ציסטה בפות ליד השפה השמאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בפות ליד השפה השמאלית
    רייצ׳ל
    08/08/2012

שלום רב! ביקרתי אצל רופא נשים והתגלתה לי ציסטה בפות ליד השפה השמאלית, מהן דרכי הטיפול האפשריים? האם אנטיביוטיקה ומשחה מספקים ? וכיצד כחולת סוכרת עליי להשמר על מנת שלא יופיעו ציסטות בפות? אני נשואה טרייה ומעולם לא הריתי אני בת 34. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בפות ליד השפה השמאלית - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    08/08/2012

שלום רייצ'ל,
    למרות שישנן סיבות שונות לציסטה בפות בד"כ מדובר ציסטת ברתולין. זוהי ציסטה שנובעת מסתימה בניקוז של אחת מבלוטות הברתולין שאחראיות על הסיכה (לחות) של הנרתיק.
    ציסטה כזאת יכולה להזדהם ואז יש צורך ביטפול אנטיביוטי ולפעמים גם בפתיחה כירורגית. בד"כ אם האיזור כבר אדום ורגיש טיפול מקומי במשחה לא יעיל. אם הבלוטה נפוחה ומתוחה הטיפול היעיל זה פתיחה שלה.
    במידה והציסטה חוזרת ניתן לשקול הוצאה שלה.
    קשה למנוע את הופעת הציסטה אבל אפשר לנסות למנוע זיהום על ידיאיזון אופטימלי של הסכרת.
    בהצלחה
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בפות

רייצ׳ל
    08/08/2012

תודה רבה לך על התשובה המהירה! האם עליי לחכות עד שאסיים את האניטיביוטיקה או כבר לבקש מהרופאה ניקוז ? האם הניקוז מתבצע בהרדמה? מאחר וזה איזור רגיש ועצבי.כיצד מתבצע הניקוז? בתודה מראש, ויום טוב! 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בפות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    13/08/2012

שוב שלום
    החלטה על ניקוז בהתאם לבדיקה של האיזור. לה בהכרח לחכות לסיום הטיפול האנטיביוטי.
    את הניקוז אני מבצע בהרדמה כללית בגלל הכאב באיזור. פעולה קצרה בה פותחים את הציסטה, מנקזים ואז תופרים את האיזור כך שישאר פתוח ויאפשר לנוזל להמשיך להתנקז החוצה.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם חיצוני

דורית
    27/08/2013

שלום
    אני חולת סכרת נעורים ויש לי 2 ילדים
    לפני כחודש יצא לי שטף דם חיצוני על השפה השמאלית היתי אצל 2 גינקולוגים
    1 אמר לי אחד לעשות אמבטיות עם סבון ילדים
    2. השני אמר לי שזה יספג בגוף ולחזור אליו עוד חודש
    בנתיים זה רק כואב ואף לעיתים מגרד
    ממה דבר זה יכול להיות ?
    איזה טיפול ניתן לקבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם חיצוני - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    27/08/2013

שלום
    קשה לי לקבוע במה מדובר. יתכן שהציסטה פקעה וגרמה לשטף דם. בדכ זה מסתדר לבד. עם זאת, בלי לראות את האיזור קשה לי לקבוע בוודאות במה מדובר.
    דר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו