ציסטה-נשירת שיער- וגלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה-נשירת שיער- וגלולות
    ליאת
    28/08/2012

שלום אני בת 26 עם ציסטה בצמוד לשחלה בצד ימין. גודלה 44* 50* משהו כזה. לפעמים הגודל משתנה אך לא משמעותי.הציסטה היא ציסטה פראבולית משהו כזה. יש לי אותה כמה שנים וגילו לי אותה בגלל איחור במחזור באולטרסאונד.
    לפעמים בעיקר לפני מחזור הציסטה כואבת לכמה שניות אך זה עובר-לא כאב משמעותי.
    רק שאתמול בלילה הציסטה כאבה לי קצת יותר. כל כמה שניות הרגשתי אותה במשך איזה חצי שעה וגם היום בבוקר קצת. מה זה אומר שהיא כואבת? אגב-עשיתי בדיקת דם לפני כמה חודשים והכל תקין היא לא מסוכנת.
    אני רוצה לדעת כמה דברים ברשותך-
    1. במידה ואני מסירה את הציסטה איך ניתוח זה מתבצע והאם יש סכנה להיכנס להריון בעתיד? הניתוח יכול לפגוע חס וחלילה בפריון? יכולים להיות סיבוכים כאלו בזמן הוצאתה?
    2. במידה ואני לא מסירה אותה, כי היא לא ממש מפריעה לי, האם אפשר להיכנס להריון כרגיל כשהיא שם?אין סכנה? היא לא תפריע לעובר וכו'?
    3. האם יש קשר בין הציסטה לבין נשירת השיער והתקרחות ולהורמון הזכרי הגבוה?
    כי התחלתי לקחת גלולות דיאנה להורדת הורמון זכרי גבוה- מה שגורם לי לנשירת שיער והתקרחות .זאת לאחר נתוני בדיקת הדם שביצעתי מרופאת הנשים.
    היא אמרה לי ליטול חצי שנה גלולות דיאנה על מנת לאזן את ההורמון- להורדתו.

1. האם באמת נטילת הגלולות ישפיעיו ויורידו את ההורמון הזכרי הגבוה אצלי?
    2. האם השיער יחזור "לצמוח" איפה שיש התקרחות לאחר איזון ההורמון?
    3. לאחר חצי שנה של נטילת גלולות, האם ההורמון הזכרי יכול לחזור להיות גבוה כמו שהיה? כי אם כן אז מה עשיתי בכך שאני בכלל נוטלת גלולות?
    מאוד רוצה לדעת האם יש קשר בין הציסטה לנשירת השיער והתקרחות..
    תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות. יום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה-נשירת שיער- וגלולות

הוספת תגובה

• ציסטה-נשירת שיער- וגלולות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    28/08/2012

שלום ליאת,
    אנסה לענות לשאלותיך הרבות:
    1. ציסטה פאראאובריאנית היא ציסטה שצמודה לשחלה אך היא לא חלק מהשחלה. בד"כ היא קרובה יותר לחצוצרה מאשר לשחלה. הציסטה יכולה לגרום לכאבים אם היא מתפתלת ומפריעה לאספקת הדם באיזור. בד"כ לא קשור למחזור. אם הכאבים הם במחזור יכול להיות שזה בכלל לא מהציסטה. הציסטה עצמה בד"כ לא גורמת לכאבים.
    2. ציסטה כזאת לא צריכה להפריע לפוריות אלא אם כן נוצר תסביב של השחלה ובעקבות זאת הפרעה בספקת הדם לשחלה ולחצוצרה. הוצאת הציסטה לא צריכה לפגום בפוריות.
    3. הציסטה לא קשורה לנשירת שיער. אם עברת בירור לגבי ההורמון הזכרי הגבוה הטיפול הוא הורמונלי, כמו דיאנה. לא צפוי להשפיע על הציסטה.
    4. קשה להגיד אם ההורמון הזכרי יעלה שוב לאחר הפסקת הטיפול והאם שיער יחזור לצמוח היכן שנשר.
    בהצלחה

ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו אחרון תודה רבה

ליאת
    28/08/2012

תודה רבה על תשובותיך. הכאבים הם אכן מהציסטה בלי קשר למחזור, הכאבים קורים לעיתים קרובות בלי קשר אם אני במחזור או לא. ושמעתי על תסביב השחלה של הציסטה אך הבנתי שלא יכול להיות מצב כזה אצלי מפני שהיא בצמוד לשחלה ולא בפנים, האם זה נכון? ומה אתה ממליץ להוציא אותה?? או שאין בעיה שתישאר שם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו אחרון תודה רבה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    28/08/2012

שלום ליאת
    בהחלט יכול להיות מסביב ושזה המקור לכאבים
    לגבי החלטה על ניתוח אני מציע שתגיעי לבדיקה והערכה
    ד״ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו