ציסטה נוזלית בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה נוזלית בשחלה
    ורדה
    23/08/2012

אני לקראת גיל המעבר. בבדיקת אולטראסאונד שגרתית גילו לי ציסטה בשחלה. הציסטה היא SIMPLE נוזלית, בגודל של 7.5 * 4.5 * 3.5 ס"מ. בעבר היתה לי ציסטה של 3 ס"מ, אבל לא הייתי במעקב ולא ברור אם זו אותה ציסטה או אחרת. האם תוכל לומר לי מה הטיפול המומלץ? הבנתי שאפשרות אחת היא מתן גלולות, אבל (א) קראתי שהיום יודעים שציסטה שתעלם עם גלולות תעלם גם בלעדי הגלולות. (ב) סביר שלא יאשרו לי גלולות בגלל עבר רפואי האם יש קשר לבטן ש"עובדת" הרבה (כאבי בטן באיזור הטבור, משמיעה קולות, בעיקר בלחיצה על הבטן)? האם אפשר להשאיר את הציסטה למעקב? אם כן - לכמה זמן המעקב? האם עושים ניתוח לפרסקופי? אם כן - האם עם חתכים או שאפשר להחדיר את המצלמה דרך הנרתיק? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה נוזלית בשחלה

הוספת תגובה

• ציסטה נוזלית בשחלה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    24/08/2012

שלום ורדה,
    ציסטה פשוטה בד"כ דורשת מעקב אם כי בגודל של 7.5 ס"מ יש שיטענו שכבר לא מדובר בציסטה פשוטה.
    גלולות לא מעלימות ציסטה. הציסטה נעלמת לבד והגלולות מונעות ציסטות חדשות על ידי מניעת ביוץ. ציסטה פשוטה צריכה להעלם לאורך זמן. מעקב סביר זה 3 חודשים. במידה ולא נעלמת מומלץ להוציאה בלפרוסקופיה.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו