מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לד"ר קאופמןshuni19/07/2012
בוקר טוב,
1. עברתי ניתוח לפרוסקופיה לפני מס. חודשים וקיבלתי לידיי את דו"ח הניתוח. אודה לך אם תוכל להאיר את עיניי ולהסביר לי מה בוצע בגופי במהלך הניתוח. להלן הדו"ח :"... מניפולטור לרחם. נצפו איברי בטן עליונה תקינים למעט הדבקות מעי עולה לקיר הבטן. באגן: רחם בגודל תקין. הדבקויות בין הרחם ובין הרקטום ובין טפולה ימנית. משמאל טפולה תקינה. מצב לאחר ביוץ בשחלה שמאלית. מימין חצוצרה מעט תפוחה. שחלה מוגדלת עם שתי ציסטות אנדומטריומות בגודל כולל כ- 6 ס"מ. הדבקות של השחלה לקיר האגן ואל הרחם. נצפו מוקדי אנדומטריוזיס בשתי הרצועות האוטרוסקרליות. קיר האגן מימין עם פריטוניאום מעובה. בוצעה הפרדת האורטר מימין. הפרדת הדבקויות. פתיחת הציסטות השחלתיות וכריתה מלאה של הציסטות. כריתה של הרצועות ה- US לאחר וידוא מהלך האורטרים. Intercoat+ יריעת Interceed למניעת הדבקויות..."
א. מה זה מניפולטור?
ב. האם ניתן לבחון את מצב החצוצרה ב- US (ביטני, וואגינלי)?
ג. "Intercoat+ יריעת Interceed למניעת הדבקויות". מה אלו? האם הושארו בתוך גופי? במידה שכן - האם עלולים לגרום לאלרגיה. לכאבים?
2. האם לדחיפות ותכיפות במתן שתן וכן לכאבים ולדמם רקטאלי מהם אני סובלת בחודשים האחרונים ישנו קשר למשהו שבוצע במהלך הניתוח?
3. כמו כן - ב- US בטן חוזרים אשר בוצעו בעבר ניצפו כתם על הכבד וכן - לא ניתן היה לצפות בלבלב. האם ניתן להתייחס לכך תוך מחשבה על אנדו'? האם במהלך הלפרוסקופיה הם ניצפו על כלל היקפם?
4. האם רחם עשוי לשנות את מיקומו בחלוף השנים מקדמי לאחורי בהשפעת נגעי אנדו'?
תודה רבה,
shuni* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לד"ר קאופמן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן22/07/2012שלום שוני,
אני מבין שמדובר בניתוח שבוצע אצלנו?
לגבי השאלות שלך:
א. מניפולטור הוא מכשיר שמשמש לניוד של הרחןם במהלך ניתוח.
ב. חצוצרות בד"F לא ניתן לראות אם הם במצב תקין אלא רק במצב שהצטבר בתוכן נוזל כתוצאה מחסימה.
ג. אלו חומרים שאמורים להפחית את הסיכון להווצרות הדבקויות לאחר ניתוח. משאירים אותם באגן והם מתמוססים תוך מספר שעות. לא ידוע לי על תגובה אלרגית לחומרים האלה והם לא אמורים לגרום לכאבים.
ד. התלונות שאת מתארת קשורות לאנדומטריוזיס
ה. במהלך לפרוסקופיה לא ניתן לראות את הלבלב וניתן לראות את חלקו החיצוני הקדמי של הכבד בלבד. לא ברור לי מה זה הכתם על הכבד. נגעי אנדומטריוזיס בד"כ לא מערבים את הכבד וגם אם כן מדובר בנגעים קטנים שלא ניתן לראות ב-US.
ו. רחם עשוי לשנות את המיקום שלו במהלך השנים בעקבות הדבקויות שנוצרות באגן שבד"כ מושכות אותו לאחור בעקבות אנדומטריוזיס או לפנים בעקבות ניתוחים קיסריים.
מקוה שקיבלת תשובות לשאלותיך.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
shuni22/07/2012מודה לך מאוד על תשובותיך!
הניתוח לא בוצע אצלכם. ברשותך:
1. מהי משמעות דחיפות ותכיפות מתן השתן והכאבים והדמם הרקטאליים? אלו תופעות שהתחילו לי לאחר הניתוח והחמירו בחלוף החודשים? האם בהכרח יש להסיק מכך שנגעי האנדו' שבו לקנן בגופי (בהתחשב בכך שרמת הכאבים מהם אני סובלת באופן כללי, הולכת ומחריפה)?
2. החצוצרה מדאיגה אותי. כיצד אם בכלל, זולת לפרוסקופיה, ניתן לבחון את מצבה?
3. אודה לך אם תוכל להרחיב מעט ולפרש לי כלהדיוטה את שבוצע בגופי במהלך הניתוח.
תודה רבה,
shuni* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן22/07/2012שלום שוני,
בשביל לענות לך כמו שצריך צריך גם לבדוק. מציע שתגיעי להתיעצות.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
shuni22/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)