/2012

שלום דנה,

אני מבין שאין לך כאבי מחזור שהם אופייניים לאנדומטריוזיס אך ישנן נשים שיש להן אנדומטריומות ואין להן בכלל כאבים. הדרך היחידה להגיד בוודאות אם יש או אין אנדומטריוזיס זה בניתוח עם ביופסיות מהאגן.
    ממצא ציסטי סמיסולידי מתאים פחות לאנדומטריומה, יכול להתאים יותר לדרמואיד. עם זאת, בד"כ אנדומטריומות יכולות מעט להתכווץ, בד"כ תוך כדי טיפול הורמונלי אך הן לא נעלמות לחלוטין ללא הוצאה בניתוח. דרמואיד בד"כ לא קטן באופן ספונטני.
    אם מדובר באנדומטריומה אז ב-90-95% מהמקרים יש גם נגעים נוספים של אנדומטריוזיס. המחלה עלולה להשפיע על פוריות אם כי לא ברור אם יש לך בכלל אנדומטריוזיס.
    כדי לתת תשובות יותר מדויקות דרושה בדיקה.

בברכה,

ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר קאופמן על התשובה

דנה
    06/07/2012

מתשובתך אני מבינה שהממצא אינו בוודאות אנדומטיומה (כי הוא סמי סולידי) אך יחד עם זאת אולי גם לא דרמואיד (כי הוא קטן בגודלו לאחר חודשיים). בתשובתך רשמת כי לשם אבחון נדרשת בדיקה- לאיזו בדיקה התכוונת? לפרוסקופיה? איזו בדיקה נוספת , פחות פולשנית,תוכל לעזור לי באבחנה האם זה אחד מהשניים או אולי משהו אחר האם דופלר אגן יוכל לעזור?? (האם זה יכול להיות "סתם ציסטות דמיות" או אולי דם קרוש????....) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר קאופמן על התשובה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    22/07/2012

שלום דנה,
    לא ראיתי את תגובת ההמשך שלך.
    לגבי בדיקה - אני מתכוון לביצוע הערכה מלאה שכוללת אנמנזה ובדיקה גניקולוגית מכוונת על ידי מומחה בנושא אנדומטריוזיס וממצאים אגניים. על סמך הבדיקה החלטה אם יש צורך בלפרוסקופיה.
    דופלר לא רלוונטי לצורך אבחנה.

ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו