מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בפות ליד השפה השמאליתרייצ׳ל08/08/2012
שלום רב! ביקרתי אצל רופא נשים והתגלתה לי ציסטה בפות ליד השפה השמאלית, מהן דרכי הטיפול האפשריים? האם אנטיביוטיקה ומשחה מספקים ? וכיצד כחולת סוכרת עליי להשמר על מנת שלא יופיעו ציסטות בפות? אני נשואה טרייה ומעולם לא הריתי אני בת 34. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בפות ליד השפה השמאלית - תגובה
ד``ר יובל קאופמן08/08/2012שלום רייצ'ל,
למרות שישנן סיבות שונות לציסטה בפות בד"כ מדובר ציסטת ברתולין. זוהי ציסטה שנובעת מסתימה בניקוז של אחת מבלוטות הברתולין שאחראיות על הסיכה (לחות) של הנרתיק.
ציסטה כזאת יכולה להזדהם ואז יש צורך ביטפול אנטיביוטי ולפעמים גם בפתיחה כירורגית. בד"כ אם האיזור כבר אדום ורגיש טיפול מקומי במשחה לא יעיל. אם הבלוטה נפוחה ומתוחה הטיפול היעיל זה פתיחה שלה.
במידה והציסטה חוזרת ניתן לשקול הוצאה שלה.
קשה למנוע את הופעת הציסטה אבל אפשר לנסות למנוע זיהום על ידיאיזון אופטימלי של הסכרת.
בהצלחה
ד"ר יובל קאופמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בפות
רייצ׳ל08/08/2012תודה רבה לך על התשובה המהירה! האם עליי לחכות עד שאסיים את האניטיביוטיקה או כבר לבקש מהרופאה ניקוז ? האם הניקוז מתבצע בהרדמה? מאחר וזה איזור רגיש ועצבי.כיצד מתבצע הניקוז? בתודה מראש, ויום טוב! 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בפות - תגובה
ד``ר יובל קאופמן13/08/2012שוב שלום
החלטה על ניקוז בהתאם לבדיקה של האיזור. לה בהכרח לחכות לסיום הטיפול האנטיביוטי.
את הניקוז אני מבצע בהרדמה כללית בגלל הכאב באיזור. פעולה קצרה בה פותחים את הציסטה, מנקזים ואז תופרים את האיזור כך שישאר פתוח ויאפשר לנוזל להמשיך להתנקז החוצה.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם חיצוני
דורית27/08/2013שלום
אני חולת סכרת נעורים ויש לי 2 ילדים
לפני כחודש יצא לי שטף דם חיצוני על השפה השמאלית היתי אצל 2 גינקולוגים
1 אמר לי אחד לעשות אמבטיות עם סבון ילדים
2. השני אמר לי שזה יספג בגוף ולחזור אליו עוד חודש
בנתיים זה רק כואב ואף לעיתים מגרד
ממה דבר זה יכול להיות ?
איזה טיפול ניתן לקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם חיצוני - תגובה
ד``ר יובל קאופמן27/08/2013שלום
קשה לי לקבוע במה מדובר. יתכן שהציסטה פקעה וגרמה לשטף דם. בדכ זה מסתדר לבד. עם זאת, בלי לראות את האיזור קשה לי לקבוע בוודאות במה מדובר.
דר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)