עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    דנה
    24/09/2012

שלום, אני בת 39 וחצי. יש לי אנדומטריוזיס. עברתי ניתוח לפני כמעט 8 חודשים. לקחתי גלולות חצי שני בלי הפסקה. אני מתחילה שימור פוריות וקראתי קצת וראיתי שיש כל מיני סיכונים ובעיות שיכולות לקרות מזה ואני מאוד בלחץ. קראתי על סרטן שד ושחלות ועל תסביך שחלתי ויתר גרוי של שחלות. אולי תוכלו לומר לי מה יכול לקרות לי ואיך זה יכול להשפיע עלי ואולי אפילו להזיק לי אם יקרה משהו כזה כי יש לי אנדומטריוזיס והוא גם ככה קשה. אני בלחץ מאוד.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    25/09/2012

שלום דנה

השאלה שלך נוגעת בעיקר לטיפולי פוריות אבל אנסה לענות.
    לא נמצא כל קשר ברור בין תרופות המשמשות לטיפולי פוריות ובין סרטן שד או שחלה. יתכן שיש קשר קל לגידול מסוג "גבולי" Borderline אבל גם קשר זה לא הוכח בוודאות.
    טיפול במרפאות אחראיות ברחבי הארץ כרוך בסיכון נמוך לגירוי יתר שחלתי מפני שבניטור קפדני אחר תגובות הגוף שלך לטיפול ניתן בדרך כלל להימנע מלסכן אותך.
    הגדלת השחלות במסגרת טיפולי פוריות עלולה לגרום לתסביב שחלתי שגורם לכאבים עזים. במרה כזה מבוצעת לפרוסקופיה להתרת התסביב. מדובר בניתוח פשוט.

ברור שכל פעולה רופאית בעלת סיכוי מסובך לסיבוכים כולל האפשרות להחמרה באנדומטריוזיס אבל אני מניח שעברת בירור שקבע שעל מנת להרות כדי שתקבלי טיפולי פריון. עלייך לחשוב היטב ולהחליט אם את מעונינת ליטול על עצמך סיכון סביר באחוז לא גבוה על מנת להרות.

בהצלחה ושנה טובה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר חמני אבל

דנה
    27/09/2012

הדברים שאתה אומר נשמעים יופי אבל מאיפה אני יודעת שבאמת זה ככה? אני קראתי לפני כמה ימים בפורום של חולות אנדמיטריוסיס על מישהי שקצת יותר גדולה ממני שהמצב שלה ממש הרבה יותר קשה משלי ושעשתה לפני חודש טיפולים ועשו לה יתר גרוי שחלות. היא עשתה את זה בבית חולים מוכר. הלכה דווקא לאיפה שניתחו אותה אפילו שהיא ידעה שהמחלקה של פוריות אצלם לא נחשבת למאוד טובה. אבל היא חשבה שהכי נכון לעשות את זה איפה שמכירים את המצב שלה. ועשו לה בלאגן. אחרי זה נעלמו הרופאים שטיפלו בה וכל הזמן מנסים לעשות כאילו לא קרה כלום. אף אחד לא בודק מה שלומה אפילו שהיא הודיעה שהיא עם כאבים ומלא מלא ביציות בשחלות ושהן גדולות כבר יותר מחודש אחרי. והיא עוד אחת שמבינה בעניינים. לא כמוני. היא הלכה ללמוד את הנושא בשביל להבין ובקשר עם רופאים מחוץ לארץ ועם בנות חולות מכל העולם. היא מדהימה ויודעת מה לשאול ו7קוראת מאמרים של מחקרים מכל העולם. ואמרה שכל הזמן היא הרגישה וידעה שמשהו לא בסדר ושאלה וכולם עשו כאילו הכל בסדר כשהכל היה איום ונורא ובסוף היא הזריקה מלא חומרים יותר מחודש לבטן והמצב שלה התדרדר ולא עשו הוצאה של הביציות וסתם. היא שבורה ובמצב נוראי ובבית החולים מתעלמים ולא מתיחשים אליה. הלוואי שהיא היתה מסקימה לגלות מי הרופאים שלה. היא אמרה שאפילו ארופא שעשה לה את הניתוח וטיפל בה נעלם מאשטח. וגם שגנבו לה שני ביציות. אז איך אני יכולה לדאת ולאיות בתוחה שאם לאחת כזו שמבינה וכחמה ויודאת עשו דברים כאלה עלי לא יעבדו אפילו שאבנתי שמדובר בבית חולים מאוד מחובד וידוע בכל אעולם???
    אני מאוד בלחץ. תודה דר חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עחשיו אבנתי למה אתה לא עונה.

דנה
    18/10/2012

חבל שמאאתחלה בכלל ענית. יותר עדיף היה לך לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עחשיו אבנתי למה אתה לא עונה. - תגובה

ד''ר ירון חמני
    22/10/2012

נסיון נחמד. נעביר אותו הלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו