אנדומטריוזיס והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס והריון
    טליה
    13/10/2012

שלום רב,
    הייתי במרפאת אנדו' לפי חודשיים בערך,בעקבות כאבים, ולאחר US ובדיקה ידנית אמרו לי שאין ממצאים ושאולי קיימת נטיה אך כיון שאני מתכננת הריון אחכה כמה חודשים ורק אם לא אצליח להרות יבדקו במה מדובר.
    ביינתיים הריתי, אני בשבוע 8+2. והכאבים בזמן קיום יחסים החמירו מאד. אם עד עכשיו כאב רק אחרי עכשיו כואב מאד גם בעת קיום יחסים ובעיקר בחדירה עמוקה. (כאבים שגורמים לי להמנע מקיום יחסים)
    מלבד זאת יש לי כאבים בצידי הבטן התחתונה (לא סדיר) כאב לשניה שמפלח בעיקר בעת מאמץ.
    ההריון תקין. בוצעו 2 בדיקות US.
    רציתי לשאול, האם יש לרפואה איך לעזור גם בהריון, האם עלי לבוא לבקורת שנית או לחכות לאחרי ההריון???
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס והריון

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס והריון - תגובה

ד''ר ירון חמני
    13/10/2012

שלום טליה

למרות שהצפי שהריון עם הפרשת ההורמונים המלווה אותו יגרום להקלה באנדומטריוזיס בהחלט מוכרים מצבים שבהם יש החמרה בתלונות. הסיבה לכך לא מספיק ברורה אך יתכן ווקשורה למצב מכני בגלל גדילת הרחם והשינויים באגן.
    טיפול תרופתי הורמונלי לא יעיל ואסור בהריון. טיפול ניתוחי נשמר רק למקרים קשים במיוחד ולכן כדאי להמתין ולטפל במשככי כאבים

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עד אחרי ההריון שזה עוד 7 חודשים,

טליה
    14/10/2012

ההמלצה שלך היא לסבול בשקט? לקיים יחסים כמעט לא שייך, אקמול לא באמת משפיע... ניתוח וטיפול הורמונאלי לא באים בחשבון.
    הרפואה מרימה ידיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עד אחרי ההריון שזה עוד 7 חודשים, - תגובה

ד''ר ירון חמני
    15/10/2012

שלום טליה

לא, אני לא מציע לסבול בשקט או להרים ידיים אבל את בהריון ולהחלטות שלך ושל הרופא שלך עלולות להיות השלכות לגבי המשך ההריון. לכן העצה שלי אלייך היא לפנות לרופא מומחה בתחום ולבצע הערכת מצב. צריך לודא שמקור הכאב באנדומטריוזיס ואין סיבה אחרת, צריך לבדוק אם ישנם שינויים אנטומיים שניתן לזהות ב US וכולי.
    טיפול הורמונלי אינו יעיל אבל אולי כדאי לקבל טיפול במשככי כאבים שמותרים בהריון וישנם כאלה. אפשר לנסות להיעזר ברפואה משלימה כמו דיקור סיני.
    אם כלו כל הקיצים - ניתן לבצע ניתוח אבל זו אפשרות שצריך לשמור כאופציה אחרונה בהחלט.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו