ציסטה, האם לנתח או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה, האם לנתח או לא?
    טסי.ס.
    14/10/2012

שלום , ישלי ציסטה שלא ברור האם היא בשחלה או לא (לא רואים טוב) עם מחיצה, בגודל , 3ס"מ על 4ס"מ בערך(שזה ממוצע). ישנו חשד קטן שהיא לוחצת על השופכן מצד ימין.אני בדילמה נוראית האם לעשות לפרוסקופיה מכייון שעשיתי כבר אחת בגיל 12 להוצאת ציסטה באותו המקום רק יותר גדולה , הרופאים אומרים שישנו סיכוי שזה הדבקות מהציסטה הקודמת. אני לוקחת את אותם הגלולות כבר שנתיים והתחילו להופיעה לי בזמן מחזור כאבים חזקים. אז נהיתי גם חשודה לאנדומטריוזיס. הציסטה אינה ממאירה. ואינה בגודל מסוכן שמסכן את השחלה. ולא גדלה כבר 10 חודשים אפילו לא ב מ"מ אחד. משאומר שהיא גם לא תעלם בקרוב. האם אפשר לחיות עם זה? גם אם זה כואב מדי פעם לא באופן קריטי. או שיש סיכון שהציסטה תתפוצץ פתאום ויהיה זיהום? האם מעקב צמוד זה מספיק? ובמקרה שזה משתנה או ממש כואב פשוט עדיף לנתח בדחיפות? כל רופא אומר משהוא אחר. הרוס אומרים שאם זה לא מפריעה לי אז אפשר להישאר איתה, אבל בטוחים שבעתיד אצטרך בכל מקרה לעשות זאת. ואיני ממהרת לשים את עצמי בניתוח שיכול במקרה לפגוע לי בשחלה או בצינורית השתן או לעעשות לי זיהומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה, האם לנתח או לא?

הוספת תגובה

• ציסטה, האם לנתח או לא? - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    14/10/2012

שלום לך
    קשה להעריך מהתיאור שלך מה טיבה של הציסטה. נכון שהעובדה כי לא השתנתה לאורך זמן היא חיובית אך עד שלא מוציאים ציסטה ושולחים לבדיקה פתולוגית אין וודאות בכך. ישנה המלצה להוציא ציסטה של 4 ס"מ ומעלה גם אם אין סימפטומים. אצלך כדאי גם להתיחס לכאבים. מאוד יכול להתאים לאנדומטריוזיס. אם כן, בניתוח אפשר גם לטפל בנגעי האנדומטריוזיס. כדאי לעבור הערכה אצל מומחה בתחום. כולל המלצה על המשך מעקב או טיפול.
    מבחינת מעקב, ציסטות בד"כ לא מתפוצצות ונדיר שהן מזדהמות כך שישנה אפשרות גם למעקב שמרני.

בהצלחה
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו