מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרסקופיהח.ק28/08/2012
שלום.
אני לאחר 5 הפלות. וכרגע אני מנסה להיכנס להריון למעלה מ-9 חודשים.
מאז ההפלה האחרונה אני סובלת מכאבי בטן ואגן וגב וכאבים בזמן קיום יחסים.
במהלך ההפלות....
עשיתי המון גרידות והיסטרסקופיות ניתחיות אחת להסרת שירי שלילה והסרת מחיצה וכו'...
ומכאן נובע החשש שלי להדבקויות.
ואכן שמעתי לעצתך ועשיתי היסטרו' ביום ה-10 למחזור.ובבדיקה נראה כי דופן הרחם
הקידמית כמעט נושקת לקידמית.הרופא אמר שרירית הרחפ מאד מאד עבה והוא ממש מפלס דרך לעבור פנימה והוא לא מצליח לראות בברור.והוא אמר שהכל מלא שם גם בדם.
ובנוסף הוא ציין כי הוא לא רואה את אחת החצוצרות.
והמלצתו היתה לעשות היסטרו' ניתוחית ולהסיר את הרירית.
ושאלותי-
מה זה אומר?ממה זה נובע?
האם העובדה שהחצוצרה לא נצפתה זה אומר שהיא סתומה?
מה לעשות?אני חוששת לעשות עוד ניתוח....האם אתה ממליץ?
ואיזה בדיקות נוספות לעשות?
תודה על העזרה!(סליחה על אורך השאלה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף כי-
ח.ק28/08/2012אני בת 23 +1.
ומאז ההפלה ה-5 (ההפלות היו רצופות) המחזור שלי היתקצר לחצי.מ--6ל-3.
האם התסמינים שעלתי יכולים להעלות חשד לאנדומטריוזיס?
אני חוששת ומפחדת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרסקופיה - תגובה
ד''ר ירון חמני28/08/2012שלום ח.ק.
אני חייב להודות שאני לא מבין את התוצאות והפרשנות של בדיקת ההסטרוסקופיה האבחנתית שעשית. רירית מעובה לא אמורה להפריע לראות את פתח החצוצרה. אם ה"כל מלא בדם" צריך לשטוף את הדם החוצה או לבצע את הפעולה ביום שאינך מדממת.
לדעתי עלייך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת (אחרת) ולהשלים את הבירור עם בדיקת US
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה.אבל-
ח.ק28/08/2012את הבדיקה לא עשיתי בזמן הדימום הווסתי.
עשיתי את הבדיקה ביום ה-11 לווסת.
הרופא ראה שם גם שיירי דם.-לא הכל. ובנסף רירית מאד מעובה.
מה ז"א לשטוף את הכל החוצה?איך?
אם בהיסטרו' החצוצרה לא נצפתה זה אומר שהחצוצרה סתומה?
תודה על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה.אבל- - תגובה
ד''ר ירון חמני28/08/2012ניסיתי לומר לך שיש לי הרושם שהייתה בעיה טכנית בביצוע ההסטרוסקופיה. דם ברחם שאיננו דימום פעיל לא אמור להפריע לראות וגם לא רירית מעובה. את הדם ניתן לסלק על ידי הזלפה של התמיסה לתוך הרחם.
יתכן שיש קושי אמיתי להדגים את חלל הרחם שלך בהיסטרוסקופיה אבל הסיבות שמנית אינן רלבנטיות.
העובדה שלא נראתה פית חצוצרה לא בהכרח מעיד על חסימת החצוצרה. יתכן שפשוט לא הצליחו לראות את הפיה. דרך אגב, גם כשרואים פית חצוצרה אין ודאות שהחצוצרה אינה חסומה במקטע מרוחק יותר.
דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)